kreativt retreat I STENINGE,  HALLAND
18-21 APRIL TILLSAMMANS MED författaren och inspiratören eRIKA åBERG

Njut av ett aktivt retreat tillsammans med författaren Erika Åberg i kreativitetens och inspirationens tecken. Vi spenderar några vårdagar med helpension på Steninge Kuststation med vandring och tid för eget utforskande där du som deltagare tar del av det storslagna landskapet och samlar och bearbetar inspiration.

Retreatet passar dig som arbetar självständigt kreativt - det kan vara stickning, målning, broderi, sömnad eller varför inte skrivande i kombination med allt det andra? Du kanske söker allmän påfyllning, vill hitta en kreativ riktning eller så planerar du ett särskilt projekt. Det passar dig som uppskattar växelverkan mellan naturupplevelser i rörelse, samtal och egen reflektion i stillhet och kreativitet.

Vi kommer att vandra tillsammans, njuta av goda måltider, ta del av workshop-pass, föreläsningar och samtal med Erika där du som deltagare väljer vilka övningar du vill arbeta vidare med. Övningar som du kan ha stor glädje av i din vardag, men som är utmärkta att sjösätta och prova på i en miljö som den vi har under våra dagar. 

Kuststationen ligger precis vid havet och här har vi vädret, vinden och landskapet som en självklar bas och inspiration för våra dagar. Erika kommer att uppmuntra dig som deltagare att både skriva, måla och formulera dig kring ditt eget skapande - planera och drömma, skissa och följa din nyfikenhet.

TORSDAG 18 APRIL

Vi samlas i Steninge på eftermiddagen för en introduktion till upplägget av retretet med Erika som även pratar om kreativitet - att vårda och odla den.
Innan middagen går vi ner till stranden mitt emot Kuststationen för en första dos hav (och kanske ett dopp?).

FREDAG 19 APRIL

Efter frukost gör vi vår första vandring där vi samlar intryck, färger, mönster och teman.
Under eftermiddagen bearbetar vi förmiddagens intryck med färger, moodboards och garnkartor under Erikas ledning och det finns även tid till eget arbete.
Ett besök på stranden, med eller utan bad, kan också passa bra mellan fika och middag.

LÖRDAG 20 APRIL

På förmiddagen gör vi ännu en vandring i de vackra omgivingarna och på eftermiddagen fortsätter vi det arbete som vi påbörjade på fredagen.
Inspiration finns inte bara i naturen runtomkring utan även på själva Kuststationen där man har en fin samling Hallandssöm och några bingestickade plagg.

SÖNDAG 21 APRIL

Efter frukost har vi ett sista pass där vi knyter ihop säcken, sammanställer tankar och planer och ställer de frågor som inte blivit ställda tidigare.

Priset för retreaten med boende och helpension är 8 900 kr per person i delat tvåbäddsrum med eget badrum.
Pris för boende och helpension är 8 500 per person i delat tvåbäddsrum med delat badrum (fyra deltagare delar ett badrum)
Pris för deltagande utan boende men med samtliga måtider och aktiviteter är 5 700 kr/per person.

16-22 deltagare

I priset ingår:

  • Boende i delat tvåbäddsrum med helpension på Steninge Kuststation fr o m fika på torsdagen t o m lunch på söndagen
  • Workshops, föredrag, arbetspass och vandringar tillsammans med Erika.

Det som inte ingår är:
  • Resa till och från Steninge