KUL PÅ HJUL 20 JULI!
Under detta stickcafé på hjul i ett sommarfagert Halland njuter vi av ull, garn, får och vackra vyer i goda stickvänners lag.
 

Denna bussutflykt börjar vid järnvägsstationen i Falkenberg kl 09.00 och det går även bra att ansluta vid Björkängs vägkrog och vid Varberg Nord.

Första stoppet för dagen, och precis i tid för förmiddagsfika, gör vi på Rya Gård i Valinge där Gertrud Sandberg bl a föder upp ryafår. Ullen från fåren låter hon spinna till garn och hon säljer även råull.
Gertrud är ordförande i föreningen Hallands Kulturgarnsförening som är i full gång med att ta fram passande garner för hållbar textil i halländsk ull från svenska lantraser och hon berättar för oss om föreningens spännande projekt under vårt besök.

Sen bär det av till Öströö Fårfarm där vi serveras lunch i form av deras delikatesstallrik med godsaker från gården. Sen botaniserar vi i deras välfyllda hantverksbutik med allt från lammskinn till garn.
Ta med en kylväska för säkerhets skull - det finns mycket som lockar i kött- och charkbutiken också!

När man stickar så svetten skvätter kan det vara gott med en dusch och då behöver man en riktigt härlig tvål. Som av en händelse är det precis det man kan köpa hos Claire Kjerrman på Farmhouse Life i Gödeby. A word of warning, however, när man provat Claires tvålar vill man aldrig använda någon annan.
Här kan man även inhandla en riktigt fin mugg att ha stickkaffet i och mycket annat.

Sista stoppet för dagen gör vi i Folkared. Det blir gofika och garnbutiken, Knit one Purr one, är självklart öppen. Dagen till ära är det 10 % på alla garner och böcker i butiken.
Framåt sen eftermiddag rundar vi av dagen och turen avslutas där den började i Falkenberg, Björkäng eller Varberg.

Priset för utflykten är 780 kr och då ingår förmiddagsfika, lunch på Öströö Fårfarm och smarrig eftermiddagsfika.
Max 25 deltagare.
För att boka en plats mailar du enklast och frågor besvaras mer än gärna via mail eller per telefon, 0706-109088.