Ull- och vandring på Yttre Hebriderna
1-8 september

Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.
Vi bor tre nätter på Caladh Inn i Stornoway, två nätter på Isle of Benbecula House Hotel och två nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist.
Max antal deltagare är 18.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA

1 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh för vidare färd till Yttre Hebridernas huvudstad, Stornoway, på Isle of Lewis kl 10.25. Vår guide, Colin Tucker, möter oss på flygplatsen. Sen checkar vi in på Caladh Inn där vi ska bo i tre nätter.
Efter lunch på the Crown Hotel får vi en visning på the Harris Tweed Authority "The History of Harris Tweed" och efter visningen bekantar vi oss lite mer med Stornoway.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

2 SEPTEMBER

Idag utforskar vi Isle of Lewis med hjälp av Colin och på förmiddagen vandrar vi vid Great Bernera på västra sidan Lewis.
Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår) och efter lunch besöker vi först Callanish Standing Stones sen Gearrannan Blackhouse Village.
Innan vi beger oss tillbaka till Stornoway gör vi även ett stopp vid Brue shieling, en rekonstruerad "hydda" av den typ som förr användes av både folk och fä under sommarbetena.
Middag intas på egen hand i Stornoway.

3 SEPTEMBER

Dagens utflykt börjar i Port of Ness på norra Lewis och efter besök vid St Moluags Church och Butt of Lewis Lighthouse beger vi oss söderut mot Tarbert på Isle of Harris.
Namnet till trots är inte Harris en ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. En bergskedja utgör en naturlig gräns mellan de två "öarna".
När vi kommer fram till Tarbert besöker vi The Harris Tweed Shop där man verkligen kan frossa i Harris tweed, både i metervara och uppsydda plagg, väskor och annat.
Middag intas på egen hand i Stornoway.

4 SEPTEMBER

Idag styr vi kosan söderut till Harris igen och innan vi tar färjan till Berneray gör vi en vandring i det spektakulära landskapet.
Lunch äter vi i Tarbert (ingår).
Framåt sen eftermiddag åker vi vidare till Leverburgh där färjan till Berneray väntar. På vägen stannar vi till vid Seilebost för att beskåda det turkosskimrande havet (och kanske ett eller annat får).
När vi kommer fram till Berneray åker vi över North Uist till Benbecula och Isle of Benbecula House Hotel där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi gemensam middag där (ingår).

5 SEPTEMBER

Efter frukost åker vi tillbaka till Berneray och Meg Rodger på hennes
Birlinn Yarn Co. Meg låter spinna ullen från sina får (och även några grannars får) och garnet säljer hon från sin studio och även online.
Efter lunch (ingår) besöker vi Uist Mill på North Uist som är ett litet, lokalt spinneri. Där får vi en visning av spinneriet och sen kan den som vill handla i deras butik.
När vi shoppat färdigt åker vi tillbaka till vårt hotell och en liten bensträckare innan middag (ingår)

6 SEPTEMBER

Idag utforskar vi South Uist och Eriskay där vi vandrar tillsammans med en lokal guide.
Vi börjar dagen med ett besök på Kildonan Museum som är ett väldigt fin lokalt museum.
Lunch äter vi på Am Politician på (ingår).
Framåt kvällen checkar vi in på Lochboisdale Hotel där vi sen äter middag (ingår ej).

7 SEPTEMBER

Idag åker vi via Eriskay och en kortare båttur till Isle of Barra där vi vandrar tillsammans med en lokal guide.
Barra är kanske mest känd för sin flygplats som ligger på en strand där planen bara kan landa under ebb.
Lunch äter vi på Craigard Hotel (ingår). Framåt kvällen kommer vi tillbaka till Lochboisdale där vi äter middag på hotellet (ingår ej).

8 SEPTEMBER

Dags att försöka stänga väskorna för idag dag blir det en tidig avresa från Lochboisdale med färja till Mallaig på fastlandet. Där väntar en buss som tar oss tillbaka till Edinburgh och vi beräknar att anlända dit under sen eftermiddag/kväll. Beroende på när vi anländer i Edinburgh kan det bli svårt att flyga vidare hem till Sverige samma dag och en övernattning kan behövas.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum 19 600 kr. Enkelrumstillägg 2 500 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Tre nätter på Caladh Inn i Stornoway
 • Två nätter på Isle of Benbecula House Hotel
 • Två nätter på Lochboisdale Hotel. Rejäl frukost ingår på samtliga hotell!
 • Sex luncher
 • Två middagar
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide under fem av dagarna.
 • Svensk reseledare
 • Alla inträden i programmet.
 • Båt och buss från Lochboisdale till Edinburgh.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • De middagar som inte ingår enligt programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks