nyhet!
Skön stickretreat på Yttre Hebriderna 20-27juli 2020!
tre platser kvar

Besök Yttre Hebriderna tillsammans med Heléne Wallin och Ivar Asplund. De tar er med från norr till söder på denna resa bland tweed, får och stickning. Det blir workshops, besök med fokus på ull och guidade rundturer med mycket kunniga lokala guider.
Gruppen består av som mest 14 personer.


 

20 JULI

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh på morgonen för vidare flyg till Stornoway på Isle of Lewis kl 9.45. Efter lunch (ingår) besöker vi The Harris Tweed Authority där vi får en guidad visning. Sen checkar vi in på The Royal Hotel där vi ska bo i två nätter och middag intas på någon av restaurangerna i stan (ingår ej).

21 JULI

Idag bekantar vi oss med Isle of Lewis med hjälp av vår guide Doro. Det blir stopp vid Callanish Standing Stones, Carloway Broch och Gearrannan Blackhouse Museum där vi äter lunch (ingår). Utöver dessa besök får vi även en guidad visning av Carloway Mill som är ett av de spinnerier på öarna som förser vävarna med garn och som även efterbehandlar och säljer den färdiga tweeden. Under dagens utflykt ser vi också den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore. Den som begrundat hennes senaste bok, Glamourie, kanske rent av känner igen sig.
Dagens utflykt avslutar vi med lite "knit & natter"  på garnbutiken Wool 4 Ewe tillsammans med en lokal grupp stickare. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

22 JULI

Idag styr vi kosan söderut och beger oss till North Uist. Vi reser över Isle of Harris som egentligen inte är en egen ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. På väg mot båten som tar oss till North Uist stannar vi i Tarbert där ett besök på
The Harris Tweed Shop är ett måste. Vi äter lunch (ingår) på Harris Gin Distillery som ligger granne med The Harris Tweed Shop. Via den fantastiska stranden Luskentyre åker vi sen till Leverburgh där färjan till Berneray väntar. Vi checkar in på Lochmaddy Hotel där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår ej). Efter middagen stickar vi och beundrar dagens eventuella inköp.

23 JULI

Idag börjar vi med att besök på Uist Wool där vi får en presentation av verksamheten och sen kan den som vill shoppa loss bland spinneriets fina garner. Efter lunch på hotellet (ingår) ägnas eftermiddagen åt workshops och föreläsningar av och med Heléne och Ivar. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

24 JULI

På dagens schema står ett besök på
The Birlinn Yarn Company som med sina "seafaring sheep" producerar garn under eget märke. The Birlinn Yarn Company ligger på den lilla ön Berneray som i sin tur ligger strax norr om North Uist. Efter lunch (ingår) åker vi vidare söderut till Lochboisdale där vi kommer att bo i tre nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

25 JULI

Idag utforskar vi Eriskay och Barra och på vägen söderut besöker vi The Hebridean Woolshed där man bland annat spinner och färgar ullen från de egna fåren. På Eriskay luskar vi lite i de välkända fiskartröjornas historia och ursprung. Lunch blir det på lämpligt ställe (ingår) och middag intar vi på Lochboisdale Hotel där vi ska bo de sista tre nättern. Middag äter vi där (ingår ej).

26 JULI

Idag är det söndag och då står en hel del still på Yttre Hebriderna så nu ägnar vi oss åt workshops och föreläsningar för hela slanten tillsammans med Heléne och Ivar. En liten bensträckare i Lochboisdale (eller kanske flera) hinns också med. Lunch blir det under dagen (ingår) och middag äter vi på hotellet (ingår ej).

27 JULI

Efter ännu en skotsk frukost innanför (tweed)västen, väskorna fyllda av garn (och kanske en eller annan liten bit tweed) och sinnena fyllda med intryck och minnen tar vi färjan till Mallaig och sedan buss vidare till Edinburgh. Vi kommer att vara i Edinburgh senast 17.00.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Resan kostar från 21 900 kr/person. Enkelrumstillägg 2 500 kr/person. Det finns ett begränsat antal enkelrum att tillgå på denna resa.

Anmälan görs genom att skicka ett mail till elisabeth@torkel.com. Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway t o r
 • Två nätter på The Royal Hotel i Stornoway
 • Två nätter på The Lochmaddy Hotel på North Uist
 • Tre nätter på The Lochboisdale Hotel på South Uist. Rejäl frukost ingår på samtliga hotell!
 • Sju luncher
 • Kaffe/te och scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Heléne och Ivar.
 • Svensk reseledare
 • Alla transporter på öarna
 • Lokal guide under två av dagarna
 • Alla inträden i programmet


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Middagar
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.