Skön stickretreat på Yttre Hebriderna tillsammans med heléne wallin och johanna wallin 1-9 juli 2022

Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Heléne Wallin och Johanna Wallin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.
Gruppen består av som mest 16 personer.
STICKRETREAT PÅ YTTRE HEBRIDERNA 9-17 SEPTEMBER

1 JULI

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh och flyger till Stornoway på Isle of Lewis 10.25. Vår guide Janis Brand möter oss på flygplatsen och när vi lämnat våra väskor på Caladh Inn ägnar vi resten av dagen åt att utforska Stornoway.
Efter lunch (ingår) får vi en visning på the Harris Tweed Authority och sen avslutas dagen med "knit and natter" hos Jackie på Wool 4 Ewe.
När vi är färdigstickade promenerar vi till hotellet och checkar in.
Middag intas på hotellet (ingår ej).

2 JULI

Idag bekantar vi oss med Isle of Lewis tillsammans med Janis. Det blir stopp i Port of Ness och vid Butt of Lewis Lighthouse and Cliffs. 
Efter lunch på Ness Historical Society (ingår) besöker vi Gearrannan Blackhouse Museum där vi får en guidad visning av de restaurerade "svarthusen". 
Under dagens utflykt ser vi också den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore. Den som begrundat hennes bok Glamourie kanske rent av känner igen sig.
Middag intas på hotellet (ingår ej).

3 JULI

Idag är det söndag och då står det mesta stilla på Yttre Hebriderna så nu ägnar vi oss åt workshops och föreläsningar för hela slanten tillsammans med Heléne och Johanna. En liten bensträckare (eller kanske flera) hinns också med. Lunch blir det under dagen (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

4 JULI

På förmiddagen får vi en guidad visning av Carloway Mill som är ett av tre spinnerier på öarna som förser Harris Tweed-vävarna med garn och som även efterbehandlar och säljer den färdiga tweeden.
Efter besöket i Carloway besöker vi Callanish Standing Stones innan vi styr kosan söderut till Isle of Harris som egentligen inte är en egen ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. Där äter vi lunch (ingår) och besöker the Harris Tweed Shop.
Framåt sen eftermiddag fortsätter vi söderut till Leverburgh för att ta färjan över till Berneray. På vägen dit stannar vi och beundrar de fantastiska ständerna Seilebost (med Luskentyre i bakgrunden) och Horgabost. När vi kommer fram till Berneray fortsätter vi direkt till  Lochmaddy Hotel på North Uist där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår). Efter middagen stickar vi och beundrar dagens eventuella (?) inköp.

5 JULI

 Idag börjar vi med ett besök hos Meg Rodger på The Birlinn Yarn Co där Meg berättar om sin verksamhet. Hon låter bland annat spinna ullen som hennes får producerar och säljer sedan garnet både direkt från gården och via webshop. Efter lunch (ingår) åker vi till Uist Wool där vi får en presentation av verksamheten och sen kan den som vill shoppa loss bland spinneriets fina garner.  Middag äter vi på hotellet (ingår).

6 JULI

Idag beger vi oss ännu längre söderut till Lochboisdale på South Uist där vi ska bo under resans tre sista nätter. Vi stannar till på Eriskay för att luska lite i de välkända fiskartröjornas historia och ursprung. Lunch blir det på lämpligt ställe (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

7 JULI

Idag beger vi oss söderut till Barra där vi blir guidade av en lokal guide. Det Barra kanske är mest känt för är flygplatsen som är belägen på en av stränderna och där tidtabellen styrs av tidvattnet. Lunch äter vi i Castlebay (ingår) där vi också på håll ser Kisimuel Castle som ligger på en egen liten ö i viken utanför Castlebay. Middag äter vi när vi kommer tillbaka till hotellet (ingår ej)

8 JULI

Idag ägnar vi oss åt workshops och föreläsningar med Heléne och Johanna hela dagen. En liten bensträckare i Lochboisdale (eller kanske flera) hinns också med. Lunch blir det under dagen (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

9 JULI

Idag  blir det uppstigning innan tuppen för att hinna med färjan till Mallaig på fastlandet som avgår 05.45 (morgonstund har guld i mund etc, etc). När vi kommer fram till Mallaig väntar en buss på oss för vidare transport till Edinburgh flygplats. Därifrån tar man sig lätt med spårvagn in till centrala Edinburgh. Vi kommer att vara framme vid flygplatsen senast 17.00.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum 23 200 kr. Enkelrumstillägg 3 000 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Tre nätter på Caladh Hotel i Stornoway
 • Två nätter på Lochmaddy Hotel
 • Tre nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist. Rejäl frukost ingår!
 • Sju luncher
 • Två middagar
 • Kaffe/te och något sött under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Heléne och Johanna.
 • Svensk reseledare
 • Alla transporter på öarna
 • Lokal guide under tre av dagarna
 • Alla inträden i programmet
 • Båt och buss från Lochboisdale - Edinburgh


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • De middagar som inte specificeras i programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks