stickeri och ulliga roligheter på gotland tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
19-24 mars 2022
SEX PLATSER KVAR

Under några härliga dagar i mars får du möta ett kargt och vackert Gotland som ändå sjuder av liv! 
Vi gör utflykter och möter den storslagna naturen, besöker spinnerier, lamm, alpackor och mohairgetter. Vi får möta öns säregna historia genom arkeologi och bildstenar och inte minst den Gotländska Sticksömmen - genom visningar på Roma Kungsgård, Gotlands Museum och en specialvisning i museets samlingar. Dessutom workshops och samtal med Erika Åberg som är med oss under hela resan och möten med några gotländska eldsjälar som låter ullen, stickningen och traditionen leva vidare i vår tid. Under dagarna på Gotland bor vi centralt i Visby på familjeägda Strand Hotel.
19 MARS
Vi träffas på färjeläget i Nynäshamn på kvällen för vidare färd till Gotland och när vi kommer fram åker vi direkt till hotellet och checkar in.
 
20 MARS
Vi besöker Ullkontoret med gårdsbutik - Sveriges enda storskaliga ulltvätteri - där vi får höra Jenny Andersson och Hans Bulthuis som driver tvätteriet berätta om verksamheten. Sedan blir det ett besök på Roma Kungsgård där vi får en visning och får veta mer om Gotlands forna maktcentrum och historia. Sedan far vi vidare österut, njuter av den storslagna naturen och besöker Folhammars Naturreservat. Vi besöker också en gotländsk lammgård. Efter det far vi tillbaka västerut till Visby för gemensam middag följd av workshop på hotellet.
 
21 MARS
I dag kör vi söderut och börjar med ett besök hos Gotlands Alpacka i Hejde där vi får en visning, träffa en del av gårdens djur; både alpackor och mohairgetter samt möjlighet att besöka gårdsbutiken. Under eftermiddagen besöker vi Gotlands Ullspinneri i Fardhem innan vi med något stopp för att njuta av naturen tar oss tillbaka norrut, utmed västkusten med utsikt över Karlsöarna. Efter middag på egen hand väntar föreläsning och sticktid på hotellet.
 

                                         22 MARS
Efter frukost gör vi tillsammans med en lokal guide en stadsvandring i Visby och efter lunch (ingår) har vi en visning på Gotlands Museum med fokus på form - vi börjar i Bildstenshallen och får se de säregna bildstenarna. Resten av eftermiddagen spenderar vi i Visby med en färgpromenad och vi gör ett gemensamt besök på legendariska Yllet. Middag intas på egen hand

23 MARS
Dagen inleds med en specialvisning av stickat ur museets och Hermanna Stengårds samling. Ni får både höra Lena Ideström från museet berätta och se några favoriter som Erika Åberg har valt ut.  Innan vi återvänder till stan tar vi ett utkiksstopp vid vackra Högklint.
Efter lunch som idag intas på egen hand finns tid till egna strövtåg i Visby innan vi samlas för gemensam middag (ingår) följd av en stickstund ledd av Erika på hotellet.
24 MARS
Nu är det dags att stänga väskorna och bege oss tillbaka till fastlandet, nytankade med inspiration efter en rejäl dos av det bästa Gotland kan erbjuda oss stickare och ullfantaster.
Vi tar tidiga färjan från Visby till Nynäshamn.

 

Pris inklusive färja och plats i tvåbäddsrum på Strand Hotel:
9 900 kr
Pris exklusive färja och hotell:
6 700 kr
Enkelrumstillägg 1 900 kr.
20-28 deltagare

Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Transporter på Gotland
  • Färja Nynäshamn-Visby t o r för den som bokar detta alternativ
  • Fem nätter på Strand Hotell i Visby inklusive frukost för den som bokar detta alternativ.
  • Tre luncher
  • Två middagar
  • Workshops i färg och form med Erika under resans gång.
  • Alla inträden och visningar i programmet


I priset ingår ej:

  • De måltider som inte ingår enligt programmet