från öst till väst tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
12-17 NOVEMBER 2022

Under några ljuvliga höstdagar utforskar vi delar av västkusten, varvar inspirationspass och workshops med utflykter och besök. Möt kulturlandskapet med havet intill och de traditionella stickmönstren i bingestickningen.
Lek med färger och mönster tillsammans med
Erika Åberg som är med under resan. Vi reser tillsammans med Erika med tåg från Stockholm till Falkenberg (det går även bra att ansluta i Falkenberg) och sedan med buss till våra besöksmål - bland annat till Tant Kofta i Romelanda, Hallands Konstmuseums magasin och Öströö Fårfarm utanför Varberg.
Max antal deltagare på denna resa är 20.
LÖRDAG 12 NOVEMBER
Vi lämnar östkust för västkust med tåg runt 12.00 och påbörjar våra härliga dagar med stickning, samvaro, natur och kultur. (Det går även utmärkt att ansluta i Falkenberg.)
Efter incheckning på Pallas Hotell
äter vi en gemensam middag (ingår) och sen ger Erika oss en liten introduktion till resans upplägg och de workshops hon kommer att hålla.
SÖNDAG 13 NOVEMBER
Efter frukost bär det österut en liten bit till Folkared där vi tillbringar dagen med workshops hos Knit one Purr one. Miriam Hermansson ger oss också en introduktion till den halländska bingestickningen i en halvdagsworkshop och under den andra delen av dagen håller Erika en workshop i  färg- och form. Garnbutiken är öppen hela dagen och där hittar du garn från bl a Jamieson & Smith och West Yorkshire Spinners.
Lunch och diverse fika serveras under dagen (ingår) och framåt sen eftermiddag åker vi tillbaka till Falkenberg där middag intas på egen hand.
MÅNDAG 14 NOVEMBER
Dagen börjar med ett besök hos Hishults Alpackor och efter lunch på Laxbutiken i Heberg (ingår) besöker vi Jutagårdens Mohair. På båda ställena får vi reda på vad som gör ullen och garnet från alpackor respektive mohairgetter speciell.
När vi kommer tillbaka till Falkenberg intas middag på egen hand.
TISDAG 15 NOVEMBER
På förmiddagen fortsätter vi vår djupdykning i det halländska textilarvet under en visning av Halmstad museums samlingar av bingestickning och hallandssöm.
Efter lunch, som vi intar i Falkenberg (ingår), besöker vi Rian Designmuseum som är inhyst i ett vackert spannmålsmagasin vid Ätran.
Under dagen åker vi även till Skrea strand där det finns möjlighet att ta ett synnerligen uppfriskande dopp i Västerhavet.
Middag intas på egen hand i Falkenberg.
TISDAG 16 NOVEMBER
I dag bär det norrut för ett besök hos Tant Kofta i Romelanda. Lotta berättar om sin verksamhet och sen kan den som vill handla av hjärtans lust i hennes välförsedda butik.
Lunch äter vi på lämpligt ställe (ingår).
Framåt eftermiddagen beger vi oss tillbaka söderut igen och när vi kommer tillbaka till Falkenberg tar vi en liten bensträckare innan det är dags för gemensam middag (ingår).

 

                    TORSDAG 17 NOVEMBER
Innan dagen avslutas med hemresa österut med tåg eller på annat sätt besöker vi Öströö Fårfarm där vi även äter lunch (ingår).
På Öströö finns en välsorterad butik där man hittar både produkter i fårskinn, garn och charkuterier av lamm.
Runt kl 14 går tåget tillbaka till Stockholm från Falkenberg.

 

Pris i delat tvåbäddsrum:
Inklusive tåg Stockholm - Falkenberg t o r 12 500 kr.
Ej tågresa till och från Falkenberg 11 000 kr.
Enkelrumstillägg 1 800 kr.
Vill man vara med på aktiviteterna men inte bo på hotell och inte åka tåg Stockholm-Falkenberg t o r är priset 8 000 kr.
16-20 deltagare

Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Buss under utflykterna från Falkenberg
  • Tåg Stockholm - Falkenberg t o r för den som väljer detta
  • Fem nätter på Pallas Hotell i Falkenberg inklusive frukost
  • Fem luncher
  • Två middagar
  • Workshops i färg och form med Erika under resans gång
  • Workshop i bingestickning med Miriam
  • Alla inträden och visningar i programmet


I priset ingår ej:

  • De måltider som inte specificeras enligt programmet