resor 2021
       shetland  Yttre hebriderna orkney  wales  Irland
                                   England färöarna gotland

GOTLAND 21-25 MARS
Erika Åberg visar oss runt bland ull och stickning, håller workshop och föreläser. Resan utgår från Falkenberg och går via Göteborg till Nynäshamn och det går bra att ansluta längs vägen.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED
HELÉNE WALLIN OCH JOHANNE LÄNDIN 30 MAJ-7  JUNI
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Hélene och Johanne som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
TVÅ PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 2-10 JUNI
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
TVÅ PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 9-15 JUNI

Vi besöker Shetland under "the simmer dim", årets längsta dagar och blandar besök hos ull- och garnproducenter med vandringar i det fantastiska landskapet.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

SOMMARSTICKRETREAT PÅ SHETLAND MED
HELÉNE WALLIN OCH JOHANNE LÄNDIN 9-16 JUNI
Stickning, lunnefåglar, "the simmer dim" och mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Heléne och Johannes regi.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 15 -21 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND 23-28 JULI
Se Shetland från Sumburgh i  söder till Unst i norr under "the simmer dim". Upplev lunnefåglar, spektakulära vyer, kultur och historia på Storbritanniens nordligaste utpost.
PROGRAM OCH PRIS

KNITTERS & NUTTERS - SHETLAND EXTREME WOOL AND WALK 23-29 JULI
Ull, färg och form för den vana vandraren tillsammans med Erika Åberg. En riktig vandringsresa för dig med stort intresse för natur, stickning och ull. Resan riktar sig till dig som har god vandringsvana, som vill hitta inspiration i väder, vind och dramatiska landskap. Vi besöker olika delar av öarna, vandrar under ledning av vår mycket kunniga lokala guide och Erika. Vi får komma landskapet riktigt nära och får även tid och möjlighet att samla inspiration och intryck för vårt eget skapande.
SJU PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

FÄRÖARNA - STICKNING, ULL, FÄRG, FORM OCH VANDRING 1-7 AUGUSTI
En resa tillsammans med Erika Åberg för dig som är intresserad av stickning, kultur och natur. Tillsammans upptäcker vi dessa mytomspunna öar i Nordatlanten. Vi får ta del av den traditionella färöiska sticktraditionen, av ullen och av landskapet. Workshops med fokus på mönster och färg under ledning av Erika varvas med storslagna naturupplevelser.
SEX PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ SHETLAND TILLSAMMANS MED IVAR ASPLUND OCH JOHANNA WALLIN 1-8 SEPTEMBER
Stickning, garn och utflykter varvas med workshops på mysiga Busta House Hotel. Vi besöker några av öarnas ull- och garnproducenter och inspireras av den fantastiska naturen.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND 9-17 SEPTEMBER
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Ivar och Johanne som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunnig lokal guide.
TVÅ PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 9-19 SEPTEMBER.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA 26 SEPTEMBER -  3 OKTOBER. Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
SEX PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT I YORKSHIRE MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND
20-27 SEPTEMBER
Stickning, workshops och besök på den stora garnmässan Yarndale varvat med utflykter i vackra Yorkshire blir det under denna resa.
Vi bor som tidigare på Hewenden Mill som är ett före detta spinneri som nu är ombyggt till ett förstklassigt "self catering" boende.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
VANDRA OCH STICKA I VÅR HERRES HAGE TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG 20-27 SEPTEMBER

Upplev "God's own country" som Yorkshireborna själva kallar sitt grevskap under denna resa ledd av författaren och inspiratören Erika Åberg.
Vi besöker den stora garnmässan Yarndale och gör utflykter och vandrar tillsammans med en mycket kunnig lokal guide och när vi inte är på utflykt håller Erika i inspirerande workshops.
Vi bor fyra nätter på Hewenden Mill och tre nätter på The Craven Heifer i Kelbrook.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

ULLRESA TILL SHETLAND UNDER SHETLAND WOOL WEEK
29 SEPTEMBER - 5 OKTOBER
Vi varvar besök hos ull- och garnproducenter med besök på några av WW- evenemangen under våra utflykter från norr till söder. Reseledare på denna resa är Erika Åberg.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS