Ull och stickning på färöarna
17-23 augusti 2023

Upptäck Färöarnas sticktraditioner, ullproduktion och spektakulära natur. Bland branta berg och djupa dalar betar de vackra färöiska fåren av vilkas ull man under århundraden spunnit garn.
Under resans gång gör vi utflykter till spännande besöksmål i det makalösa landskapet och en av dagarna tillbringar vi tillsammans med  Katrina í Geil som håller föredrag om och workshop i färöisk stickning.

Reseledare på denna resa är Johanna Wallin.

Max antal deltagare på denna resa är 16.

TORSDAG 17 AUGUSTI

Vi träffas på flygplatsen i Köpenhamn på morgonen för vidare färd till Färöarna kl 12.25. När vi landat på flygplatsen i Vagar åker vi till Torshavn och det fina Nationalmuséet där vi får en introduktion till öarnas historia och kultur. 
Efter besöket på muséet åker vi vidare till Hotel Føroyar som ligger strax utanför centrala Torshavn där vi kommer att bo under vår resa på öarna. På kvällen äter vi en gemensam middag (ingår).

FREDAG 18 AUGUSTI

Idag besöker vi spinneriet Snaeldan och garnproducenten Navia och på båda ställena får vi guidade turer och gott om tid att handla för den som så önskar. Hos Snaeldan och Navia hittar man garn och färdigstickade plagg och på Navia dessutom helt fantastiska fårskinn.
Efter lunch (ingår) tar vi en liten promenad tillsammans med vår guide i det vackra landskapet vid Toftir som ligger längst söderut på Eysturoy.
Tillbaka i Torshavn intas middag på egen hand, antingen nere i stan eller på vårt hotell.

 

LÖRDAG 19 AUGUSTI

Idag ger vi oss av norrut på Eysturoy tillsammans med vår guide. Där besöker vi bl a Gjogv som är en liten by "vid vägs ände" som fått sitt namn från en djup klyfta i klippan som förr utgjorde en skyddad hamn för byns fiskebåtar.
Lunch äter vi i Gjogv eller Eid (ingår) och på eftermiddagen fortsätter vi att utforska norra Eysturoy. Vi beskådar öarnas högsta berg, Slaettaratindur som är 882 m högt och tar en liten promenad i Eid innan vi så sakteliga beger oss tillbaka till Torshavn.
Middag intas på egen hand i Torshavn.

SÖNDAG 20 AUGUSTI

Idag stannar vi i Torshavn och ägnar oss åt föredrag och workshop på vårt hotell tillsammans med med Katrina í Geil. Efter alla intryck från det storslagna landskapet, djurlivet och kulturen på öarna låter vi inspirationen flöda under Katrinas ledning.
Lunch äter vi på vårt hotell (ingår) och på kvällen intas middag på egen hand.

MÅNDAG 21 AUGUSTI

Idag åker vi till Fuglafjordur där man varje år i april anordnar Bindifestival, en lokal stickfestival. Vi stickar och träffar lokala stickare, fikar och äter lunch (ingår).
På vägen tillbaka till Torshavn besöker vi tillsammans med vår guide Kirkjubøur, som från 1100-talet och fram till reformationen var ett viktigt kulturellt och religiöst centrum på öarna.
Middag intas på egen hand.

TISDAG 22 AUGUSTI

På förmiddagen besöker vi det fina konstmuséet, Listasavn Føroya. Där har man samlat verk av samtida och dåtida inhemska konstnärer.
Efter lunch på egen hand kan man utforska Torshavn och skulle det vara så galet att man missat att handla något på Snaeldan så har de påpassligt nog en butik även i Torshavn...
På vårt hotell finns en spa-avdelning och den som vill boka in sig där kan göra det under eftermiddagen (alternativt under förmiddagen den 23:e).
På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell (ingår).

ONSDAG 23 AUGUSTI

Idag ska väskan stängas och vi flyger tillbaka till Köpenhamn 14.30 (med ankomst Köpenhamn 17.35).
Vi åker från hotellet runt 12.30 så det finns tid till en sista promenad i Torshavn på förmiddagen.

Programpunkterna kan komma att byta plats och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om. Allteftersom detaljplaneringen blir klar uppdateras resebeskrivningen ovan.

Pris för plats i delat tvåbäddsrum 24 500 kr. Enkelrumstillägg 3 900 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Köpenhamn-Vagar på Färöarna t o r
 • Sex nätter på Hotel Føroyar i Torshavn med frukost.
 • Fem luncher.
 • Två middagar (exklusive dryck).
 • Alla transporter på öarna.
 • Föredrag och workshop med Katrina í Geil.
 • Lokal guide under tre dagar.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
 • De måltider som inte specificeras i programmet.