WALES - VÄVNING, FÄRG OCH FORM MED
ERIKA ÅBERG 21-28 april 2022
tre platser KVAR

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma

Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören
Erika Åberg den 21-27 april 2022. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och traditioner. 
Max 18 deltagare.

21 APRIL
Vi träffas på Manchester flygplats kl 14.00 och sen blir första stoppet i lilla pittoreska Conwy där man kan ta en bensträckare på ringmuren som sträcker sig runt nästan hela staden. Därefter åker vi vidare till Llandudno och Cae Mor Hotel där vi bor de första två nätterna. På kvällen äter vi gemensam middag (ingår).
22 APRIL
Idag upptäcker vi delar av norra Wales tillsammans med Carole Startin från Celtic Tours Wales. Vi får se fårvallning och vi besöker och Trefriw Woolen Mill. Lunch (ingår) äter vi i Caernarfon som är ännu en walesisk stad med ett imponerande slott och det är på detta slott Prins Charles fick titeln Prince of Wales.
Middag intas idag på egen hand i Llandudno.
23 APRIL
Idag styr vi kosan söderut genom det vackra walesiska landskapet.  Denna tiden på året har tackorna lammat och hagarna vi passerar är fulla av studsande ullbollar.
Målet för dagen är ull- och garnmässan Wonderwool Wales som går av stapeln sista helgen i april varje år på Royal Welsh Showground i Builth Wells. Vi tillbringar eftermiddagen på mässan med att klämma, känna och klappa och kanske handla lite, vem vet. Vid femtiden åker vi till vårt hotell, Caer Beris Manor, där vi äter middag (ingår).
24 APRIL
Efter utcheckning från Caer Beris Manor fortsätter vi vår resa genom Wales med ett besök på Melin Tregwynt där vi äter Sunday Lunch (ingår) och tittar på väveriet.
Sen fortsätter vi till Fishguard på Pembrokshires kust där vi ger oss ut på ett litet strövtåg.
Framåt sen eftermiddag checkar vi in på Mariner's Hotel i Haverfordwest där vi ska bo i två nätter och middag intas på egen hand i denna historiska lilla marknadsstad.

25 APRIL

Idag utforskar vi Pembrokshire lite närmare och besöker Jane Beck Welsh Blankets där Jane berättar om de walesiska vävtraditionerna och väveriernas sociala och historiska avtryck. Hon har även ett mycket brett utbud av plädar och andra textilier från olika delar av Wales i sin butik.
Lunch (ingår) äter vi på hotellet när vi kommer tillbaka till Haverfordwest och på eftermiddagen håller Erika i en workshop i färg och form.  Middag intas även denna kväll på egen hand i Haverfordwest.

26 APRIL
På morgonen checkar vi ut från hotellet och beger oss norrut. Vi besöker National Wool Museum i Newcastle Emlyn innan vi fortsätter till Aberystwyth för lunch på egen hand.
Framåt kvällen sluter vi vår walesiska cirkel när vi kommer tillbaka till Llandudno där vi tillbringar ännu en natt på Cae Mor Hotel. Middag äter vi på hotellet (ingår).

27 APRIL

Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen i Manchester och vi är framme där runt 11.00. Flyg tillbaka till Sverige med avgång tidigast 13.00 kan bokas.

Programpunkterna kan komma att ändras något och något av besöksmålen bytas mot ett annat likvärdigt sådant.
Då varje resenär tar sig till Manchester finns möjlighet att tillbringa några dagar där eller i Liverpool eller kanske Chester på egen hand i anslutning till Walesresan. Landsbygden i Lancashire och Cheshire är dessutom fantastiskt vacker och väl värd ett besök.

Priset för resan är 17 300 kr för plats i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 3 300 kr.  Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Sex nätter på trestjärniga hotell inklusive rejäla walesiska frukostar.
 • Tre luncher
 • Tre middagar
 • Lokal guide en dag (Norra Wales)
 • Workshops och föredrag i färg och form med Erika under resans gång.
 • Alla transporter under resan med början och slut på flygplatsen i Manchester
 • Alla inträden i programmet.
 • Svensk reseledare.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • De måltider som inte ingår enligt programmet. (Två luncher och tre middagar)
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks