skön stickretreat i vackra yorkshire tillsammans med johanna wallin och eva romeborn 19-26 september 2022

Följ med till Yorkshire där vi varvar workshops och föreläsningar under Johanna och Evas ledning med utflykter i vår Herres hage och besök på den stora garnmässan Yarndale.
Vi bor på Hewenden Mill som är ett f d spinneri från den industriella revolutionens dagar, numera ett fantastiskt boende.
MAX 16 DELTAGARE

19 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester 14.00 för vidare transport till vårt charmiga boende, Hewenden Mill Cottages, som passande nog är ett renoverat spinneri från industriella revolutionens dagar. Hewenden ligger strax utanför den lilla byn Cullingworth, inte långt från Bradford. Yorkshire, och då speciellt Bradford, var lite av textilindustrins hjärta i England under 200 år.
Framåt kvällen tar vi en kort promenad till en av pubarna i Cullingworth där vi äter middag (ingår ej).

20 SEPTEMBER

Idag gör vi en utflykt i natursköna Yorkshire Dales tillsammans med vår guide Carole Greaves.
Vårt första stopp för dagen blir på Bolton Castle där bland annat Mary Queen of Scots satt fängslad en period. Wensleydalefår, som vi kommer att höra mycket om under dagen, kan beskådas "live" i en hage vid slottet och  i caféet kan man ta sig en kopp kaffe innan vi åker vidare.
Av det korkskruvslockiga Wensleydalefårets ull producerar The Wensleydale Longwool Sheep Shop i Leyburn garn och vårt nästa stopp gör vi där. Innehavarinnan, Kath, berättar om hur hennes företag växt fram och varför hon specialiserat sig på garn av just denna ull.
Efter lunch i Leyburn (ingår) åker vi vidare till Reeth där vi besöker The Threshing Barn
På vägen tillbaka till Hewenden stannar vi till i Grassington där "I vår Herres hage" spelades in. Där finns det tid för en fika och ett litet strövtåg i den pittoreska lilla byn.
På kvällen äter vi middag på Hewenden (ingår).

21 SEPTEMBER

Dagen tillbringas på Hewenden Mill och fylls av workshops och föreläsningar i Johanna och Evas regi. Det kommer även att finnas tid till bensträckare i de fantastiska omgivningarna. Lunch äter vi på plats (ingår) och middag på en av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

22 SEPTEMBER

Idag blir det ännu en utflykt i undersköna Yorkshire tillsammans med Carole. De pittoreska byarna står som spön i backen i detta Englands största grevskap och det är inte för intet som Yorkshireborna kallar sitt grevskap "God's own country".
Idag besöker vi bland annat Dent och Hawes. I Dent finns The Dent Village Museum and Heritage Centre och där får vi lära oss allt om "The terrible knitters of Dent".
I Hawes besöker vi bland annat mejeriet som tillverkar Wensleydaleosten som Wallace and Gromit satte på kartan.
På vägen tillbaka till Hewenden stannar vi till vid Ribblehead rail viaduct för att se de fantastiska vyerna.
Lunch äter vi i Hawes (ingår) och middag på Hewenden (ingår).

23 SEPTEMBER

Idag workshoppar vi vidare "hemma" på Hewenden. Det blir även en eller annan föreläsning varvad med bensträckare. Lunch äter vi på Hewenden (ingår) och middag på någon av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

24 SEPTEMBER

Yarndale here we come! Vi är på plats kl 10.00 när evenemanget öppnar. Den som önskar deltaga i workshops på Yarndale kan anmäla sig på deras hemsida så fort de öppnar för anmälan. Under Yarndale-dagarna går röda dubbeldäckare i skytteltrafik mellan Yarndale och centrala Skipton, som är väl värt ett besök, och vi träffas i centrum på kvällen för att äta middag tillsammans innan vi åker tillbaka till Hewenden (ingår ej). Lunch intas på egen hand idag.

                                       25 september

Idag åker vi tillbaka till Skipton så att den som vill kan göra ett andra besök på Yarndale. Vill man inte det kan man med fördel tillbringa förmiddagen i Skipton med sina butiker och medeltida slott. Kanske ta en promenad längs Leeds-Liverpool Canal? Lunch intas på egen hand innan vi åker tillbaka till Hewenden för en avslutande workshop med Johanna och Eva.
Middag äter vi på någon av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

                                       26 september

Yes, då har dagen då resväskan ska stängas kommit. När alla förhoppningsvis lyckats med detta konststycke lämnar vi Hewenden och Cullingworth och beger oss till flygplatsen i Manchester. Vi kommer att vara där senast 11.00.

Inträde på Programpunkterna för utflyktsdagarna är under utarbetande och kommer att uppdateras allteftersom och det kan tänkas att besöken sker i en annan ordning än som anges i programmet.
Några av middagarna intas, som nämns i programmet, på någon av pubarna i Cullingworth och vi planerar att promenera dit och tillbaka men vi ordnar även taxi för den som så önskar.

Pris:
Plats i tvåbäddsrum med eget badrum: 16 900 kr/person

Plats i tvåbäddsrum som delar badrum med ett enkelrum: 16 600 kr/person

Enkelrum med eget badrum: 19 300 kr TVÅ KVAR

Rummen är fördelade över tre "radhus" i tre våningar med fem eller sex rum i varje. Sovrummen finns på bottenvåningen samt två trappor upp och kök och vardagsrum är belägna en trappa upp. Det finns ett mycket begränsat antal enkelrum på denna resa.

Frukost finns att tillgå i de olika lägenheterna och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Boende sju nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
  • Fyra luncher.
  • Workshops och föreläsningar av och med Johanna och Eva som även är reseledare på denna resa.
  • Lokal guide under utfärderna.
  • Alla transporter i programmet.
  • Inträde på Yarndale på lördagen samt alla övriga inträden i programmet.


I priset ingår ej:

  • Flyg Sverige-Manchester t o r
  • De middagar som inte ingår enligt programmet.
  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks