stickeri och ulliga roligheter på gotland tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
18-23 mars 2023
fullbokad

Under några härliga dagar i mars får du möta ett kargt och vackert Gotland som ändå sjuder av liv! 
Vi gör utflykter och möter den storslagna naturen, besöker spinnerier, lamm, alpackor och mohairgetter. Vi får möta öns säregna historia genom arkeologi och bildstenar och inte minst den Gotländska Sticksömmen - genom visningar på Roma Kungsgård, Gotlands Museum och en specialvisning i museets samlingar. Dessutom workshops och samtal med Erika Åberg som är med oss under hela resan och möten med några gotländska eldsjälar som låter ullen, stickningen och traditionen leva vidare i vår tid. Under dagarna på Gotland bor vi centralt i Visby på familjeägda Strand Hotel.
LÖRDAG 18 MARS
Vi träffas på färjeläget i Nynäshamn på kvällen för vidare färd till Gotland och när vi kommer fram åker vi direkt till hotellet och checkar in.
 
SÖNDAG 19 MARS
Vi besöker Ullkontoret med gårdsbutik - Sveriges enda storskaliga ulltvätteri - där vi får höra Jenny Andersson och Hans Bulthuis som driver tvätteriet berätta om verksamheten. Sedan blir det ett besök på Roma Kungsgård där vi får en visning och får veta mer om Gotlands forna maktcentrum och historia. Sedan far vi vidare österut, njuter av den storslagna naturen och besöker Folhammars Naturreservat. Vi besöker också en gotländsk lammgård. Efter det far vi tillbaka västerut till Visby för middag på egen hand följd av stickning på hotellet för den som vill.

                                         MÅNDAG 20 MARS
Efter frukost gör vi tillsammans med en lokal guide en stadsvandring i Visby och efter lunch på hotellet (ingår) har vi en visning på Gotlands Museum med fokus på form - vi börjar i Bildstenshallen där vi får se de säregna bildstenarna. Resten av eftermiddagen spenderar vi i Visby där vi bl a gör ett gemensamt besök på legendariska Yllet och på Design och Hantverk Gotland.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet innan Erika håller i resans första föreläsning/workshop.

TISDAG 21 MARS
I dag kör vi söderut och börjar med ett besök hos Gotlands Alpacka i Hejde där vi får en visning, träffa en del av gårdens djur; både alpackor och mohairgetter samt möjlighet att besöka gårdsbutiken. Under eftermiddagen besöker vi Gotlands Ullspinneri i Fardhem innan vi med något stopp för att njuta av naturen tar oss tillbaka norrut, utmed västkusten med utsikt över Karlsöarna. Middag intas idag på egen hand i Visby.
ONSDAG 22 MARS
Dagen inleds med en specialvisning av stickat ur museet och Hermanna Stengårds samling. Ni får både höra Lena Ideström från museet berätta och se några favoriter som Erika har valt ut. 
Efter lunch som idag intas på egen hand samlas vi på hotellet kl 14.00 för en workshop i färg och form med Erika. Innan vi äter en gemensam middag på hotellet (ingår) finns det tid till egna strövtåg i Visby.
TORSDAG 23 MARS
Nu är det dags att stänga väskorna och bege oss tillbaka till fastlandet, nytankade med inspiration efter en rejäl dos av det bästa Gotland kan erbjuda oss stickare och ullfantaster.
Vi tar tidiga färjan från Visby till Nynäshamn.

 

Pris inklusive färja och plats i tvåbäddsrum på Strand Hotel:
11 900 kr
Pris exklusive färja:
11 400 kr
Pris exklusive färja och hotell:
8 400 kr
Enkelrumstillägg 1 900 kr.
20-28 deltagare

Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Transporter på Gotland
  • Färja Nynäshamn-Visby t o r för den som bokar detta alternativ
  • Fem nätter på Strand Hotell i Visby inklusive frukost för den som bokar detta alternativ.
  • Tre luncher
  • Två middagar
  • Workshops i färg och form med Erika under resans gång.
  • Alla inträden och visningar i programmet


I priset ingår ej:

  • De måltider som inte ingår enligt programmet