från öst till väst tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
17-22 oktober 2021
FYRA PLATSER KVAR

Under några ljuvliga höstdagar utforskar vi delar av västkusten, varvar inspirationspass och workshops med utflykter och besök. Möt kulturlandskapet med havet intill och de traditonella stickmönstren i bingestickningen.
Lek med färger och mönster tillsammans med
Erika Åberg som är med under resan. Vi reser tillsammans med Erika med tåg från Stockholm till Falkenberg (det går även bra att ansluta i Falkenberg) och sedan med buss till våra besöksmål - bland annat till Tant Kofta i Romelanda, Rya Gård utanför Varberg och muséet i Halmstad.
17 OKTOBER
Vi lämnar östkust för västkust med tåg och påbörjar våra härliga dagar med stickning, samvaro, natur och kultur. (Det går även utmärkt att ansluta i Falkenberg.)
Efter incheckning på Grand Hotel
äter vi en gemensam middag (ingår) och sen ger Erika oss en liten introduktion till resans upplägg och de workshops hon kommer att hålla.
18 OKTOBER
I dag bär det norrut för ett besök hos Tant Kofta där Lotta och Erika håller i resans första workshop i färg och form. Det blir givetvis även gott om tid att botanisera i Lottas fina butik.
Framåt eftermiddagen beger vi oss tillbaka söderut igen och när vi kommer tillbaka till Falkenberg tar vi en liten bensträckare innan det är dags för middag på egen hand.

 
19 OKTOBER
Efter frukost bär det österut en liten bit till Folkared där vi tillbringar dagen med workshops hos Knit one Purr one. Miriam Hermansson ger oss en introduktion till den halländska bingestickningen i en halvdagsworkshop och under den andra delen av dagen fortsätter Erika med färg- och formtemat hon och Lotta påbörjade igår. Garnbutiken är öppen hela dagen och där hittar du garn från bl a Jamieson & Smith och West Yorkshire Spinners.
Framåt sen eftermiddag åker vi tillbaka till Falkenberg där middag intas på egen hand.
20 OKTOBER
På förmiddagen fortsätter vi vår djupdykning i det halländska textilarvet under en visning av Halmstad museums samlingar av bingestickning och hallandssöm.
Efter lunch, som vi intar i Falkenberg, besöker vi Rian Designmuseum som är inhyst i ett vackert spannmålsmagasin vid Ätran.
Under dagen åker vi även till Skrea strand där det finns möjlighet att ta ett synnerligen uppfriskande dopp i Västerhavet.
Middag intas på egen hand i Falkenberg.
21 OKTOBER
På förmiddagen åker vi till Rya Gård i Valinge utanför Varberg där Gertrud Sandberg bl a föder upp ryafår vars ull hon låter spinna till garn. Gertrud är även ordförande i Hallands Kulturgarnsförening som jobbar med att ta fram passande garner för hållbar textil i halländsk ull från svenska lantraser och hon berättar för oss om föreningens spännande projekt under vårt besök.
Efter förmiddagens besök hos Gertrud åker vi till Öströö Fårfarm där vi äter lunch och botaniserar i gårdens fina butiker innan vi åker tillbaka till Folkared där Erika håller i resans sista workshop.
Dagen avslutar vi med en gemensam middag i Falkenberg (ingår).

                                                          22 OKTOBER
Efter några innehållsrika dagar på västkusten med roliga inköp och nya kunskaper i bagaget går tåget tillbaka österut under förmiddagen.

Pris i delat tvåbäddsrum:
Inklusive tåg Stockholm - Falkenberg t o r 9 900 kr.
Ej tågresa till och från Falkenberg 8 400 kr.
Enkelrumstillägg 1 800 kr.
Vill man vara med på aktiviteterna men inte bo på hotell är priset 5 400 kr.
20-28 deltagare

Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Buss under utflykterna från Falkenberg
  • Tåg Stockholm - Falkenberg t o r för den som väljer detta
  • Fem nätter på Grand Hotell i Falkenberg inklusive frukost
  • Fyra luncher
  • Två middagar
  • Workshops i färg och form med Erika under resans gång
  • Workshop med Lotta Blom, "Tant Kofta"
  • Workshop i bingestickning med Miriam
  • Alla inträden och visningar i programmet


I priset ingår ej:

  • De måltider som inte specificeras enligt programmet