Ullresa till Shetlandsöarna 1-6 oktober 2020.
två platser kvar

  Följ med på en unik resa med en liten grupp (max 16 deltagare) till de vackra Shetlandsöarna!
Shetland Wool Week infaller 2020 under 26 september till 4 oktober och delar av programmet kan komma att ändras för att vi ska kunna ta del av de aktiviteter som anordnas då.

1 OKTOBER

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh på eftermiddagen för vidare färd till Shetland. James Tait från Island Trails, som kommer att vara vår guide under delar av resan, hälsar oss välkomna på flygplatsen i Sumburgh och därefter beger vi oss direkt till Busta House Hotel där vi äter middag (ingår ej).

2 OKTOBER

Vi tillbringar dagen på den södra delen av Mainland och på förmiddagen besöker vi Shetland Designer i Cunningsburgh där man stickar underbara Fair Isle-tröjor och Neila Nell i Hoswick där vi får se mer modern design. Efter lunch (ingår) besöker vi Ronnie Eunson på Uradale som producerar ekologiskt"one farm yarn" av ullen från gårdens shetlandsfår. Turen går sen vidare till Wendy Inkster och hennes företag, Burra Bears. Wendy tillverkar nallar av bl a avlagda Fair Isletröjor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

3 OKTOBER

Idag åker vi först färja till Yell och sedan ytterligare en färja till Unst där vi möter upp Sarah McBurnie som är vår guide för dagen. Vi besöker Unst Heritage Centre där man har en fantastisk samling spetsstickade plagg. Förhoppningsvis finns det också möjlighet att där träffa några av Unsts stickande damer för att utbyta erfarenheter och kanske prova på att sticka med stickbälte. Vi tar oss också så långt norrut vi kan för att få en liten glimt av Muckle Flugga, Storbritanniens nordligaste fyr. Allt är för övrigt ”Storbritanniens nordligaste” på Unst. Den berömda inredda busskuren stannar vi också till vid. I samband med lunch på Victoria’s Vintage Tearooms (ingår) kan man besöka The Boat Haven, ett litet båtmuseum precis bakom the Tearooms. På vägen tillbaka till Mainland via Yell besöker vi Global Yell Textiles och The Shetland Gallery. På kvällen äter vi middag på hotellet (ingår ej).

4 OKTOBER

Idag blir det en heldag i Lerwick. Vi börjar hos Jamieson & Smith med att känna, klämma och njuta av alla färgerna i butiken! Efter lunch (ingår ej) beger vi oss till det fina muséet och tittar på deras samlingar, både av stickade plagg och annat som ger en inblick i Shetlands historia. Sedan blir det tid till att utforska Lerwick på egen hand. Det finns små butiker, bland annat Jamieson’s of Shetland, att titta in i och de som följer TV-serien Shetland kan passa på att leta upp Jimmy Perez hus som ligger i den allra äldsta delen av staden, The Lodberries. Sista stoppet på dagen är på The Shetland Textile Museum på The Böd of Gremista. Där finns fantastiska samlingar av stickat och vävt att beskåda och även en del handstickade vantar, mössor och annat till försäljning. Middag på hotellet (ingår ej).

5 OKTOBER

Efter allt bussåkande är det härligt att sträcka på benen och det gör vi på en tvåtimmars vandring på Eshaness, ett otroligt naturskönt område på nordvästra delen av Mainland. Efter lunch (ingår) besöker vi det lilla muséet Tangwick Haa innan vi i sakta mak beger oss tillbaka till Busta House. Dagen avslutas med lite ”makin an yakin” där James berättar skrönor till klickandet av flitiga stickor. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

6 OKTOBER

Då är det dags att säga hejdå till Shetland för denna gången. Vi flyger tillbaka till Edinburgh under dagen.

Programmet är baserat på de resor som tidigare gjorts och programpunkterna kan komma att kastas om eller ersättas av andra så det är med andra ord inte hugget i sten. Dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Shetland. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Resan bokas via mail och frågor besvaras antingen via mail eller per telefon, 0706-109088

Pris 15 900 kr/person i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 2 600 kr. I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r
 • Fem nätter på charmiga Busta House Hotel utanför Brae. Rejäl frukost ingår!
 • Tre luncher.
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.