resor 2022
       shetland  Yttre hebriderna orkney  wales  Irland
                          England färöarna ISLAND gotland
          (SIDAN UPPDATERAS ALLT EFTERSOM DATUM FÖR
                                        RESORNA BESTÄMS)

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma

WALES 21-27 APRIL
Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören
Erika Åberg. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar både dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och tradition.
PROGRAM

STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 29 APRIL - 9 MAJ.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
PROGRAM
VÅRSTICKRETREAT PÅ SHETLAND MED
HELÉNE WALLIN OCH JOHANNE LÄNDIN 21-28 maj
Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Heléne och Johannes regi.
PROGRAM

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 21-27 MAJ
Vi besöker Shetland när dagarna blir allt längre och blandar besök hos ull- och garnproducenter med vandringar i det spektakulära landskapet. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 28 MAJ - 5 JUNI
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
PROGRAM

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED
HELÉNE WALLIN OCH JOHANNA WALLIN 1-9 JULI
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Hélene och Johanna som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
PROGRAM

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 15 -21 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM

KNITTERS & NUTTERS - SHETLAND EXTREME WOOL AND WALK 15-21 JULI
Ull, färg och form för den vana vandraren tillsammans med Erika Åberg. En riktig vandringsresa för dig med stort intresse för natur, stickning och ull. Resan riktar sig till dig som har god vandringsvana, som vill hitta inspiration i väder, vind och dramatiska landskap. Vi besöker olika delar av öarna, vandrar under ledning av vår mycket kunniga lokala guide och Erika. Vi får komma landskapet riktigt nära och får även tid och möjlighet att samla inspiration och intryck för vårt eget skapande.
PROGRAM

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA 1-8 SEPTEMBER. Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
INTRESSEANMÄLAN

STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 11-21 SEPTEMBER.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
PROGRAM