sTICKNING, färg och form och vandring på färöarna med erika åberg 26-31 augusti 2020.


Inspireras på och av Färöarna tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg. Vi djupdyker i öarnas mönstertradition och vandrar i det spektakulära landskapet och kommer det riktigt nära. Vi besöker garnproducenter och har färg- och mönsterworkshops i Erikas regi.
Resan passar dig som vill se den färöiska naturen på nära håll! Känna väder och vind, samla inspiration, intryck och låta alltihop hitta vägen in i stickningen. Under kortare och längre workshoppass och härliga vandringar tillsammans med Erika samt inspirerande studiebesök med vår lokala guide får vi ta del av både landskapet, traditionen och inte minst ullen. Det blir inga stora strapatser, utan resans vandringar passar dig som trivs utomhus och är van vid att promenera i varierande terräng utan bekymmer. Kläder efter väder, nyfikenhet och en god grundkondition räcker långt!

Max antal deltagare på denna resa är 20.

26 AUGUSTI

Vi träffas på flygplatsen i Köpenhamn på morgonen och flyger till Färöarna. När vi landat på flygplatsen i Vagar åker vi direkt till Gjaargardur Guesthouse i Gjogv på Eysturoy där vi kommer att bo under vår vistelse på öarna. På onsdagarna under sommarhalvåret anordnas en färöisk afton med dans och färöisk mat på hotellet som vi får ta del av då det är onsdag just idag (ingår).

Foto Tom Archer
Foto Tom Archer

27 AUGUSTI

 Första dagen med utflykter tillsammans med vår guide Ingigerd af Trödni och idag bär det söderut på Eysturoy. Vi besöker spinneriet Snaeldan och garnproducenten Navia.
Under en del av dagen vandrar vi i det vackra landskapet vid Toftir som ligger längst söderut på Eysturoy och lunch äter vi på en gård där vi även får hälsa på gårdens får (ingår).

28 AUGUSTI

Idag beger vi oss till Färöarnas huvudstad, Torshavn, där vi guidas av Ingigerd. Sen blir det lite egen tid i staden så att man kan passa på att besöka till exempel Gudrun & Gudrun, ett av de kanske mest kända designföretagen i stickbranschen på Färöarna.
Under dagen vandrar vi också mellan Torshavn och Kirkjuböur som från 1100-talet fram till reformationen var ett viktigt kulturellt och religiöst centrum på öarna.
Lunch äter vi idag på egen hand i Torshavn.
Middag äter vi på hotellet (ingår).

29 AUGUSTI

På förmiddagen vandrar vi i närheten av Eidi som ligger på norra delen av Eysturoy och under eftermiddagen har vi en workshop med en lokal workshophållare på vårt hotell. På väg till Eidi åker vi över Färöarnas högsta berg, Slättaratindur.
Lunch (ingår) och middag (ingår) äter vi på hotellet

Olavur Fredriksen
Olavur Fredriksen

30 AUGUSTI

Idag stannar vi i Gjogv där Erika håller workshops hela dagen varvade med besträckare i omgivningarna. Efter alla intryck från det storslagna landskapet, djurlivet och kulturen på öarna låter vi inspirationen flöda under Erikas ledning. Lunch och middag äter vi på vårt hotell (båda ingår).

Foto Tom Archer
Foto Tom Archer

31 AUGUSTI

Idag ska väskan stängas och vi flyger tillbaka till Köpenhamn på eftermiddagen. Innan vi ger oss av till flygplatsen finns det tid till en kortare vandring i hotellets vackra omgivningar.

Programpunkterna kan komma att byta plats och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om. Allteftersom detaljplaneringen blir klar uppdateras resebeskrivningen ovan.

Resan bokas via mail och frågor besvaras antingen via mail eller per telefon, 0706-109088

Pris 21 900 kr/person i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 2 500  kr. I priset ingår:

  • Flyg Köpenhamn-Vagar på Färöarna t o r
  • Fem nätter på Gjaargardur Guesthouse i Gjogv. Frukost ingår.
  • Tre luncher.
  • Fem middagar (exklusive dryck).
  • Alla transporter på öarna.
  • Lokal guide.
  • Svensk reseledare.
  • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks