stickeri och ulliga roligheter på gotland tillsammans med
författaren och inspiratören erika åberg
12-16 november
EN plats kvar

Under några novemberdagar får du möta ett kargt och vackert Gotland som ändå sjuder av liv! 
Vi gör utflykter och möter den storslagna naturen, besöker spinnerier och både lamm, alpackor och mohairgetter. Vi får möta öns säregna historia genom arkeologi och bildstenar och inte minst den Gotländska Sticksömmen - genom visningar på Roma Kungsgård, Gotlands Museum och en specialvisning i museets samlingar. Dessutom workshops och samtal med Erika Åberg som är med oss hela resan och möten med några gotländska eldsjälar som låter ullen, stickningen och traditionen leva vidare i vår tid. Under dagarna på Gotland bor vi centralt i Visby på familjeägda Strand Hotel.
12 NOVEMBER
Vi lämnar västkust för östkust och tar oss från Falkenberg via Göteborg, Borås, Jönköping, Norrköping och Nynäshamn vidare med färja till Gotland.
Vi stannar för att äta lunch någonstans längs vägen och fikastopp blir det givetvis också.
Framåt sen kväll anländer vi i Visby där vi checkar in på Strand Hotel.
13 NOVEMBER
Vi besöker Ullkontoret med gårdsbutik - Sveriges enda storskaliga ulltvätteri - där vi får höra Jenny Andersson och Hans Bulthuis som driver tvätteriet berätta om verksamheten. Sedan blir det ett besök på Roma Kungsgård där vi får en visning och får veta mer om Gotlands forna maktcentrum och historia. Sedan far vi vidare österut, njuter av den storslagna naturen och besöker Folhammars Naturreservat. Vi besöker också en gotländsk lammgård. Efter det far vi tillbaka västerut till Visby för middag på egen hand följd av workshop på hotellet.
 
14 NOVEMBER
I dag kör vi söderut och börjar med ett besök hos Gotlands Alpacka i Hejde där vi får en visning, träffa en del av gårdens djur; både alpackor och mohairgetter samt möjlighet att besöka gårdsbutiken. Under eftermiddagen besöker vi Gotlands Ullspinneri i Fardhem innan vi med något stopp för att njuta av naturen tar oss tillbaka norrut, utmed västkusten med utsikt över Karlsöarna. Efter middag på egen hand väntar föreläsning och sticktid på hotellet.
 
15 NOVEMBER
Dagen inleds med en specialvisning av stickat ur museets och Hermanna Stengårds samling. Ni får både höra Lena Ideström från museet berätta och se några favoriter som Erika Åberg har valt ut.  Innan vi återvänder till stan tar vi ett utkiksstopp vid vackra Högklint. Efter lunch har vi en visning på Gotlands Museum med fokus på form - vi börjar i Bildstenshallen och får se de säregna bildstenarna.  Resten av eftermiddagen spenderar vi i Visby med en färgpromenad, ett gemensamt besök på legendariska Yllet och fri tid att njuta av staden. Efter en gemensam middag på vårt hotell (ingår) avslutar vi med en stickstund ledd av Erika.
16 NOVEMBER
Nu är det dags att stänga väskorna och bege oss tillbaka till fastlandet, nytankade med inspiration efter en rejäl dos av det bästa Gotland kan erbjuda oss stickare och ullfantaster.
Vi tar tidiga färjan från Visby till Nynäshamn och vi räknar med att vara tillbaka i Falkenberg under kvällen.

 

Pris i delat tvåbäddsrum:
Påstigning mellan Falkenberg - Borås 8 400 kr
Påstigning  mellan Jönköping - Nynäshamn 8 150 kr
Påstigning Nynäshamn 7 900 kr.
Enkelrumstillägg 1 800 kr.
20-28 deltagare

Bokar gör man lättast genom att maila.
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Buss under hela resan
  • Färja Nynäshamn-Visby t o r
  • Fyra nätter på Strand Hotell i Visby inklusive frukost.
  • Tre luncher
  • En middag
  • Workshops i färg och form med Erika under resans gång.
  • Alla inträden och visningar i programmet


I priset ingår ej:

  • De måltider som inte ingår enligt programmet