Ullresa på shetland tillsammans med Johanne ländin under shetland wool week
27 september - 3 oktober

Följ med på en unik resa med fokus på ull, garn och stickning på de vackra Shetlandsöarna!
Under denna resa som går av stapeln under Shetland Wool Week utforskar vi tillsammans med Johanne öarnas långa ull- och sticktraditioner samtidigt som vi njuter av den spektakulära naturen.
Max 18 deltagare

Onsdag 27 september

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh tidigt på morgonen för vidare färd till Shetland 07.20. James Tait från Island Trails som är en av våra två guider under resan, möter upp på flygplatsen i Sumburgh och hälsar oss välkomna och sen åker vi på vår första utflykt på södra Mainland.
Vi besöker bl a Neilanell och James croft som han driver tillsammans med sin bror, Cecil. En kortare vandring tillsammans med James på St Ninian's Isle där man 1958 hittade en stor silverskatt blir det också.
Lunch äter vi på lämpligt ställe (ingår).
Framåt sen eftermiddag åker vi till Busta House Hotel där vi checkar in och äter middag (ingår ej).

torsdag 28 september

Idag åker vi först färja till Yell och sedan ytterligare en färja till Unst där vi möter vår guide för dagen. Under dagen besöker vi sen The Heritage Centre där man har en väldigt fin samling av spetsstickade plagg och det lilla båtmuséet, The Boat Haven.
Allt är ”Storbritanniens nordligaste” på Unst och om vädret är på vår sida kommer vi bland annat att se Muckle Flugga, Storbritanniens nordligast belägna fyr. Lunch äter vi på Victoria’s Vintage Tearooms (ingår).
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

fredag 29 september

Idag besöker vi West Mainland och ett av stoppen gör vi hos The Silly Sheep Company i Walls.
Vi tar även en titt på den lilla staden Scalloway som fram till 1700-talet var öarnas huvudstad. Från Scalloway utgick "The Shetland Bus" som räddade många norska motståndsmän från ett bistert öde under andra världskriget.
Lunch äter vi i Scalloway (ingår) och middag på Busta (ingår ej).

                              lördag 30 september

Idag besöker vi Lerwick och "Makers Market" och även  Jamieson & Smith.  Där kan vi alla känna oss som barn i en godisaffär en stund. Känn, kläm och njut av alla färger i J & S butik! Lite egen tid i Lerwick hinner vi också med. Då kan man ströva i den lilla stadskärnan och titta in i de små butikerna. Kanske får Jamieson's of Shetlands butik ett besök?
De som följer TV-serien Shetland kan passa på att leta upp Jimmy Perez hus som ligger i den allra äldsta delen av staden, The Lodberries.
Muséet med sina samlingar av stickade plagg är också väl värt ett besök.
Lunch intas på egen hand. 
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

söndag 1 oktober

På förmiddagen gör vi en ca en timma lång promenad på Eshaness, ett otroligt naturskönt område på nordvästra delen av Mainland. Efter lunch (ingår) utforskar vi lite mer av Northmavine där Eshaness ligger innan vi beger oss tillbaka till Busta. Dagen avslutas med lite ”makin an yakin” där James berättar skrönor till klickandet av flitiga stickor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

måndag 2 oktober

På förmiddagen kommer duktiga Terri Malcolmson (hon har att brås på:)) till Busta för att hålla en workshop.
Efter lunch på Busta (ingår) åker vi in till Lerwick igen för att kanske göra de där inköpen som missades i lördags.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

tisdag 3 oktober

Dags att ta farväl av Shetland för denna gången. Vi lämnar Busta på morgonen och beger oss söderut till Sumburgh för att flyga tillbaka till Edinburgh 09.30.

Programmet är baserat på de resor som tidigare gjorts och programpunkterna kan komma att kastas om eller ersättas av andra så det är med andra ord inte hugget i sten. Dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om.

Då resan tar sin början i Edinburgh kan man tillbringa en dag eller flera där före eller efter resan till Shetland. Har man inte besökt Skottlands vackra huvudstad tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum är 22 500 kr. Enkelrumstillägg 3 900 kr. Bokar gör man enklast via mail och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r
 • Sex nätter på Busta House Hotel. Rejäl frukost ingår!
 • Fem luncher
 • Alla transporter på öarna
 • En workshop med lokal workshopledare
 • Lokal guide
 • Svensk reseledare
 • Alla inträden i programmet


Det som inte ingår är:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Ev övernattningar i Edinburgh
 • Middagar. 
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks