wHISKY- OCH VANDRINGSRESA till Yttre Hebriderna och Orkney
3-10 JUNI 2020

Upptäck skotska högländer och öar på vår whisky- och vandringsresa. I sällskap av mycket kunniga lokala guider upplever vi whisky, storslagen natur och historia präglad av pikter, vikingar och britter.
 

3 juni

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh  och flyger vidare till lilla pittoreska Stornoway på Isle of Lewis där vi checkar in på The Royal Hotel.
Efter dagens stillasittande kan det sedan vara skönt med en liten bensträckare och en första titt på Stornoway.

Middag äter vi i hotellets restaurang
.

4 juni

På morgonen möter vi vår guide Doro som kommer att visa oss Isle of Lewis. Efter en vandring på förmiddagen och lunch längs vägen besöker vi destilleriet Abhainn Dearg som ligger på västra sidan av Isle of Lewis. Här får vi en visning och provning av detta Skottlands västligaste destilleris whisky innan vi så sakteliga beger oss tillbaka till Stornoway.
Middag äter vi i Stornoway.

5 juni

Idag står Isle of Harris på tur och tillsammans med Doro beger vi oss söderut. Vi vandrar på förmiddagen på och i närheten av någon av de fantastiska stränderna som finns på Harris. Den som känner för det kan bada men - a word of warning - vattnet är iskallt!
Lunch äter vi hos Isle of Harris Distillers. På detta destilleri går man i väntans tider då deras första whisky destillerades för några år sedan och nu lagras på noggrant utvalda ekfat. Under tiden tillverkar man gin och vi provsmakar både whisky och gin under vårt besök.
Under sen eftermiddag kommer vi tillbaka till Stornoway där vi äter middag.

6 juni

På morgonen beger vi oss med båt från Stornoway över The Minch till den lilla staden Ullapool på fastlandet. Under tidigare resor har delfiner slagit följe med båten och om vi har tur så gör de det igen. Sedan tar vi oss med buss genom högländerna till Loch Ness och vidare till Inverness där vi har ett par timmar för lunch och strövtåg på egen hand. Sen är nästa anhalt Speyside och Craigellachie Hotel där vi bor i två nätter.  På hotellet finns en pub, The Copper Dog, med en imponerande samling whisky (vad annars?) så före eller efter middagen, som vi intar på denna pub, kanske det blir några ytterligare droppar Uisghe Beatha, vem vet?

7 juni

Idag utforskar vi lite av Speyside tillsammans med Andrew från Speyside Tours. Vi börjar dagen med en vandring följd av en picnic inklusive "a wee dram" och eftermiddagen ägnas åt att upptäcka Dufftowns många whiskydestillerier. Framåt sen eftermiddag kommer vi tillbaka till hotellet där vi äter middag.

8 juni

Vid elvatiden beger vi oss norrut mot Orkney. På vägen stannar vi och äter lunch i den lilla staden Dornoch innan vi fortsätter resan mot öarna som fram till 1468 tillhörde Norge.
För att hålla ångan uppe besöker vi destilleriet Old Pultney som ligger i Wick, en liten stad som ligger nästan så långt norrut man kan komma på skotska fastlandet. Här blir det visning och provning innan vi åker vidare till Gill's Bay där vi tar färjan över Pentland Firth till St Margaret's Hope på Orkney och efter en kort bussresa kommer vi fram till Ayre Hotel i Kirkwall där vi bor i två nätter. Vi intar en sen middag på hotellet.

9 juni

På förmiddagen vandrar vi tillsammans med en lokal guide och efter lunch blir det besök på Highland Park, ett av Orkneys mest välkända besöksmål. I motsats till många andra destillerier mältar man till viss del det korn som sedan används i framställningsprocessen och hur detta går till ser vi under rundvandringen. Efter besöket på Highland Park har vi tid att utforska Kirkwall på egen hand innan vi äter middag på hotellet eller på någon annan restaurang i stan.

10 juni

Sista whiskydestilleriet vi besöker på denna resa är Scapa och det gör vi på förmiddagen. Där får vi en visning och provning. Efter lunch beger vi oss till flygplatsen för att flyga tillbaka till Edinburgh. Det incheckade bagaget får bara väga 20 kilo så det blir till att ha på sig alla kläder man har med sig så whiskyn får plats...
Då vi anländer i Edinburgh runt sen eftermiddag kan det vara svårt att flyga tillbaka till Sverige samma dag så en övernattning i Edinburgh kommer eventuellt att behövas.

Gruppen består av som mest 16 personer.

Resan bokas via mail och frågor besvaras antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

Resan kostar 20 500 kr/person. Enkelrumstillägg 3 800 kr/person. I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Flyg Kirkwall-Edinburgh
 • Sex luncher
 • Alla transporter på öarna
 • Båtresa Stornoway-Ullapool
 • Buss Ullapool-Dufftown
 • Buss Dufftown-Gill's Bay
 • Båtresa Gill's Bay-St Margaret's Hope
 • Lokala guider på båda ögrupperna
 • En dag tillsammans med guide från Speyside Tours
 • Svensk reseledare som möter upp i Edinburgh
 • All inträden i programmet


Det som inte ingår är:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
 • Ev övernattningar i Edinburgh


OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.