Sommarstickretreat på shetland 12-18 juni

Mitt under "the simmer dim" sticker vi till Shetland och stickar tillsammans med Johanne Ländin. Det blir stickning, lunnefåglar och vackra vyer för hela slanten. Max 12 deltagare. FYRA PLATSER KVAR.

DAG 1

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh för vidare färd till Shetland. Flyget går 16.45 och vi kommer fram till Shetland 18.15. Vi åker direkt till Busta House Hotel där vi ska tillbringa de fyra första nätterna. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

DAG 2
Idag åker vi till Lerwick där vi bland annat besöker Jamieson & Smith, det fantastiska muséet och The Bod of Gremista där The Shetland Textile Museum är inhyst. Det blir även lite tid att utforska Lerwick på egen hand, kanske (?) besöka Jamieson's of Shetlands butik på Commercial Street (man kan ju som bekant inte ha för mycket garn) och ta en liten kik på Jimmy Perez hus i den allra äldsta delen av staden. Vi är tillbaka på hotellet runt 18.00 och middag äter vi där (ingår ej).
DAG 3
På förmiddagen åker vi till Cunningsburgh och Wilma Malcolmson's Shetland Designer där Wilma under en workshop bland annat visar hur hon tänker när det gäller färgkomposition. Lunch äter vi i Cunningsburgh (ingår) och sen beger vi oss tillbaka till hotellet där Johanne håller en workshop innan det är dags för middag (ingår ej).
DAG 4
På förmiddagen åker vi i sällskap med James Tait från Island Trails till natursköna Eshaness där vi vandrar i ett par timmar. Underlaget är jämnt och mjukt och denna vandring bjuder på dramatiska vyer där havet möter klipporna. Lunch äter vi på Breiwick Café (ingår) och efter lunch besöker vi det lilla Tangwick Haa Museum innan vi åker tillbaka till hotellet där vi har en stunds "makin an yakin" när James berättar shetländska skrönor till klickandet av flitiga stickor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

DAG 5

Idag checkar vi ut från Busta för att tillbringa de två sista nätterna på Sumburgh Hotel längst ner på den södra delen av Mainland. På vägen söderut besöker vi Uradale Farm där man jobbar helt ekologiskt och där de fina shetlandsfårens ull bidrar till produktionen. Garnet som spinns av gårdens ull är ett så kallat "one farm yarn" och det finns både i naturfärger och i färgade garn. Vi besöker Burra Bears också där Wendy Inkster tillverkar nallar av stickade tröjor. Vi gör även ett besök i Scalloway som var huvudstad på Shetland innan Lerwick blev huvudstad. Lunch äter vi i Scalloway (ingår). Innan vi checkar in på hotellet åker vi upp till Sumburgh Head och hälsar på de charmiga lunnefåglarna. Det finns inte bara lunnefåglar där utan även andra sjöfåglar som häckar på och i klipporna. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

DAG 6
Vi tillbringar dagen på och runt Sumburgh Hotel där det blir det workshops med Fair Isle på horisonten (vid klart väder kanske ska tilläggas). Johanne föreläser och workshoppar och det finns även möjlighet att besöka Jarlshof, en arkeologisk utgrävningsplats som sträcker sig från stenåldern till 1600-talet. Den som har spring i benen kan vandra en stund i omgivningarna. Lunch (ingår) och middag (ingår ej) äter vi på hotellet.

DAG 7

Då var det dags att försöka stänga resväskorna och säga hejdå till Shetland för denna gången. Flyget går kl 9.25 och vi landar i Edinburgh 10.50.

Programpunkterna kan komma att ändras något och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till Shetlandsresan. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!

Resan kostar 18 200 kr/person. Enkelrumstillägg 3 000 kr/person. Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r
 • Fyra nätter på Busta House Hotel utanför Brae och två nätter på Sumburgh Hotel. Rejäl frukost ingår!
 • Fyra luncher
 • Workshop med Wilma Malcolmson på Shetland Designer
 • Workshops och föreläsningar av och med Johanne.
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide när vi besöker Eshaness.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar. Fyra middagar intar vi på Busta House och två på Sumburgh Hotel och deras varmrätter kostar ca £10-16.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexit träder i kraft i mars 2019. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.