RESOR 2025
GOTLAND IRLAND WALES SHETLAND  ORKNEY  YTTRE HEBRIDERNA FÄRÖARNA ISLAND DANMARK YORKSHIRE NORGE

INNAN RESORNA ÄR BOKNINGSBARA, VILKET VANLIGTVIS ÄR CA 9-10 MÅNADER INNAN RESAN GÅR AV STAPELN,
KAN INTRESSEANMÄLAN LÄMNAS.

GOTLAND 2.0 25-30 MARS
Detta är resan för dig som inte fick nog av Gotland under första besöket (eller för dig som åker dit för första gången). Ett eller annat besöksmål kan verka bekant om du varit med på någon av våra tidigare resor men den största delen av programmet består av nya spännande besök hos garn- och ullproducenter runtom på härliga Gotland.
PROGRAM OCH PRIS

GOTLAND IN ENGLISH APRIL 1-9
This tour of the island of Gotland is aimed at knitters and "wool nerds" and in addition to all things wool there will be plenty of opportunities to take in the unique nature and history of this lovely island in the Baltic Sea.
Erika Åberg, author and designer of knitwear, is our guide on this tour along with her archeologist husband Björn.
The group will be met at Arlanda airport (Stockholm) and the tour will also finish there.
For further information please email.

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ IRLAND 9-16 APRIL
Följ med Johanne Ländin till västra Irland för att vandra i den härliga naturen, besöka Inisheer, den minsta av de tre Aranöarna och utforska traditionerna runt Aranstickningen.
Under resan bor gruppen i den charmiga byn Ballyvaughan som ligger ca 45 min söder om Galway.
Resan utgår ifrån Dublin så den som vill kan tillbringa några dagar där i anslutning till resan.
PROGRAM OCH PRIS

ULLRESA I WALES 25 APRIL - 2 MAJ
Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass. Resan passar dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet.
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND OCH ORKNEY 26 APRIL - 4 MAJ
På denna resa till Skottlands "nordiska" öar börjar vi på Shetland och fortsätter efter några dagar till Orkney.
Det finns många likheter ögrupperna emellan men även en del olikheter. Bland likheterna hittar man det fantastiska landskapet som inbjuder till vandring och öarnas långa gemensamma historia där vikingarna har en framstående plats.
När vi inte vandrar gör vi besök hos ull-, garn-, och hantverksproducenter.
PROGRAM OCH PRIS

VÄVRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA OCH SKOTSKA FASTLANDET
19-26 MAJ
Med författaren och inspiratören Erika Åberg som ciceron besöker vi vävare och spinnerier både på skotska fastlandet och på Yttre Hebriderna.
Vi färdas med buss från Edinburgh till Invernessområdet där vi tillbringar två dagar och sen tar vår buss oss vidare till Ullapool där vi tar färjan till Stornoway.
På Yttre Hebriderna djupdyker vi i Harris Tweed som vävs på Isle of Harris och Lewis.
INTRESSEANMÄLAN

 

ULLRESA MED FÄRGTEMA OCH INSPIRATIONSPROMENADER
23-30 MAJ
Följ med Johanna Wallin till Shetland för att utforska öarna som gett upphov till den fantastiska Fair Isle-stickningen.
Besök hos garn- och ullproducenter varvas med strövtåg i den spektakulära naturen och med Johannas hjälp utmynnar färginspirationen i nya favoritkombinationer och egna mönster att sticka.
INTRESSEANMÄLAN

YTTRE HEBRIDERNA MED BESÖK PÅ ST KILDA 2-9 JULI
Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder. Under en av dagarna besöker vi även Storbritanniens västligaste utpost, St Kilda.
PROGRAM

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND
11-17 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM
HÖGSOMMARENS FÅGELLIV PÅ SHETLAND
11-17 JULI
Fågelliv och landskapsfoto på Shetland för den nyfikna.
Följ med den erfarne naturguiden och ornitologen Jim Sundberg till Shetland och lär dig mer om fågellivet och få tips om hur man bäst fångar landskapet med kameran på ögruppen mitt emellan Nordsjön och Atlanten.
Vi bor på Busta House i Brae och tar oss runt på öarna på upptäcksfärd bland havssulor, lunnefåglar, stormfåglar, stormsvalor och vadare. Möt högsommarens fågelliv på premiärresan med fågeltema till Shetland!
INTRESSEANMÄLAN

SHETLAND 2.0 ULL- OCH VANDRINGSRESA 19-25 JULI
Denna ull- och vandringsresa vänder sig framför allt till dig som varit med på någon av våra tidigare resor på underbara Shetland men inte riktigt fått nog av dessa vackra öar. Programmet är fullt av nya besöksmål och vandringar även om en eller annan programpunkt återkommer.
INTRESSEANMÄLAN

SHETLAND - KULTURARV, ARKEOLOGI OCH ULL 19-25 JULI
Följ med Erika Åberg på en alldeles ny resa till våra kära Shetlandsöar. Den här gången djupdyker vi i öarnas äldre kulturhistoria bland fornlämningar, stengärdsgårdar och andra spår från förr.  Resan passar dig som vill veta mer om öarnas förhistoria, om hur natur, kultur och befolkning format det Shetland vi möter i dag. Vi besöker äldre bosättningar, museer och lär oss mer tillsammans. Dessutom bekantar vi oss med den shetländska ullen och möter både fåren och den traditionella stickningen, som den grundsten i det shetländska kulturarvet den är.
Vi bor på Busta House Hotel i Brae och utforskar öarna tillsammans med Erika och en lokal guide.
INTRESSEANMÄLAN

ULLRESA TILL FÄRÖARNA 5-11 AUGUSTI
Upptäck Färöarnas sticktraditioner, ullproduktion och spektakulära natur tillsammans med Erika Åberg. Bland branta berg och djupa dalar betar de vackra färöiska fåren av vilkas ull man under århundraden spunnit garn och under resans gång varvar vi utflykter till spännande besöksmål i det makalösa landskapet med workshops i stickning.
INTRESSEANMÄLAN

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ SÖDRA ISLAND 6-13 SEPTEMBER
Följ med Erika och Elisabeth på ull- och vandringsresa på Island. Vi kombinerar besök hos ull- och garnproducenter med vandringar i det spektakulära isländska landskapet. Bad i varma källor blir det givetvis och den som vill kommer även att kunna rida islandshäst.
Vi har en lokal guide specialiserd på denna typ av resa med oss under vår vistelse på Island.
INTRESSEANMÄLAN

DANMARK - WOOL DAYS THY OCH LITE TILL 17-21 SEPTEMBER
I september bär det av till Danmark igen med Anna Bauer. Denna gång börjar vi med ett par dagar i Odense och sen åker vi norrut till Thy på västra Jylland. Där arrangeras Wool Days Thy som är en fortsättning på det som tidigare var Fanöfestivalen.
Denna resa kommer att utgå från Falkenberg.
INTRESSEANMÄLAN

YORKSHIRE - FISHERMAN'S GANSEYS OCH YARNDALE SLUTET AV SEPTEMBER
Resan börjar på östkusten där det finns en stark tradition runt fisherman's ganseys, de tätstickade och strukturmönstrade tröjorna som bars som arbetsplagg av fiskarna.
Andra delen av resan tillbringas i utkanten av Yorkshire Dales och under en av dagarna besöker vi den stora garnmässan Yarndale.
INTRESSEANMÄLAN

ULLRESA TILL BERGEN OCH BERGEN STRIKKEFESTIVAL 24-29 SEPTEMBER
Följ med Johanne Ländin till Bergen och Bergen Strikkefestival 2025.
Utöver besök på festivalen blir det utflykter i och kring mysiga Bergen och även en eller annan workshop.
INTRESSEANMÄLAN

ULLRESA PÅ SHETLAND UNDER SHETLAND WOOL WEEK I SLUTET AV SEPTEMBER/BÖRJAN AV OKTOBER
Erika Åberg  leder denna resa bland ull, garn och stickning. Besök hos garn- och ullproducenter varvas med utflykter i den fantastiska naturen på dessa öar.
INTRESSEANMÄLAN