WALES - VÄVNING, FÄRG OCH FORM MED
ERIKA ÅBERG
fullbokad

Möt våren i Wales tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg den 23-29 april 2020. Upplev den traditionella och samtida vävningen, besök Wonderwool Wales och utforska färg och form tillsammans med Erika, som finns med oss under hela resan med både inspirations- och workshoppass! Resan passar både dig som stickar, väver och är allmänt intresserad av textil i allmänhet och ull i synnerhet. Under denna rundresa i Wales omges vi av vacker och dramatisk natur i vårskrud - och medan vi njuter av det vackra landskapet får vi veta mer om både natur, kultur och tradition. 

23 APRIL
Vi träffas på Manchester flygplats 14.00 för vidare färd till den lilla kuststaden Llandudno och Llandudno Bay Hotel där vi bor de första två nätterna. Efter en välbehövlig bensträckare äter vi gemensam middag (ingår).
24 APRIL
Idag upptäcker vi delar av norra Wales och vi besöker bland annat Trefriw Woolen Mill, The Lost Sheep Company och den pittoreska lilla staden Conwy med sitt medeltida slott. Stora delar av stadsmuren är bevarad och man kan gå runt nästan hela stadskärnan uppe på muren. Lunch äter vi i Conwy (ingår) och middag i Llandudno (ingår ej).
25 APRIL
Idag styr vi kosan söderut genom det vackra walesiska landskapet. Såhär på våren har tackorna lammat och hagarna vi passerar är fulla av studsande ullbollar.
Målet för dagen är ull- och garnmässan Wonderwool Wales som går av stapeln sista helgen i april varje år på Royal Welsh Showground i Builth Wells. Vi tillbringar eftermiddagen på mässan med att klämma, känna och klappa och kanske handla lite, vem vet. Vid femtiden åker vi till vårt hotell, Caer Beris Manor, där vi äter middag (ingår).
26 APRIL
Efter utcheckning fortsätter vi vår resa genom Wales och kommer runt lunch fram till kuststaden Fishguard. Här bor vi på Fishguard Bay Hotel i två nätter. Efter lunch (ingår) ger vi oss ut på en vandring som utmynnar i en inspirationsworkshop i Erikas regi. Middag äter vi på en lokal pub (ingår ej).

27 APRIL

Idag utforskar vi Pembrokshire lite närmre och besöker bland annat väveriet Melin Tregwynt och National Museum of Wool. Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår). Under eftermiddagen kommer vi tillbaka till Fishguard. Denna lilla stad kan man säga består av tre delar, Fishguard Bay/Goodwick där vi bor, själva Fishguard (Main Town) och Lower Fishguard där floden Gwaun möter havet. Lower Fishguard består av en gammal hamn och låga små hus där fiskarna bodde förr. En liten promenad i Lower Fishguard blir det innan middagen på hotellets restaurang (ingår).

28 APRIL
Under dagens resa norrut besöker vi Jane Beck Welsh Blankets där Jane berättar om de walesiska vävtraditionerna och väveriernas sociala och historiska avtryck. Hon har även ett mycket brett utbud av plädar och andra textilier från olika delar av Wales i sin butik. Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår).
Vi stannar till i Caernarfon som är ännu en walesisk stad med ett imponerande slott och det är på detta slott Prins Charles fick titeln Prince of Wales. Framåt kvällen sluter vi vår walesiska cirkel när vi kommer tillbaka till Llandudno där vi tillbringar ännu en natt på Llandudno Bay Hotel. Middag äter vi på hotellet eller på en restaurang i stan.

29 APRLI

Efter frukost och utcheckning beger vi oss till flygplatsen i Manchester och vi är framme där runt 11.00. Flyg tillbaka till Sverige med avgång tidigast 13.00 kan bokas.

Programpunkterna kan komma att ändras något och något av besöksmålen bytas mot ett annat likvärdigt sådant.
Då varje resenär tar sig till Manchester finns möjlighet att tillbringa några dagar där eller i Liverpool eller kanske Chester på egen hand i anslutning till Walesresan. Landsbygden i Lancashire och Cheshire är dessutom fantastiskt vacker och väl värd ett besök.

Resan kostar 16 500 kr/person. Enkelrumstillägg 2 000 kr/person. Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Sex nätter på hotell inklusive rejäl walesisk frukost.
 • Fyra luncher
 • Tre middagar
 • Workshops i färg och form med Erika under resans gång.
 • Alla transporter under resan med början och slut på flygplatsen i Manchester
 • Lokal guide i norra Wales.
 • Alla inträden i programmet.
 • Svensk reseledare.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • De måltider som inte ingår enligt programmet. (En lunch och tre middagar)
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är bestämt. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.