Skön stickretreat på Yttre Hebriderna tillsammans med Johanne Ländin och johanna wallin 1-9 maj 2023

Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Johanne Ländin och Johanna Wallin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.
Gruppen består av som mest 16 personer.

MÅNDAG 1 MAJ

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh för gemensam incheckning till vårt flyg till Stornoway på Isle of Lewis.
Beroende på när på dagen vårt flyg går kan vi hinna med en första liten tur på Isle of Lewis innan vi checkar in på vårt hotell, Caladh Inn, där vi ska bo i tre nätter.
Middag intas på egen hand i Stornoway.

TISDAG 2 MAJ

Idag åker vi till västra sidan av Lewis tillsammans med vår guide.
Det blir stopp vid Callanish Standing Stones och Gerrannan Blackhouse Village där vi äter lunch (ingår) och får en visning av hur livet såg ut när byn var bebodd. Vi får även se en tweedvävare in action på sin Hattersley loom.
Under dagens utflykt ser vi den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore. Den som begrundat hennes bok Glamourie kanske rent av känner igen sig.
Dagens utflykt avslutar vi med lite "knit & natter"  på garnbutiken Wool 4 Ewe tillsammans med en lokala stickare.
Middag intas på egen hand i Stornoway.

ONSDAG 3 MAJ

På förmiddagen besöker vi the Harris Tweed Authority i Stornoway där vi får en guidad visning.
HTA ägnar sig framför allt åt att skydda varumärket Harris Tweed men har även ett par vävstolar uppsatta i sitt show room
.
Efter lunch på vårt hotell ägnar vi resten av dagen åt workshops tillsammans med Johanne och Johanna. En liten bensträckare (eller kanske flera) hinns också med. Middag intas på egen hand i Stornoway.

TORSDAG 4 MAJ

Idag styr vi kosan söderut och beger oss via North Uist till Benbecula. Vi reser över Isle of Harris som egentligen inte är en egen ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. På väg mot båten som tar oss till North Uist stannar vi i Tarbert där ett besök på
The Harris Tweed Shop är ett måste. Lunch äter vi i Tarbert (ingår).
Via den fantastiska stranden Seilebost (med Luskentyre i bakgrunden) åker vi sen till Leverburgh där färjan till Berneray väntar. Vi åker direkt till vårt hotell,  Isle of Benbecula House Hotel där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår).
Efter middagen stickar vi och beundrar dagens eventuella (?) inköp.

FREDAG 5 MAJ

Idag börjar vi med ett besök hos Meg Rodger på The Birlinn Yarn Co där Meg berättar om sin verksamhet. Hon låter bland annat spinna ullen som hennes får producerar och säljer sedan garnet både direkt från gården och via webshop. Efter lunch (ingår) åker vi till Uist Wool där vi får en presentation av verksamheten och sen kan den som vill shoppa loss bland spinneriets fina garner.  Middag äter vi på hotellet (ingår).

LÖRDAG 6 MAJ

Idag beger vi oss ännu längre söderut till Lochboisdale på South Uist där vi ska bo under resans tre sista nätter. Vi besöker Kildonan Museum och Eriskay för att luska lite i de välkända fiskartröjornas historia och ursprung. Lunch blir det på lämpligt ställe (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

SÖNDAG 7 MAJ

Idag ägnar vi oss åt workshops och föreläsningar på hotellet tillsammans med Johanne och Johanna. En liten bensträckare i Lochboisdale (eller kanske flera) hinns också med.
Lunch blir det under dagen (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

MÅNDAG 8 MAJ

Idag beger vi oss ännu längre söderut till Barra.
Det Barra kanske är mest känt för är flygplatsen som är belägen på en av stränderna och där tidtabellen styrs av tidvattnet.
Lunch äter vi i Castlebay (ingår) där vi också på håll ser Kisimuel Castle som ligger på en egen liten ö i viken utanför Castlebay.
Middag äter vi när vi kommer tillbaka till hotellet (ingår ej)

TISDAG 9 MAJ

Med väskorna fyllda av garn (och kanske en eller annan liten bit tweed) och sinnena fyllda med intryck och minnen tar vi färjan till Mallaig och sedan buss vidare till Edinburgh.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum 26 500 kr. Enkelrumstillägg 3 200 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway t o r
 • Tre nätter på Caladh Hotel i Stornoway
 • Två nätter på Isle of Benbecula House Hotel
 • Tre nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist.
 • Sju luncher
 • Två middagar
 • Kaffe/te och scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Johanne och Johanna som även är reseledare.
 • Alla transporter på öarna
 • Lokal guide under fyra av dagarna
 • Alla inträden i programmet
 • Båt och buss från Lochboisdale - Edinburgh


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Ev övernattningar i Edinburgh
 • De middagar som inte specificeras i programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks