sTICKNING, färg och form och vandring på färöarna med erika åberg 1-7 augusti 2022.

Inspireras på och av Färöarna tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg. Vi djupdyker i öarnas mönstertradition och vandrar i det spektakulära landskapet och kommer det riktigt nära. Vi besöker garnproducenter och har färg- och mönsterworkshop i Erikas regi.
Resan passar dig som vill se den färöiska naturen på nära håll! Känna väder och vind, samla inspiration, intryck och låta alltihop hitta vägen in i stickningen. Under kortare och längre workshoppass och härliga vandringar tillsammans med Erika samt inspirerande studiebesök med vår lokala guide får vi ta del av både landskapet, traditionen och inte minst ullen. Det blir inga stora strapatser, utan resans vandringar passar dig som trivs utomhus och är van vid att promenera i varierande terräng utan bekymmer. Kläder efter väder, nyfikenhet och en god grundkondition räcker långt!

Max antal deltagare på denna resa är 16.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA

1 AUGUSTI

Vi träffas på flygplatsen i Köpenhamn på morgonen för vidare färd till Färöarna. När vi landat på flygplatsen i Vagar åker vi direkt till Gjaargardur Guesthouse i Gjogv på Eysturoy där vi kommer att bo under de första två dagarna av vår vistelse på öarna. Efter en liten bensträckare i de vackra omgivningarna äter vi middag på hotellet (ingår).

2 AUGUSTI

Första dagen med utflykter tillsammans med vår guide. Vi kommer att vandra på Eysturoy och beundra de mycket vackra fåren i många olika färger som vi lär stöta på.
Lunch äter vi på lämpligt ställe (ingår).
På kvällen äter vi middag på hotellet (ingår).

3 AUGUSTI

Efter utcheckning från Gjaargardur beger vi oss söderut mot Torshavn. På förmiddagen  vandrar vi mellan Torshavn och Kirkjuböur som från 1100-talet och fram till reformationen var ett viktigt kulturellt och religiöst centrum på öarna.
Efter lunch (ingår) gör vi en stadsvandring i Torshavn med vår guide och sen kan man välja mellan att besöka konstmuséet eller ägna sig åt shopping.
Framåt kvällen checkar vi in på Hotel Hafnia i Torshavn.
Middag intas på egen hand i Torshavn.

4 AUGUSTI

Idag besöker vi spinneriet Snaeldan och garnproducenten Navia.
Under en del av dagen vandrar vi i det vackra landskapet vid Toftir som ligger längst söderut på Eysturoy och lunch äter vi på en gård där vi även får hälsa på gårdens får (ingår).
Tillbaka i Torshavn intas middag på egen hand.

 

5 AUGUSTI

Idag stannar vi i Torshavn och på förmiddagen kommer Katrina I Géil till vårt hotell och håller ett föredrag om färöisk stickning. På eftermiddagen tar Erika vid med en workshop. Efter alla intryck från det storslagna landskapet, djurlivet och kulturen på öarna låter vi inspirationen flöda under Erikas ledning.
Lunch äter vi på vårt hotell (ingår) och på kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell (ingår).

6 AUGUSTI

Idag får vi oss en sista dos färöiskt landskap till livs under en vandring på Nolsoy. Lunch har vi med oss idag (ingår) och middag intas på egen hand i Torshavn.

7 AUGUSTI

Idag ska väskan stängas och vi flyger tillbaka till Köpenhamn på eftermiddagen. Innan vi ger oss av till flygplatsen finns det tid till en sista promenad i Torshavn.

Programpunkterna kan komma att byta plats och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om. Allteftersom detaljplaneringen blir klar uppdateras resebeskrivningen ovan.

Pris för plats i delat tvåbäddsrum 23 900 kr. Enkelrumstillägg 3 900 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Köpenhamn-Vagar på Färöarna t o r
 • Två nätter på Gjaargardur Guesthouse i Gjogv med frukost.
 • Fyra nätter på Hotel Hafnia i Torshavn med frukost.
 • Fem luncher.
 • Tre middagar (exklusive dryck).
 • Alla transporter på öarna.
 • Workshops med Erika
 • Lokal guide.
 • Föredrag om färöisk stickning.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
 • De måltider som inte specificeras i programmet.