Resor 2023
                 gotland irland wales shetland orkney
                                   yttre hebriderna färöarna

DENNA SIDA UPPDATERAS LÖPANDE MED NYA RESOR OCH FRAM TILLS DESS ATT RESORNA ÄR BOKNINGSBARA GÅR DET BRA ATT LÄMNA INTRESSEANMÄLAN.

GOTLAND 18-23 MARS
Erika Åberg visar oss runt bland ull och stickning, håller workshops och föreläser. Resan utgår från Nynäsham.
PROGRAM OCH PRIS

 

ULL- OCH VANDRING PÅ IRLAND 12-19 APRIL
Vi vandrar och upptäcker vad västra Irland erbjuder den ullintresserade. Vi bor i charmiga Ballyvaughan en liten bit söder om Galway. En av dagarna blir det en utflykt till någon av Aranöarna och vi besöker även Galway, the Cliffs of Moher och mycket annat längs"The Wild Atlantic Way".
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT MED JOHANNE LÄNDIN PÅ IRLAND 12-19 APRIL
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter i garnet och ullens tecken. Vi bor i charmiga Ballyvaughan som ligger en liten bit söder om Galway. En av dagarna besöker vi en av Aranöarna där vi får ta del av den traditionella Aranstickningen.
PROGRAM OCH PRIS

WALES 21-28 APRIL
Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören
Erika Åberg. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar både dig som stickar och/eller väver och dig som är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och tradition.
PROGRAM OCH PRIS

STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA
29 APRIL - 9 MAJ
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT MED JOHANNE LÄNDIN OCH JOHANNA WALLIN PÅ YTTRE HEBRIDERNA  1-9 MAJ
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
PROGRAM OCH PRIS

 

VÄVNING OCH ULL PÅ YTTRE HEBRIDERNA, ISLE OF SKYE OCH SKOTSKA FASTLANDET MED STEFAN MOBERG OCH ANNKRISTIN HULT 19-26 MAJ
På denna resa gör vi en djupdykning i vävtraditioner och ullproduktion på några av Skottlands öar och på fastlandet. Vi besöker bland annat The Harris Tweed Authority, Harris Tweed-vävare  och ett eller flera spinnerier.
INTRESSEANMÄLAN
 

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 20-28 MAJ
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
INTRESSEANMÄLAN

VANDRING, ULL, NATUR OCH KULTUR PÅ YTTRE HEBRIDERNA MED BESÖK PÅ UNESCOS VÄRLDSARV ST KILDA 1-9 JUNI
Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder. Under en av dagarna gör vi en båtresa till St Kilda som sedan 1930 bara befolkas av sjöfåglar och  inhemska soayfår.
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 3-9 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ SHETLAND MED HELÉNE WALLIN OCH JOHANNA WALLIN 3-10 JULI
Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Heléne och Johannas regi.
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 11-17 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM OCH PRIS

STICKA OCH VANDRA PÅ SHETLANDS SMÅ OCH MINDRE ÖAR TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG 19-26 JULI
På denna resa gör vi utflykter till några av Shetlands mindre öar som Foula, Mousa och Bressay och vi besöker garnproducenter och designers runtom på Shetland.
INTRESSEANMÄLAN

FÄRÖARNA - STICKNING, ULL, FÄRG, FORM OCH VANDRING 3-9 AUGUSTI
En resa tillsammans med Erika Åberg för dig som är intresserad av stickning, kultur och natur. Tillsammans upptäcker vi dessa mytomspunna öar i Nordatlanten. Vi får ta del av den traditionella färöiska sticktraditionen, av ullen och av landskapet. Workshops med fokus på mönster och färg under ledning av Erika varvas med storslagna naturupplevelser.
INTRESSEANMÄLAN

FÄRÖARNA - ULL, GARN OCH STICKNING 17-23 AUGUSTI
På denna resa besöker vi garnproducenter, en fårgård och stickdesigners samtidigt som vi njuter av det spektakulära landskapet. Med hjälp av en lokal guide tar vi del av öarnas långa historia, intressanta kultur och fantastiska natur.
INTRESSEANMÄLAN

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA 13-21 SEPTEMBER
Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
INTRESSEANMÄLAN