STICKRETREAT I VACKRA YORKSHIRE TILLSAMMANS MED JOHANNE LÄNDIN OCH IVAR ASPLUND 23-30 SEPTEMBER. WORKSHOPS VARVADE MED UTFLYKTER OCH BESÖK PÅ DEN STORA GARNMÄSSAN YARNDALE.
MAX 16 DELTAGARE

23 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester runt 14.00 för vidare transport till vårt charmiga boende, Hewenden Mill Cottages, som passande nog är ett renoverat spinneri från industriella revolutionens dagar. Yorkshire, och då speciellt Bradford, var lite av textilindustrins hjärta i England under 200 år. Framåt kvällen tar vi en kort promenad till en av pubarna i Cullingworth där vi äter middag (ingår ej).

24 SEPTEMBER

Idag gör vi en utflykt i natursköna Yorkshire Dales tillsammans med en lokal guide. Fokus för dagen ligger på ull- och garnproduktion från industriella revolutionen fram till våra dagar men det blir även andra intressanta stopp under dagens lopp. De fantastiska vyerna får vi på köpet.
Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår) och middagen intar vi på någon av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

25 SEPTEMBER

Dagen tillbringas på Hewenden Mill och fylls av workshops och föreläsningar i Johanne och Ivars regi. Ett detaljerat program är under utarbetande. Det kommer även att finnas tid till bensträckare i de fantastiska omgivningarna. Lunch äter vi på plats (ingår) och middag på en lokal pub eller på Hewenden (ingår ej).

26 SEPTEMBER

Yarndale here we come! Vi är på plats kl 10.00 när evenemanget öppnar och på kvällen äter vi middag i Skipton innan vi åker tillbaka till Hewenden. Den som önskar deltaga i workshops på Yarndale kan anmäla sig på deras hemsida så fort de öppnar för anmälan. Under Yarndale-dagarna går röda dubbeldäckare i skytteltrafik mellan Yarndale och centrala Skipton, som är väl värt ett besök, och vi träffas i centrum på kvällen för att äta middag tillsammans (ingår ej).

27 SEPTEMBER

Idag workshoppar vi vidare "hemma" på Hewenden. Det blir även en eller annan föreläsning varvad med bensträckare och kanske lite stickgympa med Ivar. Lunch äter vi på Hewenden (ingår) och middag på någon av pubarna i Cullingworth eller på Hewenden (ingår ej).

28 SEPTEMBER

Idag blir det ännu en utflykt i undersköna Yorkshire tillsammans med lokal guide. De pittoreska byarna står som spön i backen i detta Englands största grevskap. Ett eller annat slott bekantar vi också med.
Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår) och middag på någon av pubarna i Cullingworth eller på Hewenden (ingår ej).

                                       29 september

Idag beger vi oss tillbaka till Skipton och närmare bestämt till Purl & Jane för att träffa en grupp lokala stickare för lite "knit & natter". Det blir även tid för lite shopping eller kanske ett besök på Skipton Castle.
Lunch äter vi i Skipton (ingår) och middag när vi är tillbaka på hewenden (ingår ej).

                                       30 september

Yes, då har dagen då resväskan ska stängas kommit. När alla förhoppningsvis lyckats med detta konststycke lämnar vi Hewenden och Cullingworth och beger oss till flygplatsen i Manchester. Vi kommer att vara där senast 11.00.

Programpunkterna för utflyktsdagarna är under utarbetande och kommer att uppdateras allteftersom.
Några av middagarna intas som nämnts i programmet på någon av pubarna i Cullingworth och vi planerar att gå dit och tillbaka men vi ordnar även taxi för den som så önskar.Pris:
Plats i tvåbäddsrum med eget badrum: 16 500 kr/person
Enkelrum med eget badrum: 18 900 kr/person
Plats i tvåbäddsrum som delar badrum med ett enkelrum: 16 200 kr/person
Enkelrum (litet) som delar badrum med ett tvåbäddsrum: 17 700 kr/person
Rummen är fördelade över tre "radhus" i tre våningar med fem eller sex rum i varje. Sovrummen finns på bottenvåningen samt två trappor upp och kök och vardagsrum är belägna en trappa upp. Det finns ett mycket begränsat antal enkelrum på denna resa.

Frukost finns att tillgå i de olika lägenheterna och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Boende sju nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
 • Fem luncher.
 • Workshops och föreläsningar av och med Johanne och Ivar.
 • Lokal guide under utfärderna.
 • Alla transporter i programmet.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • Middagar. Räkna med £ 10-16/middag.
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.