WALES - VÄVNING, FÄRG OCH FORM MED
ERIKA ÅBERG 21-28 april 2023
 

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma

Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören
Erika Åberg. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och traditioner. 
Max 18 deltagare.

21 APRIL
Vi träffas på Manchester flygplats kl 14.00 och sen blir första stoppet i lilla pittoreska Conwy där man kan ta en bensträckare på ringmuren som sträcker sig runt nästan hela staden. Därefter åker vi vidare till Llandudno och Wildings Hotel där vi bor de första två nätterna. På kvällen äter vi gemensam middag (ingår).
22 APRIL
Idag upptäcker vi delar av norra Wales tillsammans med Carole Startin från Celtic Tours Wales. Vi  besöker den medeltida staden Caernarfon som kanske är mest känd som staden där Prince Charles fick titeln Prince of Wales.
Efter en guidad promenad och lunch i Caernarfon (ingår) åker vi genom Snowdonia National Park till Bodnant Gardens som är en fantastisk trädgård/park där man med fördel kan tanka inspiration inför Erikas workshop senare under resan.
Middag intas idag på egen hand i Llandudno.
23 APRIL
Idag styr vi kosan söderut genom det vackra walesiska landskapet.  Denna tiden på året har tackorna lammat och hagarna vi passerar är fulla av studsande ullbollar.
Målet för dagen är ull- och garnmässan Wonderwool Wales som går av stapeln sista helgen i april varje år på Royal Welsh Showground i Builth Wells. Vi tillbringar eftermiddagen på mässan med att klämma, känna och klappa och kanske handla lite, vem vet. 
Vi lämnar mässa framåt sen eftermiddag och åker till vårt hotell, Gwbert Hotel, på Wales västkust, där vi äter middag (ingår ej).
24 APRIL
Idag besöker vi Melin Tregwynt där vi tittar på väveriet och äter lunch (ingår).
Efter lunch besöker vi ännu ett väveri, Solva Woollen Mill innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

25 APRIL

På förmiddagen ägnar vi oss åt en workshop i färg och form tillsammans med Erika där vi får användning för all inspiration vi samlat på oss.
Efter lunch (ingår) åker vi till Cardigan för ett besök i Garthenors butik.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

26 APRIL
På morgonen checkar vi ut från vårt hotell i Gwbert och beger oss norrut.  Innan vi stannar till i Aberystwyth för lunch på egen hand besöker vi National Wool Museum i Newcastle Emlyn.
Framåt kvällen sluter vi vår walesiska cirkel när vi kommer tillbaka till Llandudno där vi checkar in på Wildings Hotel för resans sista två nätter.
Middag intas på egen hand i Llandudno.

                                              27 APRIL
Idag gör vi ännu en utflykt i norra Wales tillsammans med Carole. Vi åker till en fårfarm som ligger lite bortom allfarvägarna där får vi se fårvallning. Innehavarna av gården, Garteh och Rhian, berättar även om hur det är att driva en gård uppe i de walesiska bergen.
Vi avslutar dagens utflykt i Llandudno med egen tid för inköp och annat som kan vilja göras innan morgondagens resa hemåt.
Lunch intas på egen hand i Llandudno och på kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell (ingår).

28 APRIL

Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen i Manchester och vi är framme där runt 11.00.

Programpunkterna kan komma att ändras något och något av besöksmålen bytas mot ett annat likvärdigt sådant.
Då varje resenär tar sig till Manchester finns möjlighet att tillbringa några dagar där eller i Liverpool eller kanske Chester på egen hand i anslutning till Walesresan. Landsbygden i Lancashire och Cheshire är dessutom fantastiskt vacker och väl värd ett besök.

Plats i delat tvåbäddsrum: 20 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Anmälan görs enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Fyra nätter på Wildings Hotel i Llandudno
 • Tre nätter på Gwbert Hotel
 • Rejäl frukost på båda hotellen
 • Tre luncher
 • Två middagar
 • Lokal guide två dagar (Norra Wales)
 • Workshops och föredrag i färg och form med Erika under resans gång
 • Alla transporter under resan med början och slut på flygplatsen i Manchester
 • Alla inträden i programmet
 • Svensk reseledare


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • Ev övernattningar i Manchester
 • De måltider som inte ingår enligt programmet.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks