resor 2021
               shetland yttre hebriderna orkney england
                                                           gotland

NYHET!
KUL PÅ HJUL 23 JULI

Följ med på stickcafé på hjul i ett sommarfagert Halland!
Under denna dagsutflykt njuter vi av ull, garn, får och vackra vyer i goda stickvänners lag.
Vi besöker gårdsbutiker, fikar och äter gott och stickar av hjärtans lust.
PROGRAM

NYHET!
SPEDETRÖJOR I SIMRISHAMN, STICKNING OCH HANTVERKSMÄSSAN HAENDIGT I HÖGANÄS 12-13 AUGUSTI
Resan börjar i Falkenberg och det går bra att ansluta längs vägen.
Första stoppet gör vi på hantverksmässan Haendigt i Höganäs där man kan välja och vraka bland utställarnas garner och andra varor.
Vi bor på Hotell Svea i Simrishamn på vackra Österlen och på fredagen fördjupar vi oss i spedetröjans historik och konstruktion.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 1-7 SEPTEMBER

Vi besöker vackra Shetland och blandar besök hos ull- och garnproducenter med vandringar i det fantastiska landskapet. Vi bor charmiga Busta House Hotel där vi njuter av god mat och fantastisk service.
SEX PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ SHETLAND TILLSAMMANS MED IVAR ASPLUND OCH JOHANNA WALLIN 1-8 SEPTEMBER
Stickning, garn och utflykter varvas med workshops på mysiga Busta House Hotel. Vi besöker några av öarnas ull- och garnproducenter och inspireras av den fantastiska naturen.
FYRA PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND 9-17 SEPTEMBER
Vi stickar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder i sällskap med Ivar och Johanne som håller i workshops och föreläsningar under resan.
Stickning på längden och tvären varvas med utflykter tillsammans med mycket kunnig lokal guide.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
STORA ÖRESAN - ULL- OCH VANDRING PÅ SHETLAND, ORKNEY OCH YTTRE HEBRIDERNA 9-19 SEPTEMBER.
Med början på Shetland upptäcker vi traditionerna runt ullproduktionen på de tre olika ögrupperna samtidigt som vi vandrar i storslagen natur. Vi får en inblick i ögruppernas kultur och historia - både det som förenar och det som särskiljer.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
ULL- OCH VANDRINGSRESA PÅ YTTRE HEBRIDERNA 26 SEPTEMBER -  3 OKTOBER. Med början i Stornoway på Isle of Lewis tar vi oss söderut via Isle of Harris, Berneray, North Uist, Benbecula, South Uist, Eriskay och Barra. Vi utforskar Harris tweed och de vackra öarna tillsammans med lokala guider, besöker garn- och ullproducenter och njuter av det makalösa landskapet och de fantastiska färgerna.
TRE PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT I YORKSHIRE MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND
20-27 SEPTEMBER
Stickning, workshops och besök på den stora garnmässan Yarndale varvat med utflykter i vackra Yorkshire blir det under denna resa.
Vi bor som tidigare på Hewenden Mill som är ett före detta spinneri som nu är ombyggt till ett förstklassigt "self catering" boende.
SEX PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
VANDRA OCH STICKA I VÅR HERRES HAGE TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG 20-27 SEPTEMBER

Upplev "God's own country" som Yorkshireborna själva kallar sitt grevskap under denna resa ledd av författaren och inspiratören Erika Åberg.
Vi besöker den stora garnmässan Yarndale och gör utflykter och vandrar tillsammans med en mycket kunnig lokal guide och när vi inte är på utflykt håller Erika i inspirerande workshops.
Vi bor fyra nätter på Hewenden Mill och tre nätter på The Craven Heifer i Kelbrook.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS

ULLRESA TILL SHETLAND UNDER SHETLAND WOOL WEEK
29 SEPTEMBER - 5 OKTOBER
Vi varvar besök hos ull- och garnproducenter med besök på några av WW- evenemangen under våra utflykter från norr till söder. Reseledare på denna resa är Erika Åberg.
TVÅ PLATSER KVAR
PROGRAM OCH PRIS

NYHET!
FRÅN ÖST TILL VÄST TILLSAMMANS MED ERIKA ÅBERG
17-22 OKTOBER
Under några ljuvliga höstdagar utforskar vi delar av västkusten, varvar inspirationspass och workshops med utflykter och besök. Möt kulturlandskapet med havet intill och de traditonella stickmönstren i bingestickningen.
Lek med färger och mönster tillsammans med
Erika Åberg som är med under hela resan. Vi reser tillsammans med Erika med tåg från Stockholm till Falkenberg (det går även bra att ansluta i Falkenberg) och sedan med buss till våra besöksmål - bland annat till Tant Kofta i Romelanda, Rya Gård utanför Varberg och muséet i Halmstad.
PROGRAM OCH PRIS

GOTLAND 12-16 NOVEMBER
Erika Åberg visar oss runt bland ull och stickning, håller workshop och föreläser. Resan utgår från Falkenberg och går via Göteborg till Nynäshamn och det går bra att ansluta längs vägen.
FULLBOKAD
PROGRAM OCH PRIS