resor 2021
       shetland  Yttre hebriderna orkney  wales  Irland
                                        England färöarna georgien

WALES MED BESÖK PÅ WONDERWOOL WALES 22-28 APRIL
Möt våren i Wales tillsammans med Erika Åberg! Vi besöker den årliga walesiska ull- och textilfestivalen Wonderwool, väverier och mindre producenter. Vi bekantar oss med de säregna vävteknikerna, mönstren och inte minst färgerna som är typiska för den här landsändan och den traditionella walesiska vävningen. Erika leder inspirationsworkshops under resan. Tillsammans njuter vi av landskapet under lättare vandringar och tar del av de lokala hantverkstraditionerna - då och nu.
PROGRAM

NYHET!
TEXTIL- OCH VANDRINGSRESA I GEORGIEN 4-12 MAJ
I samarbete med Megobari Resor AB arrangerar vi denna resa till Georgien. Vi besöker bland annat en av de numera få silkesproducenterna i landet. En annan textil tradition vi får inblick i är de georgiska mattorna som är kända för sina utrycksfulla och kontrastrika mönster.
Den spektakulära naturen upptäcker vi under våra vandringar bland berg och dalar.
Intresseanmälan

NYHET!
STICKRETREAT PÅ IRLAND TILLSAMMANS MED IVAR ASPLUND 22-29 MAJ
Den gröna ön bjuder på underbar natur, stickning med fokus på Aranöarnas traditioner och kanske en droppe Guinness.
Vi bor sex nätter i charmiga Ballyvaughan på västkusten och en natt i Dublin. Ivar håller i workshops ach vi besöker bl a Inisheer, den minsta av de tre Aranöarna.
Intresseanmälan

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED HELÉNE WALLIN OCH JOHANNE LÄNDIN 30 MAJ-7  JUNI
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Hélene och Johanne som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunniga lokala guider.
PROGRAM

YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 2-10 JUNI
Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet.  Vi varvar vandringar med workshops och lugna stickstunder.
Intresseanmälan

SOMMARSTICKRETREAT PÅ SHETLAND MED HELÉNE WALLIN OCH JOHANNE LÄNDIN 9-16 JUNI
Stickning, lunnefåglar, "the simmer dim" och mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Heléne och Johannes regi.
PROGRAM

NYHET!
BRODERI OCH ROSOR I CHESHIRE OCH NORRA WALES MED ANNA-KARIN JOBS ARNBERG OCH MARGARETA DJOOS 16-23 JUNI
Vi varvar utflykter och workshops i olika broderitekniker både i Anna-Karin och Margaretas regi och under ledning av en lokal workshopledare. Inspiration hämtar vi bland annat i någon av de fantastiska rosenträdgårdarna där rosorna blommar som bäst just när vi är där.
Intresseanmälan

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 15 -21 JULI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. På denna resa tar vi oss under fem dagar från söder till norr och från öster till väster på dessa fantastiska öar.
PROGRAM

ULLRESA TILL SHETLAND 15-21 JULI
Ull och garn på längden och tvären blir det på denna resa som tar oss från söder till norr och sen västerut på dessa vackra öar. En workshop hos Wilma Malcolmson på Shetland Designer blir det under resans gång och självklart besök hos öarnas garnproducenter.
PROGRAM

VANDRINGSRESA PÅ SHETLAND 23-28 JULI
Se Shetland från Sumburgh i  söder till Unst i norr under "the simmer dim". Upplev lunnefåglar, spektakulära vyer, kultur och historia på Storbritanniens nordligaste utpost.
PROGRAM

KNITTERS & NUTTERS - SHETLAND EXTREME WOOL AND WALK 23-29 JULI
Ull, färg och form för den vana vandraren tillsammans med Erika Åberg. En riktig vandringsresa för dig med stort intresse för natur, stickning och ull. Resan riktar sig till dig som har god vandringsvana, som vill hitta inspiration i väder, vind och dramatiska landskap. Vi besöker olika delar av öarna, vandrar under ledning av vår mycket kunniga lokala guide och Erika. Vi får komma landskapet riktigt nära och får även tid och möjlighet att samla inspiration och intryck för vårt eget skapande.
PROGRAM

FÄRÖARNA - STICKNING, ULL, FÄRG, FORM OCH VANDRING 31 JULI - 6 AUGUSTI
En resa tillsammans med Erika Åberg för dig som är intresserad av textil, kultur och natur. Tillsammans upptäcker vi dessa mytomspunna öar i Nordatlanten. Vi får ta del av den traditionella färöiska sticktraditionen, av ullen och av landskapet. Workshops med fokus på mönster och färg under ledning av Erika varvas med storslagna naturupplevelser.
Intresseanmälan

STICKRETREAT PÅ SHETLAND TILLSAMMANS MED IVAR ASPLUND OCH JOHANNA WALLIN 1-8 SEPTEMBER
Stickning, garn och utflykter varvas med workshops på mysiga Busta House Hotel. Vi besöker några av öarnas ull- och garnproducenter och inspireras av den fantastiska naturen.
PROGRAM

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND 9-17 SEPTEMBER
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Ivar och Johanne som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunnig lokal guide.
Intresseanmälan

NYHET!
STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 9-19 SEPTEMBER.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
Intresseanmälan

STICKRETREAT I YORKSHIRE MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND I SEPTEMBER (EXAKT DATUM KOMMER)
Stickning, workshops och besök på den stora garnmässan Yarndale varvat med utflykter i vackra Yorkshire blir det under denna resa. Utöver workshops med Johanne och Ivar blir lite "knit & natter" tillsammans med lokala stickare.
Vi bor som tidigare på Hewenden Mill som är ett före detta spinneri som nu är ombyggt till ett förstklassigt "self catering" boende.
Intresseanmälan

ULLRESA TILL SHETLAND UNDER SHETLAND WOOL WEEK (SEPTEMBER/OKTOBER, EXAKT DATUM KOMMER)
Vi varvar besök hos ull- och garnproducenter med besök på några av WW- evenemangen under våra utflykter från norr till söder. Reseledare på denna resa är Erika Åberg.
Intresseanmälan