Vandring på yttre hebriderna - från norr till söder
20-26 juli

Upptäck Yttre Hebridernas fantastiska natur från Isle of Lewis i norr till Barra i söder. Tillsammans med mycket kunniga lokala guider får vi en inblick i kultur, historia och det vardagliga livet på dessa öar, då och nu.
Max antal deltagare är 16.
20 JULI
Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh för vidare färd till Stornoway. När incheckningen på The Royal Hotel är avklarad finns det tid för en bensträckare och en liten upptäktsfärd i Stornoway. Middag äter vi på någon av restaurangerna  i stan (ingår ej).
21 JULI
Idag vandrar vi Isle of Lewis tillsammans med vår guide Doro. Vi besöker även Blackhousebyn i Gearannan och Callanish standing stones under dagens lopp. Den som läst Peter Mays böcker kommer säkert att känna igen många av de scenerier och miljöer som vi passerar.
Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår).
Middag äter vi på någon av restaurangerna i Stornoway (ingår ej).
22 JULI
Efter frukost checkar vi ut från The Royal Hotel och beger oss söderut mot Isle of Harris. Isle of Lewis och Isle of Harris är en och samma ö men det finns en naturlig gräns i den bergskedja som sträcker sig över den södra delen av ön.
Utöver vandring gör vi ett stopp i Tarbert där man kan besöka The Harris Tweed Shop och The Isle of Harris Distillers där den första årgången whisky väntar på fat men ginproduktionen är i full gång. Lunch äter vi i Tarbert (ingår) innan vi fortsätter söderut mot Leverburgh där färjan till Berneray och North Uist väntar. På vägen passerar vi några fantastiska stränder där kanske Luskentyre är den mest spektakulära. Vi stannar vid någon av dem för att göra en kortare vandring.
På kvällen kommer vi fram till Lochmaddy Hotel och efter incheckning äter vi middag där (ingår ej). På hotellet finns även en mycket trevlig pub...
23 JULI
Idag vandrar vi på North Uist, en ö full av små sjöar och vattendrag och därmed ett populärt resmål för inte bara vandrare utan även flugfiskare.
Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår)
Middag äter vi på hotellet (ingår ej)

24 JULI

Efter utcheckning åker vi vidare söderut via Benbecula till South Uist. Mellan förmiddags- och eftermiddagsvandringen äter vi  lunch på lämpligt ställe längs vägen (ingår). Framåt sen eftermiddag kommer vi fram till Lochboisdale på South Uist där vi checkar in på Lochboisdale Hotel och där äter vi även middag (ingår ej)

25 JULI
Idag åker vi via ön Eriskay och en kortare båttur till Isle of Barra där vi vandrar tillsammans med en lokal guide. På bilden syns Kisimuel Castle som står på en klippa i bukten utanför "huvudstaden" Castlebay.
Det Barra kanske är allra mest känt för är sin flygplats som utgörs av en av öns stränder. Tidtabellen måste med andra ord rätta sig efter tidvattnet.
Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår). Framåt kvällen kommer vi tillbaka till Lochboisdale där vi äter middag (ingår ej).

26 JULI

Idag dag blir det en tidig avresa från Lochboisdale Hotel och vidare med färja till Mallaig på fastlandet. Där väntar en buss som tar oss tillbaka till Edinburgh och vi beräknar att anlända dit under sen eftermiddag/kväll. Beroende på när vi anländer till Edinburgh kan det bli svårt att flyga vidare hem till Sverige samma dag och en övernattning kan behövas.

Programpunkterna kan komma att ändras något och något av besöksmålen bytas mot ett annat likvärdigt sådant. Då resan påbörjas och avslutas i Edinburgh kan man passa på att tillbringa några dagar i Skottlands vackra huvudstad i anslutning till resan. Vi kan vid behov rekommendera hotell.

Resan kostar 16 900 kr/person. Enkelrumstillägg  2 500 kr/person. Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh - Stornoway på Isle of Lewis.
 • Båt Lochboisdale - Mallaig på fastlandet
 • Buss Mallaig - Edinburgh
 • Sex nätter på hotell inklusive rejäl frukost.
 • Fem luncher
 • Alla transporter under resan.
 • Lokal guide.
 • Alla inträden i programmet.
 • Svensk reseledare.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • De måltider som inte ingår enligt programmet.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är bestämt. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.