sTICKNING, färg och form och vandring på färöarna med erika åberg 3-9 augusti 2023

Inspireras på och av Färöarna tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg. Vi djupdyker i öarnas mönstertradition och vandrar i det spektakulära landskapet och kommer det riktigt nära. Vi besöker garnproducenter och har färg- och mönsterworkshops med Erika och Katrina í Geil.
Resan passar dig som vill se den färöiska naturen på nära håll! Känna väder och vind, samla inspiration, intryck och låta alltihop hitta vägen in i stickningen. Under härliga vandringar tillsammans med Erika och spännande studiebesök med vår lokala guide får vi ta del av både landskapet, traditionen och inte minst naturen. Resans vandringar passar dig som trivs utomhus och är van vid att vandra i varierande terräng utan bekymmer. Ojämnt och ibland vått underlag och delvis branta backar förekommer men kläder efter väder och en god grundkondition och vandringsvana räcker långt.

Max antal deltagare på denna resa är 16.
FULLBOKAD

TORSDAG 3 AUGUSTI

Vi träffas på flygplatsen i Köpenhamn på morgonen för vidare färd till Färöarna kl 12.25. När vi landat på flygplatsen i Vagar åker vi till Torshavn och det fina Nationalmuséet där vi får en introduktion till öarnas historia och kultur. 
Efter besöket på muséet åker vi vidare till Hotel Føroyar som ligger strax utan för centrala Torshavn, där vi kommer att bo under vår resa på öarna.
Innan vi på kvällen äter en gemensam middag (ingår) håller Erika en introduktion i färg och form.

FREDAG 4 AUGUSTI

Idag besöker vi spinneriet Snaeldan och garnproducenten Navia och på båda ställena får vi guidade turer och gott om tid att handla för den som så önskar. Snaeldan och Navia säljer både garn och färdigstickade plagg och Navia dessutom fantastiska fårskinn.
Under en del av dagen promenerar vi i det vackra landskapet vid Toftir som ligger längst söderut på Eysturoy och lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår).
Tillbaka i Torshavn intas middag på egen hand, antingen nere i stan eller på vårt hotell.

LÖRDAG 5 AUGUSTI

På förmiddagen vandrar vi tillsammans med guide mellan Torshavn och Kirkjubøur som från 1100-talet och fram till reformationen var ett viktigt kulturellt och religiöst centrum på öarna. Denna vandring tar 3-4 timmar.
Efter lunch, som vi idag har med oss (ingår),  åker vi in till Torshavn där resten av dagen tillbringas på egen hand. Ett besök på det fina konstmuséet, Listasavn Føroya, rekommenderas och det finns även tid för shopping (butikerna har öppet till sen eftermiddag även på lördagar).
Middag intas på egen hand.

SÖNDAG 6 AUGUSTI

Idag stannar vi i Torshavn och ägnar oss åt föredrag och workshop på vårt hotell tillsammans med med Katrina í Geil. Efter alla intryck från det storslagna landskapet, djurlivet och kulturen på öarna låter vi inspirationen flöda under Katrinas ledning.
Lunch äter vi på vårt hotell (ingår) och på kvällen intas middag på egen hand.

MÅNDAG 7 AUGUSTI

Idag får vi oss en sista dos färöiskt landskap till livs under en vandring på Nolsoy som är en liten ö man når med en färja från Torshavn.
När vi kommer fram vandrar vi till fyren, Nolsoyar Viti, och där stannar vi en stund innan vi vandrar tillbaka.
Allt som allt vandrar vi 15-16 km på tidvis ojämnt och ev vått underlag. Vi kommer upp till ca 200 m höjd och utsikten under vandringen är fantastisk.
Lunch har vi med oss idag (ingår) och middag intas på egen hand i Torshavn eller på vårt hotell.

TISDAG 8 AUGUSTI

På förmiddagen vandrar vi tillsammans med vår guide och eftermiddagen tillbringar vi i Fuglafjordur där man varje år i april anordnar Bindifestival, en lokal stickfestival.
Lunch och god fika (ingår) äter vi i Fuglafjordur och framåt sen eftermiddag beger vi oss tillbaka till Torshavn där vi äter en gemensam middag på vårt hotell (ingår).

 

ONSDAG 9 AUGUSTI

Idag ska väskan stängas och vi flyger tillbaka till Köpenhamn 14.30 (med ankomst Köpenhamn 17.35).
Innan vi ger oss av till flygplatsen finns det tid till en sista promenad i Torshavn och skulle det vara så galet att man missat att handla något på Snaeldan så har de påpassligt nog en butik även i Torshavn.

Programpunkterna kan komma att byta plats och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om. Allteftersom detaljplaneringen blir klar uppdateras resebeskrivningen ovan.

Resans vandringar går i varierad terräng på både stigar/vägar och i terrängen och underlaget kan vara ojämnt med grästuvor och stenar. Det förekommer även branta backar. Man bör ha god grundkondition och vandringsvana.
Vandringskängor med rejäl sula rekommenderas då underlaget kan vara vått och därmed halt.

Pris för plats i delat tvåbäddsrum 25 900 kr. Enkelrumstillägg 3 900 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Köpenhamn-Vagar på Färöarna t o r
 • Sex nätter på Hotel Føroyar i Torshavn med frukost.
 • Fem luncher.
 • Två middagar (exklusive dryck).
 • Alla transporter på öarna.
 • Föredrag och workshop med Katrina í Geil.
 • Program med Erika under resans gång.
 • Lokal guide under tre dagar.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
 • De måltider som inte specificeras i programmet.