resor 2024
                              shetland  gotland  yttre hebriderna
                                      orkney  yorkshire  halland

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA 3-10 MAJ
Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Johanne Ländin och Johanna Wallin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND OCH ORKNEY 13-21 MAJ
På denna resa till Skottlands "nordiska" öar börjar vi på Shetland och fortsätter efter några dagar till Orkney.
Det finns många likheter ögrupperna emellan men även en del olikheter. Bland likheterna hittar man det fantastiska landskapet som inbjuder till vandring och den långa gemensamma historia där vikingarna har en framstående plats.
När vi inte vandrar gör vi besök hos ull-, garn-, och hantverksproducenter.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG 20-27 MAJ
Följ med författaren och inspiratören Erika Åberg på inspirationsresa till Yttre Hebriderna. Det blir färg & form, stickning & vandring. Workshops, samtal och besök hos spännande ull- och garnproducenter på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

STICKRETREAT PÅ SHETLAND TILLSAMMANS MED JOHANNE LÄNDIN OCH JOHANNA WALLIN
31 MAJ - 7 JUNI
Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Johanne och Johannas regi.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND
24 JUNI - 1 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA MED BESÖK PÅ ST KILDA 12-19 JULI
Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder. Under en av dagarna besöker vi även Storbritanniens västligaste utpost, St Kilda.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

STICKA OCH VANDRA PÅ SHETLANDS SMÅ OCH MINDRE ÖAR TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG
20-27 JULI
På denna resa gör vi utflykter till några av Shetlands mindre öar som Mousa, Whalsay och Bressay och vi besöker garnproducenter och designers runtom på Shetland.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD
ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA
31 AUGUSTI - 8 SEPTEMBER
Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

YORKSHIRE - FISHERMAN'S GANSEYS OCH YARNDALE 23-30 SEPTEMBER
Resan börjar på östkusten där det finns en stark tradition runt fisherman's ganseys, de tätstickade och strukturmönstrade tröjorna som bars som arbetsplagg av fiskarna.
Andra delen av resan tillbringas i utkanten av Yorkshire Dales och en av dagarna besöker vi den stora garnmässan Yarndale.
PROGRAM OCH PRIS
FULLBOKAD

SHETLAND UNDER SHETLAND WOOL WEEK 26 SEPTEMBER-3 OKTOBER
Heléne Wallin och Erika Åberg  leder denna resa bland ull, garn och stickning. Workshops och föredrag varvas med spännande utflykter på härliga Shetland.
PROGRAM OCH PRIS

FULLBOKAD