WALES - VÄVNING, FÄRG OCH FORM MED
ERIKA ÅBERG 22-28 april

Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg den 22-28 april 2021. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar både dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och tradition. 

22 APRIL
Vi träffas på Manchester flygplats 14.00 och sen blir första stoppet i lilla pittoreska Conwy där man kan ta en bensträckare på ringmuren som sträcker sig runt nästan hela staden. Sen åker vi vidare till Llandudno och Cae Mor Hotel där vi bor de första två nätterna. På kvällen äter vi gemensam middag (ingår).
23 APRIL
Idag upptäcker vi delar av norra Wales tillsammans med Carole Startin från Celtic Tours Wales och vi besöker bland annat Gwyn Lightfoot på hans fårgård en bit utanför Llangollen. Där berättar Gwyn om ull och walesiska fårraser och vi får även en uppvisning av fårvallning. På eftermiddagen besöker vi Trefriw Woolen Mill. Lunch äter vi i Trefriw (ingår) och middag i Llandudno (ingår ej).
24 APRIL
Idag styr vi kosan söderut genom det vackra walesiska landskapet.  Denna tiden på året har tackorna lammat och hagarna vi passerar är fulla av studsande ullbollar.
Målet för dagen är ull- och garnmässan Wonderwool Wales som går av stapeln sista helgen i april varje år på Royal Welsh Showground i Builth Wells. Vi tillbringar eftermiddagen på mässan med att klämma, känna och klappa och kanske handla lite, vem vet. Vid femtiden åker vi till vårt hotell, Caer Beris Manor, där vi äter middag (ingår).
25 APRIL
Efter utcheckning fortsätter vi vår resa genom Wales och kommer runt lunch fram till Pembrokshires kust. Efter lunch (ingår) ger vi oss ut på en vandring som utmynnar i en inspirationsworkshop i Erikas regi. Middag äter vi på en lokal pub eller på hotellet (ingår).

26 APRIL

Idag utforskar vi Pembrokshire lite närmare och besöker bland annat väveriet Melin Tregwynt och National Museum of Wool. Lunch äter vi på muséet (ingår). Under eftermiddagen besöker vi Fishguard. Denna lilla stad kan man säga består av tre delar, Fishguard Bay/Goodwick, själva Fishguard (Main Town) och Lower Fishguard där floden Gwaun möter havet. Lower Fishguard består av en gammal hamn och låga små hus där fiskarna bodde förr. Middag äter vi på hotellets restaurang (ingår).

27 APRIL
Under dagens resa norrut besöker vi Jane Beck Welsh Blankets där Jane berättar om de walesiska vävtraditionerna och väveriernas sociala och historiska avtryck. Hon har även ett mycket brett utbud av plädar och andra textilier från olika delar av Wales i sin butik. Lunch äter vi i Aberystwyth (ingår ej).
Vi stannar till i Caernarfon som är ännu en walesisk stad med ett imponerande slott och det är på detta slott Prins Charles fick titeln Prince of Wales. Framåt kvällen sluter vi vår walesiska cirkel när vi kommer tillbaka till Llandudno där vi tillbringar ännu en natt på Cae Mor Hotel. Middag äter vi på hotellet eller på en restaurang i stan (ingår ej).

28 APRLI

Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen i Manchester och vi är framme där runt 11.00. Flyg tillbaka till Sverige med avgång tidigast 13.00 kan bokas.

Programpunkterna kan komma att ändras något och något av besöksmålen bytas mot ett annat likvärdigt sådant.
Då varje resenär tar sig till Manchester finns möjlighet att tillbringa några dagar där eller i Liverpool eller kanske Chester på egen hand i anslutning till Walesresan. Landsbygden i Lancashire och Cheshire är dessutom fantastiskt vacker och väl värd ett besök.

Priset för resan är under utarbetande. Det går bra att lämna intresseanmälan och när priset är på plats så hör vi av oss. Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Sex nätter på hotell inklusive rejäl walesisk frukost.
 • Tre luncher
 • Fyra middagar
 • Workshops i färg och form med Erika under resans gång.
 • Alla transporter under resan med början och slut på flygplatsen i Manchester
 • Alla inträden i programmet.
 • Svensk reseledare.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • De måltider som inte ingår enligt programmet. (Två luncher och två middagar)
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexit ännu inte fullt ut har trätt i kraft. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.