ULL- OCH STICKNING PÅ GOTLAND 2.0 tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
25-30 mars 2025

18-22 DELTAGARE

Kom och upptäck Gotland med oss i mars. Kargt, vackert och blåsigt som alltid men också fullt av verksamhet. Möt våren och den säregna naturen, besök spinnerier och möt öns historia och kulturliv. Kanske ser vi vårens första blåsippa?
Vi besöker ull-nära-företag och projekt som drivs av verkliga eldsjälar, njuter av god mat och samlar mönster och färger från ön som vi processar under resans avslutande workshop-pass med Erika Åberg, som är med oss under hela resan. 
Under dagarna på Gotland bor vi centralt i Visby på familjeägda Strand Hotel. 
Denna resa passar dig som åkt med oss till Gotland tidigare och vill komma tillbaka! Någon programpunkt är densamma som på tidigare resor, men i övrigt möter du nya platser, inspiratörer och företag.
TISDAG 25 MARS
Vi träffas på Strand Hotel på eftermiddagen för incheckning. Hotellet ligger innanför ringmuren inte långt från Kruttornet.
Innan vi äter en gemensam middag på hotellet (ingår) håller Erika i en introduktion och ett inledande föredrag om stickning och ull.
ONSDAG 26 MARS
Idag gör vi en utflykt norrut och vi börjar med ett besök på Stenkyrka spinneri där man dels spinner garn som säljs i de egna butikerna och dels lönspinner åt andra ullproducenter.
Innan vi äter lunch tar vi en liten benstäckare vid havet i Lickershamn.
Efter lunch besöker vi GUTI - Gotlands Ull- och Textilindustri där man bland annat hittar ett kamgarnsspinneri.
Efter en innehållsrik dag intas middag på egen hand i Visby följd av stickning på hotellet för den som vill. Det finns olika platser på hotellet där man kan samlas och sticka på kvällarna.
TORSDAG 27 MARS
Idag besöker vi Gotlands Spinneri i Fardhem. Den som rest med oss tidigare kan ju behöva fylla på med mer garn från detta trivsamma spinneri och om du reser till Gotland med oss för första gången så blir detta garn en trevlig bekantskap.
Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen.
Efter lunch besöker vi Ansarve gård där vi får en visning av gården ateljén och butiken.
På vägen tillbaka till Visby stannar vi och tar en bensträckare vid Högklint där man kan njuta av en spektakulär utsikt över klipporna.
Middag intas på egen hand i Visby och på kvällen kan de som vill samlas för lite gemensam stickning.

                             FREDAG 28 MARS
Idag bär det av till Fårö där vi bland annat besöker Langhammars Raukfält och Helgumannen fiskeläge. Vi tar korta promenader på båda ställena för att komma dessa ikoniska platser lite närmre.
Lunch intar vi på lämpligt ställe och på eftermiddagen besöker vi Strumpfabriken i Boge på fastlandet.
När vi kommer tillbaka till Visby framåt sen eftermiddag intas middag på egen hand och sen kan de som vill samlas på hotellet för lite gemensam stickning.

LÖRDAG 29 MARS
Dagen tillbringas i Visby och på förmiddagen kan du ströva runt och botanisera bland stadens många butiker och sevärdheter och äta lunch på egen hand.
På eftermiddagen får vi besök på vårt hotell av Calle Brobäck som berättar sägner, skrönor och skrock från ön. Eftermiddagen avslutas sedan med en alldeles särskild stadsvandring där skinnhandlare Gautmund Kremer tar oss tillbaka till 1300-talets Gotland och Visby innan vi avslutar med en gemensam middag (ingår).
SÖNDAG 30 MARS
På förmiddagen rundar vi av resan med en workshop med Erika som vi avslutar strax innan lunch.
Tack för denna gången!

Programpunkterna kan komma att ändras något och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärtom.

Pris för plats i delat tvåbäddsrum 14 900 kr. Enkelrumstillägg 2 500 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

Denna resa arrangeras inte 2026.

I priset ingår:

  • Alla transporter under våra utflykter på Gotland
  • Fem nätter på Strand Hotell i Visby inklusive frukost.
  • Tre luncher
  • Två middagar
  • Program med Erika under resans gång.
  • Föreläsning av Calle Brobäck
  • Alla inträden och visningar i programmet.


I priset ingår ej:

  • Resa till och från Gotland. Destination Gotlands färjor går från Nynäshamn och Oskarshamn. Väljer man färja från Nynäshamn kan man även boka båtbuss från/till Cityterminalen i Stockholm samtidigt som man bokar färjebiljetten. Både BRA och SAS flyger till Visby.
  • De måltider som inte ingår i programmet.