skön stickretreat på Shetland under shetland wool week
 27 september - 4 oktober

Följ med Johanna Wallin och Erika Åberg på stickretreat på Shetland under Shetland Wool Week. Det blir sex dagar fyllda med workshops, utflykter och allmänt sticknörderi.

MAX 14 DELTAGARE
FULLBOKAD VÄNTELISTA

                                               27 september

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh tidigt på morgonen för vidare färd till Shetland 07.30. James Tait från Island Trails som är en av våra två guider under resan, möter upp på flygplatsen i Sumburgh och hälsar oss välkomna och sen åker vi på vår första utflykt på södra Mainland.
Vi besöker bl a Wilma Malcolmson, Neilanell och James croft som han driver tillsammans med sin bror, Cecil.
Lunch äter vi på lämpligt ställe (ingår).
Framåt sen eftermiddag åker vi till Busta House Hotel där vi checkar in och äter middag (ingår ej).

                                               28 september

På förmiddagen blir det en introduktion till de workshops som Johanna och Erika kommer att hålla under resan.
Efter lunch, som vi intar på Busta 13.00, bär det av till Lerwick för en första garnräd och sen till Uradale Farm strax utanför Scalloway där Ronnie Eunson berättar om gården och garnproduktionen innan vi går loss i butiken.
19.00: Middag på Busta.

                                               29 september

Nu bär det av norrut och efter två färjor och färd över ön Yell möter Sarah McBurnie, vår guide för dagen, oss på Unst, Storbritanniens nordligaste utpost. Under dagen besöker vi bland annat Unst Heritage Centre där vi kan titta på deras imponerande samlingar av spetsstickade plagg. Vi åker även så långt norrut vi kan komma för att få en skymt av Muckle Flugga med sin berömda Stevensonfyr. Lunch äter vi på Victoria's Vintage Tearooms (ingår) och medan vi är där kan man även titta in i det lilla båtmuséet, Unst Boat Haven. Ett kort stopp vid den världsberömda busskuren blir det också.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

                                                30 september

Idag blir det workshops på Busta med Erika och Johanna hela dagen.
En eller annan bensträckare i omgivningarna kan också behövas mellan varven.
Lunch och diverse fika serveras under dagen och även middagen äter vi på Busta.

 

                                                 1 oktober

Idag besöker vi Lerwick och Makers Market och även Jamieson & Smith.  Där kan vi alla känna oss som barn i en godisaffär en stund. Känn, kläm och njut av alla färger i J & S butik!
Efter lunch som intas på egen hand finns det tid att titta runt lite i Lerwick. Kanske (?) besöka Jamieson's of Shetlands butik. Man kan ju som bekant aldrig få för mycket garn.
Den som följt serien Shetland kan även passa på att kika på Jimmy Perez hus i The Lodberries, den äldsta delen av Lerwick.
Muséet med sin fantastiska samling stickade plagg är också väl värt ett besök.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

                                                 2 oktober

På förmiddagen gör vi en kortare promenad på Eshaness, ett otroligt naturskönt område på nordvästra delen av Mainland. Efter lunch (ingår) utforskar vi lite mer av Northmavine där Eshaness ligger innan vi beger oss tillbaka till Busta. Dagen avslutas med lite ”makin an yakin” där James berättar skrönor till klickandet av flitiga stickor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

                                                 3 oktober

På förmiddagen blir det en workshop med Terri Leask på Busta och efter lunch på hotellet fikar vi gott medan vi lyssnar på Erika Åberg och Johanna Wallin som samtalar om tradition, mönster, färg och lust i stickningen.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

                                                 4 oktober

Dags att ta farväl av Shetland för denna gången. Vi lämnar Busta på morgonen och beger oss söderut till Sumburgh för att flyga tillbaka till Edinburgh 09.30.

Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Shetland. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!
Programpunkterna under rundresedagarna kan komma att ändras något och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om.

 

Pris för plats i delat tvåbäddsrum är 23 900 kr. Enkelrumstillägg 3 800 kr. Bokar gör man enklast via mail och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r
 • Sju nätter på charmiga Busta House Hotel utanför Brae. Rejäl frukost ingår!
 • Sex luncher
 • Kaffe/te och scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops på Busta House.
 • Workshop med en lokal workshopledare.
 • Workshops med Johanna och Erika som även är reseledare på denna resa.
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide under tre av rundresedagarna.
 • Alla inträden i programmet.
   

I priset ingår ej:
 

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks