Yarndale i yorkshire tillsammans med Johanne Ländin och ivar asplund
20-27 september 2021

Yarndale - garnevenemanget i hjärtat av vackra Yorkshire! Två dagar där du möter över 200 utställare av garn av alla de slag. Utöver besöken på Yarndale gör vi två heldagsutflykter till bland annat Wensleydale och vi har även två dagar då Johanne och Ivar håller i workshops och föreläser. Max antal deltagare är 16.

20 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester runt 14.00 för vidare transport till vårt charmiga boende, Hewenden Mill Cottages, som passande nog är ett renoverat spinneri från industriella revolutionens dagar. Yorkshire, och då speciellt Bradford, var lite av textilindustrins hjärta i England under 200 år. Framåt kvällen tar vi en kort promenad till en av pubarna i Cullingworth där vi äter middag (ingår ej).

21 SEPTEMBER

Idag gör vi en utflykt till bland annat Wensleydale som är känt både för sina Wensleydalefår och för den goda osten som Wallace & Gromit satt på kartan.  Mellan besöksmålen får vi under utflyktens gång också se delar av det natursköna Yorkshire Dales. Ett av ställena vi besöker är Wensleydale Longwool Sheep Shop där vi får en presentation av verksamheten och garnerna spunna av Wensleydaleull. Självklart blir det också tid till att handla. Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår) och middagen äter vi på Hewenden (ingår).

22 SEPTEMBER

Dagen tillbringas på Hewenden Mill och fylls av workshops och föreläsningar i Johanne och Ivars regi. Ett detaljerat program är under utarbetande. Det kommer även att finnas tid till bensträckare i de fantastiska omgivningarna. Lunch äter vi på plats (ingår) och middag på en lokal pub (ingår ej).

23 SEPTEMBER

utflykt

24 SEPTEMBER

Workshop

25 SEPTEMBER

Första dagen av två på Yarndale. Vi är på plats kl 10.00 när evenemanget öppnar och på kvällen äter vi middag i Skipton innan vi åker tillbaka till Hewenden. Den som önskar deltaga i workshops på Yarndale kan anmäla sig på deras hemsida så fort de öppnar för anmälan. Under båda dagarna går röda dubbeldäckare i skytteltrafik mellan Yarndale och centrala Skipton som är väl värt ett besök och vi träffas i centrum på kvällen för att äta middag tillsammans (ingår ej).

26 SEPTEMBER

Dag två på Yarndale och vi räknar med att vara på plats 10.00 även idag. Den som inte hann med en tur in till centrala Skipton kan passa på idag. Genom staden går the Leeds - Liverpool Canal som var en mycket viktig transportled for gods av olika slag under ett par hundra år. Idag utgör den framför allt ett mycket pittoreskt inslag i marknadsstaden Skipton. Mitt i stan tronar även Skipton Castle som har många sekel på nacken. OCH - om inte innehavarinnan Jane befinner sig på Yarndale så rekommenderas ett besök i hennes lilla butik Purl & Jane som ligger ett stenkast från kyrkan och the High Street. Framåt kvällen åker vi tillbaka till Hewenden för en sista middag på någon av pubarna i Cullingworth.

27 SEPTEMBER

Yes, då har dagen då resväskan ska stängas kommit. När alla förhoppningsvis lyckats med detta konststycke lämnar vi Hewenden och Cullingworth och beger oss till flygplatsen i Manchester. Vi kommer att vara där senast 11.00.

Programpunkterna för utflyktsdagen är under utarbetande och kommer att uppdateras allt eftersom.
Fyra av middagarna intas som nämnts i programmet på någon av pubarna i Cullingworth och vi planerar att gå dit och tillbaka men vi ordnar även taxi för den som så önskar.

Pris:
Plats i tvåbäddsrum med eget badrum: 9 300 kr/person EN PLATS KVAR
Enkelrum med eget badrum: 9 940 kr/person BOKADE
Plats i tvåbäddsrum som delar badrum med ett enkelrum: 9 160 kr/person BOKAT
Enkelrum (litet) som delar badrum med ett tvåbäddsrum: 9 300 kr/person BOKAT
Rummen är fördelade över tre "radhus" i tre våningar med fem eller sex rum i varje. Sovrummen finns på bottenvåningen samt två trappor upp och kök och vardagsrum är belägna en trappa upp.

Frukost finns att tillgå i de olika lägenheterna och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Boende fem nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
  • Två luncher.
  • Workshops och föreläsningar av och med Johanne.
  • Alla transporter i programmet.
  • Svensk reseledare.
  • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

  • Flyg Sverige-Manchester t o r
  • Middagar. Räkna med £ 10-16/middag.
  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks