vandring, Stickning, färg och form på Yttre Hebriderna tillsammans med Erika Åberg
28 maj - 5 juni 2022
FULLBOKAD

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma

Följ med författaren och inspiratören Erika Åberg på inspirationsresa till Yttre Hebriderna. Det blir färg & form, stickning & vandring. Workshops, samtal och besök hos spännande ull- och garnproducenter på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.
Tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade på dessa vackra öar i Atlanten där gäliskan fortfarande talas av många.
Vi bor två nätter på Caladh Inn i Stornoway, tre nätter på House of Benbecula Hotel och tre nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist.
Max antal deltagare är 18.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA

28 MAJ

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh på morgonen för vidare flyg till Yttre Hebridernas huvudstad, Stornoway, på Isle of Lewis. Vi checkar in på Caladh Inn där vi ska bo i två nätter och sen ger vi oss ut på upptäcktsfärd i Stornoway. Middag äter vi på hotellet (ingår).

29 MAJ

Idag ger vi oss av på en tur på norra Lewis tillsammans med vår guide Doro. Det blir stopp på Butt of Lewis med sin fyr och sina branta klippor, Port of Ness och den medeltida kyrkan Teampull Mholuaidh. Under dagens lopp gör vi också en kortare vandring i den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore (den som begrundat hennes senaste bok, Glamourie, kanske rent av känner igen sig) och nu är det vår tur att tanka inspiration inför workshops med Erika. Lunch äter vi under utfärden (ingår).
Middag äter vi på hotellet eller på någon av restaurangerna i Stornoway (ingår).

30 MAJ

Innan vi styr kosan söderut mot Isle of Harris besöker vi The Harris tweed Authority i Stornoway där vi får reda på hur hela processen runt tweeden går till och hur man jobbar för att skydda varumärket Harris Tweed.
Innan vi framåt kvällen tar färjan över till Berneray och North Uist gör vi ett stopp på The Harris Tweed shop i Tarbert. Där hittar man både uppsydda plagg och Harris Tweed i metervara.
Lunch äter vi i Tarbert (ingår) innan vi beger oss vidare mot färjan via den fantastiska stranden Luskentyre där vi gör ett stopp.
Middag äter vi på hotellet (ingår). Efter middagen stickar vi och beundrar dagens (eventuella?) inköp.

31 MAJ

Idag börjar vi med ett besök hos Meg på The Birlinn Yarn Company. The Birlinn Yarn Company har gjort sig känt för sina "seafaring sheep" av vilkas ull man producerar garn under eget märke.  Meg har mycket att berätta om livet med fåren i det storslagna landskapet, om vardagen och livet på öarna för både riktigt länge sedan och idag. Området kring gården och deras traditionella hus inspirerar med berättelser, färg och form.
Efter lunch på Berneray Bistro (ingår) beger vi oss till Uist Mill där vi får en visning av verksamheten och sen möjlighet att botanisera i deras lilla butik.  Middag äter vi på hotellet (ingår).

1 JUNI

Efter en vandring på förmiddagen och lunch på hotellet (ingår) får vi användning för all inspiration vi hittills samlat på oss när Erika håller resans första workshop.
Middag äter vi på hotellet (ingår)

2 JUNI

Efter frukost ger vi oss av mot Lochboisdale Hotel där vi ska bo under resan tre sista nätter. Efter lunch som vi äter på hotellet (ingår) ger vi oss ut på en båttur där vi spanar efter delfiner och upptäcker det rika fågellivet på öarna.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

3 JUNI

Idag åker vi via ön Eriskay och en kortare båttur till Isle of Barra där vi vandrar tillsammans med en lokal guide. Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår). Framåt kvällen kommer vi tillbaka till Lochboisdale där vi äter middag (ingår ej).

4 JUNI

Efter en vandring på förmiddagen och sen lunch (ingår) håller Erika i resans sista workshop. De hebridiska färgerna och all inspiration vi fått oss till livs resulterar kanske i ett alldeles eget och unikt mönster? På kvällen äter vi middag på hotellet Lochboisdale (ingår ej).

5 JUNI

Dags att försöka stänga väskorna för idag dag blir det en tidig avresa från Lochboisdale Hotel och vidare med färja till Mallaig på fastlandet. Där väntar en buss som tar oss tillbaka till Edinburgh och vi beräknar att anlända dit under sen eftermiddag/kväll. Beroende på när vi anländer till Edinburgh kan det bli svårt att flyga vidare hem till Sverige samma dag och en övernattning kan behövas.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum 22 400 kr. Enkelrumstillägg 3 000 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Tre nätter på Caladh Inn i Stornoway
 • Två nätter på House of Benbecula Hotel
 • Tre nätter på Lochboisdale Hotel. Rejäl frukost ingår på samtliga hotell!
 • Sju luncher
 • Tre middagar
 • Kaffe/te och kaka/scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Erika.
 • Båttur tillsammans med Uist Sea Tours (under förutsättning att vädret tillåter det).
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide under två av dagarna.
 • Svensk reseledare
 • Alla inträden i programmet.
 • Båt och buss från Lochboisdale till Edinburgh.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • De middagar som inte ingår enligt programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks