vandring, Stickning, färg och form på Yttre Hebriderna tillsammans med Erika Åberg
20-28 maj 2022

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma

Följ med författaren och inspiratören Erika Åberg på inspirationsresa till Yttre Hebriderna. Det blir färg & form, stickning & vandring. Workshops, samtal och besök hos spännande ull- och garnproducenter på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.
Tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade på dessa vackra öar i Atlanten där gäliskan fortfarande talas av många.
Vi bor tre nätter på Borve Hotel på västkusten på Isle of Lewis och fyra nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist.
Max antal deltagare är 18.

 

LÖRDAG 20 MAJ

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh på morgonen för vidare flyg till Stornoway på Isle of Lewis. Beroende på när på dagen flyget går kan vi hinna med en tur på Isle of Lewis innan vi checkar in på Borve Hotel på västra delen av ön där vi ska bo i fyra nätter.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).
Gearrannan och Callanish

SÖNDAG 21 MAJ

Idag ger vi oss av på en tur på norra Lewis tillsammans med vår guide. Det blir stopp på Butt of Lewis med sin fyr och sina branta klippor, Port of Ness och den medeltida kyrkan Teampull Mholuaidh.
Vi vandrar sen från Butt of Lewis till den fina stranden Eoropie Beach.
Lunch äter vi på hotellet (ingår).
På eftermiddagen håller Erika i resans första workshop.
Middag äter vi på hotellet (ingår).

MÅNDAG 22 MAJ

Dagen tillbringar vi i Stornoway och vi börjar med ett besök på The Harris Tweed Authority.
Innan lunch hinner vi även med en kort stadsvandring och efter lunch besöker vi en independent weaver. Den som önskar kan sedan titta i butiker eller gå till muséet

TISDAG 23 MAJ

Idag ´åker vi söderut för att besöka isle of harris

ONSDAG 24 MAJ

Mot Berneray meg Company. The Birlinn Yarn Company har gjort sig känt för sina "seafaring sheep" av vilkas ull man producerar garn under eget märke.  Meg har mycket att berätta om livet med fåren i det storslagna landskapet, om vardagen och livet på öarna för både riktigt länge sedan och idag. Området kring gården och deras traditionella hus inspirerar med berättelser, färg och form.sen söderut incheckning Lochboisdale

TORSDAG 25 MAJ

ENorrut till Uist mill. Lunch vid Uist Mill.
Em Kildonan ej guide promenad på stranden till Polochar
Middag på hotellet

FREDAG 26 MAJ

Ibåttur plus promenad på Eriskay. Lunch på Am Politician. Otter spotting walk.

LÖRDAG 27 MAJ

Efter en vandring på förmiddagen och sen lunch (ingår) håller Erika i resans sista workshop. De hebridiska färgerna och all inspiration vi fått oss till livs resulterar kanske i ett alldeles eget och unikt mönster? På kvällen äter vi middag på hotellet Lochboisdale (ingår ej).

SÖNDAG 28 MAJ

Dags att försöka stänga väskorna för idag dag blir det en tidig avresa från Lochboisdale Hotel och vidare med färja till Mallaig på fastlandet. Där väntar en buss som tar oss tillbaka till Edinburgh och vi beräknar att anlända dit under sen eftermiddag/kväll. Beroende på när vi anländer till Edinburgh kan det bli svårt att flyga vidare hem till Sverige samma dag och en övernattning kan behövas.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris för plats i delat tvåbäddsrum 22 400 kr. Enkelrumstillägg 3 000 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Fyra nätter på Borve Hotel på Isle of Lewis
 • Fyra nätter på Lochboisdale Hotel.
 • Sju luncher
 • Kaffe/te och kaka/scones under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops.
 • Workshops med Erika.
 • Båttur tillsammans med Uist Sea Tours (under förutsättning att vädret tillåter det).
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide under fyra av dagarna.
 • Svensk reseledare
 • Alla inträden i programmet.
 • Båt och buss från Lochboisdale till Edinburgh.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • Ev övernattningar i Edinburgh
 • De måltider som inte ingår enligt programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks