Resor 2023
                 gotland irland wales shetland orkney
                  yttre hebriderna färöarna yorkshire

DENNA SIDA UPPDATERAS LÖPANDE MED NYA RESOR OCH FRAM TILLS DESS ATT RESORNA ÄR BOKNINGSBARA GÅR DET BRA ATT LÄMNA INTRESSEANMÄLAN.

GOTLAND 18-23 MARS
Erika Åberg visar oss runt bland ull och stickning, håller workshops och föreläser. Resan utgår från Nynäshamn.
PROGRAM OCH PRIS

 

ULL- OCH VANDRING PÅ IRLAND 12-19 APRIL
Vi vandrar och upptäcker vad västra Irland erbjuder den ullintresserade. Vi bor i charmiga Ballyvaughan en liten bit söder om Galway. En av dagarna blir det en utflykt till någon av Aranöarna och vi besöker även Galway, the Cliffs of Moher och mycket annat på "The Wild Atlantic Way".
INTRESSEANMÄLAN

STICKRETREAT MED JOHANNE LÄNDIN PÅ IRLAND 12-19 APRIL
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter i garnet och ullens tecken. Vi bor i charmiga Ballyvaughan som ligger en liten bit söder om Galway. En av dagarna besöker vi en av Aranöarna där vi får ta del av den traditionella Aranstickningen.
INTRESSEANMÄLAN

WALES 21-28 APRIL
Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören
Erika Åberg. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar både dig som stickar och/eller väver och dig som är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och tradition.
INTRESSEANMÄLAN

STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA
29 APRIL - 9 MAJ
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
INTRESSEANMÄLAN

STICKRETREAT MED JOHANNE LÄNDIN OCH JOHANNA WALLIN PÅ YTTRE HEBRIDERNA  1-9 MAJ
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
INTRESSEANMÄLAN

 

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 20-28 MAJ
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
INTRESSEANMÄLAN

VANDRING, ULL, NATUR OCH KULTUR PÅ YTTRE HEBRIDERNA MED BESÖK PÅ UNESCOS VÄRLDSARV ST KILDA 1-9 JUNI
Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder. Under en av dagarna gör vi en båtresa till St Kilda som sedan 1930 bara befolkas av sjöfåglar och  inhemska soayfår.
INTRESSEANMÄLAN

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 3-9 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
INTRESSEANMÄLAN

STICKRETREAT PÅ SHETLAND MED HELÉNE WALLIN OCH JOHANNA WALLIN 3-10 JULI
Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Heléne och Johannas regi.
INTRESSEANMÄLAN