RESOR 2020
shetland   yttre hebriderna   orkney   wales   yorkshire
kirgizistan

NYHET! WALES MED BESÖK PÅ WONDERWOOL WALES 23-29 APRIL

Möt våren i Wales tillsammans med Erika Åberg! Vi besöker den årliga walesiska ull- och textilfestivalen Wonderwool, väverier och mindre producenter. Vi bekantar oss med de säregna vävteknikerna, mönstren och inte minst färgerna som är typiska för den här landsändan och den traditionella walesiska vävningen. Erika leder inspirationsworkshops under resan. Tillsammans njuter vi av landskapet under lättare vandringar och tar del av de lokala hantverkstraditionerna - då och nu.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET! KIRGIZISTAN 4-15 MAJ

I samarbete med Kerstin Paradis Gustafsson anordnar vi denna tio dagar långa rundtur runt den vackra sjön Issyk-Kul. Vi besöker kvinnliga ullhatverkare som visar oss hur de kända ullmattorna tillverkas och vi får även möjlighet att övernatta i jurtor, de traditionella filttälten som nomaderna använt sig av. PROGRAM OCH PRIS

NYHET! YTTRE HEBRIDERNA - ULL, FÄRG OCH VANDRING MED ERIKA ÅBERG 1-8 JUNI

Textil vandringsresa för dig med stort natur- och kulturintresse. Vi upptäcker öarna och får stifta bekantskap med både den levande vävtraditionen, den inhemska ullen och det storslagna landskapet. Hel- och halvdagsvandringar varvas med workshops och lugna stickstunder.

PROGRAM OCH PRIS

STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA TILLSAMMANS MED HELÉNE WALLIN OCH IVAR ASPLUND 2-9 JUNI
Stickning på längden och tvären, workshops och föreläsningar av Heléne och Ivar varvade med utflykter tillsammans med mycket kunnig lokal guide.

PROGRAM OCH PRIS

NYHET! WHISKY OCH VANDRING PÅ YTTRE HEBRIDERNA, SKOTSKA FASTLANDET OCH ORKNEY 3-10 JUNI
Med början på Yttre Hebriderna upplever vi livets vatten och fantastisk natur tillsammans med mycket kunniga lokala guider och whiskykännare.
PROGRAM OCH PRIS

 

SOMMARSTICKRETREAT PÅ SHETLAND MED HELÉNE WALLIN OCH IVAR ASPLUND 10-17 JUNI
Stickning, lunnefåglar, "the simmer dim" och mer stickning. Utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman. Programmet följer i stort programmet för 2019 års stickretreater till Shetland.
PROGRAM OCH PRIS

VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 24-29 JUNI
Se Shetland från söder till norr under "the simmer dim". Upplev lunnefåglar, spektakulära vyer, kultur och historia på Storbritanniens nordligaste utpost.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET! VANDRINGSRESA TILL YTTRE HEBRIDERNA 20-26 JULI
Upptäck natursköna Yttre Hebriderna från Isle of Lewis i norr till Barra i söder. Med hjälp av mycket kunniga lokala guider tar vi del av öarnas långa historia, den spektakulära naturen och den gäliska kulturen. Program och pris är under utarbetande men intresseanmälan kan lämnas.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET! AKVARELLRESA TILL SHETLAND 28 JULI-3 AUGUSTI
Följ med Phil till Shetland och måla akvarell. Workshops, målning "en plein air" och utflykter på vackra Shetland. Enda problemet på denna resa torde vara att välja bland alla motiv...
PROGRAM OCH PRIS

 

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 28 JULI-3 AUGUSTI
Shetland är det perfekta stället att kombinera "all things wool" med vandringslust på. Denna resa följer i stort 2019 års program plus en dag då vi även besöker västra delen av the Mainland.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET! FÄRÖARNA - STICKNING, ULL, FÄRG OCH FORM FÖR DEN VANA VANDRAREN (slutet av augusti)
En resa tillsammans med Erika Åberg för dig som är intresserad av textil, kultur och natur. Tillsammans upptäcker vi dessa mytomspunna öar i Nordatlanten. Vi får ta del av den traditionella färöiska sticktraditionen, av ullen och av landskapet. Workshops med fokus på mönster och färg under ledning av Erika varvas med storslagna naturupplevelser.
Intresseanmälan

STICKRETREAT PÅ SHETLAND MED HELÉNE OCH JOHANNE FRÅN NÖRDIC KNITTING 2-9 SEPTEMBER
Stickning och workshops, ull och utflykter blir det på denna stickretreat på höstkanten. Programmet följer i stort 2019 års stickretreater.
PROGRAM OCH PRIS

NYHET! KNITTERS & NUTTERS - SHETLAND EXTREME WOOL AND WALK 2-8 SEPTEMBER
Ull, färg och form för den vana vandraren tillsammans med Erika Åberg. En riktig vandringsresa för dig med stort intresse för natur, stickning och ull. Resan riktar sig till dig som har god vandringsvana, som vill hitta inspiration i väder, vind och dramatiska landskap. Vi besöker olika delar av öarna, vandrar under ledning av vår mycket kunniga lokala guide och Erika. Vi får komma landskapet riktigt nära och får även tid och möjlighet att samla inspiration och intryck för vårt eget skapande.
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL SHETLAND 9-14 SEPTEMBER
Under fyra dagar upptäcker vi Shetland från söder till norr. Vi vandrar på olika delar av öarna och besöker ull- och garnproducenter under våra utflykter.
PROGRAM OCH PRIS

ULL- OCH VANDRINGSRESA TILL YTTRE HEBRIDERNA OCH ORKNEY 15-22 SEPTEMBER
Tweed, ull, historia och kultur får vi uppleva på denna resa till två av Skottlands ögrupper. Med hjälp av mycket kunniga lokala guider utforskar vi de vackra öarna. En liten droppe whisky kan det också bli i förbifarten för den som så önskar.
PROGRAM OCH PRIS

 

ULLRESA TILL SHETLAND 1-6 OKTOBER
Ull och garn i alla de former träffar vi på under denna resa från Sumburgh i söder till Unst i norr. Resans program följer i stort 2019 års ullresor till Shetland.
Intresseanmälan