Ullresa till shetland wool week
29 september - 5 oktober 2021

Följ med på en unik resa med fokus på ull på de vackra Shetlandsöarna! Reseledare på denna resa är författaren och inspiratören Erika Åberg.
Max 18 deltagare
FULLBOKAD
VÄNTELISTA

29 september

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh på förmiddagen och flyger till Shetland 09.50. James Tait från Island Trails, som kommer att vara vår guide under delar av resan, hälsar oss välkomna på flygplatsen i Sumburgh och efter lunch (ingår) påbörjar vi resans program med besök hos bland annat Wilma Malcolmson på Shetland Designer och Neila Nell i Hoswick.
Under sen eftermiddag beger vi oss norrut till Busta House Hotel där vi ska bo under besöket på Shetland. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

30 september

Vi tillbringar dagen på den södra delen av Mainland och vi
besöker bland annat Wendy Inkster på Burra Bears och något eller några ytterligare ullrelaterade företag.
Shetland bjuder inte bara på ull och garn utan även spektakulära vyer och under dagens lopp kommer vi att ta en kort promenad vid St Ninian's Isle där en stor silverskatt hittades 1958. 
Lunch äter vi på lämpligt ställe (ingår) och middag på hotellet (ingår ej).

1 oktober

Idag åker vi först färja till Yell och sedan ytterligare en färja till Unst där vi möter Sarah McBurnie som är vår guide för dagen. Under dagen besöker vi
The Heritage Centre där man har en väldigt fin samling av spetsstickade plagg och det lilla båtmuséet, The Boat Haven.
Allt är ”Storbritanniens nordligaste” på Unst och om vädret är på vår sida kommer vi bland annat att se Muckle Flugga, Storbritanniens nordligast belägna fyr. Lunch äter vi på Victoria’s Vintage Tearooms (ingår). 
På ön Yell som vi åker över för att komma till och från Unst, besöker vi
Global Yell där man fokuserar på Shetland tweed.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

2 oktober

Idag besöker vi Lerwick och "Makers Market" men vi börjar dagen med ett besök hos  Jamieson & Smith.  Där kan vi alla känna oss som barn i en godisaffär en stund. Känn, kläm och njut av alla färger i J & S butik! Lite egen tid i Lerwick hinner vi också med. Då kan man ströva i den lilla stadskärnan och titta in i de små butikerna. De som följer TV-serien Shetland kan passa på att leta upp Jimmy Perez hus som ligger i den allra äldsta delen av staden, The Lodberries. Lunch intas på egen hand. Ett sista stopp för dagen gör vi på The Shetland Textile Museum innan vi åker tillbaka till Busta. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

3 oktober

Förmiddagen tillbringar vi på hotellet och efter lunch där (ingår), beger vi oss till Brae där vi besöker The Shetland Guild of Spinners, Knitters, Weavers and Dyers som anordnar Sunday Tea. Under detta evenemang som rundar av Wool Week kan man träffa många intressanta hantverkare aktiva inom de olika verksamhetsområdena.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

4 oktober

På förmiddagen gör vi en kortare vandring på Eshaness, ett otroligt naturskönt område på nordvästra delen av Mainland. Efter lunch (ingår) blir ett besök på Tangwick Haa Museum innan vi beger oss tillbaka till Hillswick. Dagen avslutas med lite ”makin an yakin” där James berättar skrönor till klickandet av flitiga stickor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

5 oktober

Idag säger vi farväl till Shetland för denna gången och hoppas att väskorna går att stänga.
Vi flyger tillbaka till Edinburgh 07.45.

Programmet är baserat på de resor som tidigare gjorts och programpunkterna kan komma att kastas om eller ersättas av andra så det är med andra ord inte hugget i sten. Dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om.
Shetland Wool Week kommer att hållas under förutsättning att coronaviruset inte sätter käppar i hjulet även 2021. Skulle det bli så illa att evenemanget ställs in återbetalas anmälningsavgiften till den som vill boka av, alternativt kommer det att gå att boka om till annan resa (i mån av plats).
Då resan tar sin början i Edinburgh kan man tillbringa en dag eller flera där före eller efter resan till Shetland. Har man inte besökt Skottlands vackra huvudstad tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris 18 500 kr. Enkelrum 3 000  kr.Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r
 • Sex nätter på Busta House Hotel. Rejäl frukost ingår!
 • Fem luncher.
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar. 
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är slutgiltigt avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.