Skön stickretreat på Yttre Hebriderna tillsammans med Heléne wallin och johanne ländin 30 maj - 7 juni 2021
TVÅ platser kvar

Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Heléne Wallin och Johanne Ländin. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.
Gruppen består av som mest 16 personer.

30 MAJ

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh för vidare flyg till Stornoway på Isle of Lewis. Vi checkar in på Caladh Hotel där vi ska bo i två nätter och middag intas på hotellet (ingår ej).

31 MAJ

Idag bekantar vi oss med Isle of Lewis med hjälp av vår guide Doro. Det blir stopp vid Callanish Standing Stones, Carloway Broch och Gearrannan Blackhouse Museum där vi äter lunch (ingår). Utöver dessa besök får vi även en guidad visning av Carloway Mill som är ett av de spinnerier på öarna som förser vävarna med garn och som även efterbehandlar och säljer den färdiga tweeden. Under dagens utflykt ser vi också den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore. Den som begrundat hennes senaste bok, Glamourie, kanske rent av känner igen sig.
Dagens utflykt avslutar vi med lite "knit & natter"  på garnbutiken Wool 4 Ewe tillsammans med en lokal grupp stickare. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

1 JUNI

Idag styr vi kosan söderut och beger oss via North Uist till Benbecula. Vi reser över Isle of Harris som egentligen inte är en egen ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. På väg mot båten som tar oss till North Uist stannar vi i Tarbert där ett besök på
The Harris Tweed Shop är ett måste. Vi äter lunch (ingår) på Harris Gin Distillery som ligger granne med The Harris Tweed Shop. Via den fantastiska stranden Seilebost (med Luskentyre i bakgrunden) åker vi sen till Leverburgh där färjan till Berneray väntar. Vi checkar in på Dark Island Hotel på Benbecula där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår ej). Efter middagen stickar vi och beundrar dagens eventuella (?) inköp.

2 JUNI

Idag börjar vi med ett besök på Uist Wool där vi får en presentation av verksamheten och sen kan den som vill shoppa loss bland spinneriets fina garner. Efter lunch besöker vi The Birlinn Yarn Co där Meg Rodger berättar om sin verksamhet. Hon låter bland annat spinna ullen som hennes får producerar och säljer sedan garnet både direkt från gården och via webshop. Lunch äter vi på lämpligt ställe mellan de två besöken (ingår).  Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

3 JUNI

 Efter frukost åker vi vidare söderut till Lochboisdale och Lochboisdale Hotel där vi kommer att bo i fyra nätter. På eftermiddagen håller Heléne och Johanne i resans första workshop. Lunch (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

4 JUNI

Idag gör vi en kortare utflykt till bland annat The Hebridean Woolshed där man spinner och färgar ullen från de egna fåren. På Eriskay luskar vi lite i de välkända fiskartröjornas historia och ursprung. Lunch blir det på lämpligt ställe (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

5 JUNI

Idag beger vi oss söderut till Barra där vi blir guidade av en lokal guide. Det Barra kanske är mest känt för är flygplatsen som är belägen på en av stränderna och där tidtabellen styrs av tidvattnet. Lunch äter vi i Castlebay (ingår) där vi också på håll ser Kisimuel Castle som ligger på en egen liten ö i viken utanför Castlebay. Middag äter vi när vi kommer tillbaka till hotellet (ingår ej)

6 JUNI

Idag är det söndag och då står det mesta stilla på Yttre Hebriderna så nu ägnar vi oss åt workshops och föreläsningar för hela slanten tillsammans med Heléne och Johanne. En liten bensträckare i Lochboisdale (eller kanske flera) hinns också med. Lunch blir det under dagen (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

7 JUNI

Efter ännu en skotsk frukost innanför (tweed)västen, väskorna fyllda av garn (och kanske en eller annan liten bit tweed) och sinnena fyllda med intryck och minnen tar vi färjan till Mallaig och sedan buss vidare till Edinburgh. Vi kommer att vara i Edinburgh senast 17.00.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris 22 900 kr för plats i tvåbäddsrum. Enkelrum 3 000 kr. Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway t o r
 • Två nätter på Caladh Hotel i Stornoway
 • Två nätter på House of Benbecula Hotel på Benbecula
 • Fyra nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist. Rejäl frukost ingår på samtliga hotell!
 • Sju luncher
 • Kaffe/te och scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Heléne och Johanne.
 • Svensk reseledare
 • Alla transporter på öarna
 • Lokal guide under två av dagarna
 • Alla inträden i programmet


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är slutgiltigt avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.