resor 2022
           shetland  Yttre hebriderna orkney  wales
                                  England färöarna gotland

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 28 MAJ - 5 JUNI
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND 10-16 JUNI
Vandra på Shetland under "the simmer dim" och upplev lunnefåglar, fantastisk natur och lång historia.
Under denna resa upptäcker vi tillsammans med mycket kunniga lokala guider öarna från Sumburgh i söder till Hermaness i norr.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED
HELÉNE WALLIN OCH JOHANNA WALLIN 1-9 JULI
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Hélene och Johanna som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
TVÅ PLATSER KVAR
STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA 9-17 SEPTEMBER

VANDRING, ULL, NATUR OCH KULTUR PÅ YTTRE HEBRIDERNA MED BESÖK PÅ UNESCOS VÄRLDSARV ST KILDA 2-9 JULI
Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Eriskay i söder. Under en av dagarna gör vi en båtresa till St Kilda som sedan 1930 bara befolkas av sjöfåglar och  inhemska soayfår.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 15 -21 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

KNITTERS & NUTTERS - SHETLAND EXTREME WOOL AND WALK 15-21 JULI
Ull, färg och form för den vana vandraren tillsammans med Erika Åberg. En riktig vandringsresa för dig med stort intresse för natur, stickning och ull. Resan riktar sig till dig som har god vandringsvana, som vill hitta inspiration i väder, vind och dramatiska landskap. Vi besöker olika delar av öarna, vandrar under ledning av vår mycket kunniga lokala guide och Erika. Vi får komma landskapet riktigt nära och får även tid och möjlighet att samla inspiration och intryck för vårt eget skapande.
FEM PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

FÄRÖARNA - STICKNING, ULL, FÄRG, FORM OCH VANDRING 1-7 AUGUSTI
En resa tillsammans med Erika Åberg för dig som är intresserad av stickning, kultur och natur. Tillsammans upptäcker vi dessa mytomspunna öar i Nordatlanten. Vi får ta del av den traditionella färöiska sticktraditionen, av ullen och av landskapet. Workshops med fokus på mönster och färg under ledning av Erika varvas med storslagna naturupplevelser.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA 1-8 SEPTEMBER. Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED
JOHANNE LÄNDIN OCH JOHANNA WALLIN 9-17 SEPTEMBER
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap  med Johanne och Johanna som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
PROGRAM OCH PRIS

TRE PLATSER KVAR

STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 11-21 SEPTEMBER.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

VANDRA OCH STICKA I VÅR HERRES HAGE TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG 19-26 SEPTEMBER
Upplev "God's own country" som Yorkshireborna själva kallar sitt grevskap under denna resa ledd av författaren och inspiratören Erika Åberg.
Vi besöker den stora garnmässan Yarndale och gör utflykter och vandrar tillsammans med en mycket kunnig lokal guide och när vi inte är på utflykt håller Erika i inspirerande workshops.
Vi bor på Hewenden Mill utanför Keighley.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT I YORKSHIRE 19-26 SEPTEMBER
Under denna stickretreat i vackra Yorkshire under
Johanna Wallin och Eva Romeborns ledning varvar vi workshops med utflykter i vår herres hage. Under två av dagarna besöker vi även den stora garnmässan Yarndale med utställare från hela Storbritannien.
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ SHETLAND 27 SEPTEMBER - 4 OKTOBER
Följ med Johanna Wallin och Erika Åberg på stickretreat på Shetland. Det blir sex dagar fyllda med workshops, utflykter och allmänt sticknörderi blandat med besök på några av evenemangen som arrangeras under Shetland Wool Week.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA
PROGRAM OCH PRIS

ULLRESA PÅ SHETLAND 27 SEPTEMBER - 4 OKTOBER
Under denna ullresa till Shetland utforskar vi öarna från Sumburgh i söder till Unst i norr. Vi besöker ull- och garnproducenter under våra utflykter och även några av evenemangen som arrangeras under Shetland Wool Week.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA
PROGRAM OCH PRIS

 

FRÅN ÖST TILL VÄST 12-17 NOVEMBER
Under några novemberdagar utforskar vi delar av västkusten, varvar inspirationspass och workshops med utflykter och besök. Möt kulturlandskapet med havet intill och de traditonella stickmönstren i bingestickningen.
Lek med färger och mönster tillsammans med
Erika Åberg som är med under resan. Vi reser tillsammans med Erika med tåg från Stockholm till Falkenberg (det går även bra att ansluta i Falkenberg) och sedan med buss till våra besöksmål - bland annat till Tant Kofta i Romelanda,  Hishult Alpacka och Muséet i Halmstads magasin.
PROGRAM OCH PRIS