Ull, garn och Project Baa baa på irland 27 maj - 1 juni 2020.
sju PLATSER KVAR

I samarbete med Hallands Hemslöjdsförbund arrangerar vi denna resa till Galway på Irland. Med ull och garn i fokus gör vi bland annat utflykter i det vackra landskapet tillsammans med en lokal guide under två dagar.
 Under de övriga två dagarna vi tillbringar i Galway kan man välja mellan att besöka de evenemang som anordnas av Project Baa Baa eller upptäcka Galway på egen hand. Eller varför inte ta en tur till någon av Aranöarna?

27 MAJ

Vi träffas på flygplatsen i Dublin 14.00 för vidare färd till Galway på västkusten. Vi reser rakt över ön från öst- till västkust och när vi kommer fram checkar vi in på vårt hotell, The Arches i Claregalway, där vi ska bo första natten. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

28 MAJ

Vi checkar ut från hotellet på morgonen och ger oss av på utflykt norr om Galway.
Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår). Vi
gör några ullrelaterade stopp och programmet uppdateras allteftersom det blir färdigt.
Framåt sen eftermiddag kommer vi tillbaka till Galway och då checkar vi in på det hotell vi ska bo på under resten av resan, The Imperial Hotel. Middag intas på valfri restaurang i Galway.

29 MAJ

Idag vänder vi söderut för att utforska delar av den spektakulära kusten med stopp vid bland annat The Cliffs of Moher.
Lunch intar vi på lämpligt ställe längs vägen.

30 MAJ

Galway är under 2020 en av Europas kulturhuvudstäder och ett av evenemangen som arrangeras för att sätta Galway på kartan är Project Baa Baa. Detta projekt fokuserar (som kanske namnet avslöjar) på får - ull, kött och mejeriprodukter.
Som en del i projektet har kustnära och lantliga sticktekniker bjudits in till en utställning och en av dessa tekniker som finns representerade är den halländska bingestickningen. Tröjor och annat stickat finns att beskåda på en utställning i projektets regi.
Project Baa Baas hemsida uppdateras kontinuerligt och du kan läsa mer om det som händer här.
Om man blir så inspirerad av allt stickat att man känner behov av ett (eller flera) nya projekt så finns det även ett antal garnbutiker i Galway som med fördel kan besökas.En av dem är O'Mailles som säljer det fina garnet på bilden.

31 MAJ

Idag kan man välja mellan att ägna mer tid åt de evenemang som anordnas i Project Baa Baas regi eller så kan man till exempel utforska Galway på egen hand. Det går också att ta sig ut till Aranöarna och tillbringa några timmar där. Vi hjälper gärna till med tips på sevärdheter och hur man bokar biljetter till Aranöarna.

1 JUNI

Idag ska väskan stängas och vi vänder österut igen till Dublin. Vi räknar med att vara framme på flygplatsen senast 13.00.

Resan börjar och avslutas på flygplatsen i Dublin vilket innebär att man kan stanna några dagar i Dublin i anslutning till vår resa till Galway.

Detaljerna i utflyktsprogrammet är under utarbetande och programmet uppdateras allteftersom.


Resan bokas via mail och frågor besvaras antingen via mail eller per telefon, 0706-109088

Pris  10 950kr/person i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 2500 kr. Medlemmar i någon av Hallands Hemslöjdsföreningar erhåller 400 kr rabatt.

Max 16 deltagare.

I priset ingår:

 • En natt på The Arches Hotel i Claregalway.
 • Fyra nätter på The Imperial Hotel i Galway.
 • Två luncher.
 • Transfer flygplatsen i Dublin - Galway t o r.
 • Alla transporter under de två utflyktsdagarna.
 • Lokal guide under de två utflyktsdagarna.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden under de två utflyktsdagarna.


Det som inte ingår är:

 • Flyg till och från Dublin
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks