Sticka och vandra i vår herres hage med författaren och inspiratören Erika åberg 19-26 september 2022

Foto Malin Nuhma Foto Malin Nuhma
Följ med till vackra Yorkshire och njut av landskap, kultur, stickning och mycket mer!
I slutet av september gör vi denna resa till Yorkshire där vi varvar lättare vandringar i Yorkshire Dales vackra odlingslandskap och kulturhistoriska miljöer med stickning!
Det blir inspirations- och workshoppass med Erika Åberg, utflykter med besök i Grassington där den ljuvliga nyfilmatiseringen av I vår herres hage är inspelad, tid att njuta av miljöerna och ett heldagsbesök på Yarndale i Skipton.
MAX 19 DELTAGARE
FULLBOKAD
Stickretreat i Yorkshire 19-26 september

19 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester 14.00 för vidare transport till vårt charmiga boende, Hewenden Mill Cottages, som passande nog är ett renoverat spinneri från industriella revolutionens dagar. Hewenden ligger strax utanför den lilla byn Cullingworth, inte långt från Bradford. Yorkshire, och då speciellt Bradford, var lite av textilindustrins hjärta i England under 200 år och Hewenden Mill har varsamt renoverats till ett fantastiskt boende med många fina detaljer bevarade.
Framåt kvällen tar vi en kort promenad till en av pubarna i Cullingworth där vi äter middag (ingår ej).

20 SEPTEMBER

Vi börjar dagen med en kortare vandring i omgivningarna innan vi åker till lilla pittoreska Haworth där vi besöker The Brontë Parsonage där systrarna Brontë levde och verkade. Lunch intas på egen hand innan vi åker tillbaka till Hewenden.
På eftermiddagen håller Erika resans första workshop och på kvällen äter vi middag på Hewenden (ingår).

21 SEPTEMBER

Idag gör vi en utflykt i natursköna Yorkshire Dales tillsammans med vår guide Carole Greaves.
Av det korkskruvslockiga Wensleydalefårets ull producerar The Wensleydale Longwool Sheep Shop i Leyburn garn och vårt första stopp för dagen gör vi där. Innehavarinnan, Kath, berättar om hur hennes företag växt fram och varför hon specialiserat sig på garn av just denna ull.
Efter lunch i Leyburn (ingår) åker vi vidare till Reeth där vi vandrar längs floden innan vi  besöker The Threshing Barn
På vägen tillbaka till Hewenden stannar vi till i Grassington där "I vår Herres hage" spelades in. Där finns det tid för en fika och ett litet strövtåg i den pittoreska lilla byn.
På kvällen äter vi middag på någon av pubarna i Cullingworth (ingår).

22 SEPTEMBER

Idag workshoppar vi vidare "hemma" på Hewenden. Det blir även en bensträckare i de vackra omgivningarna.
Både lunch (ingår) och middag äter vi på Hewenden.

23 SEPTEMBER

Idag blir det ännu en utflykt i undersköna Yorkshire tillsammans med Carole. De pittoreska byarna står som spön i backen i detta Englands största grevskap och det är inte för intet som Yorkshireborna kallar sitt grevskap "God's own country".
Idag besöker vi Dent och Hawes. I Dent finns The Dent Village Museum and Heritage Centre och där får vi lära oss allt om "The terrible knitters of Dent".
I Hawes besöker vi bland annat mejeriet som tillverkar Wensleydaleosten som Wallace and Gromit satte på kartan. Lunch äter vi i Hawes (ingår).
På vägen tillbaka till Hewenden stannar vi till vid Ribblehead rail viaduct för att se de fantastiska vyerna.
På kvällen äter vi middag på någon av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

24 SEPTEMBER

Yarndale here we come! Vi är på plats kl 10.00 när evenemanget öppnar. Den som önskar deltaga i workshops på Yarndale kan anmäla sig på deras hemsida så fort de öppnar för anmälan. Under Yarndale-dagarna går röda dubbeldäckare i skytteltrafik mellan Yarndale och centrala Skipton, som är väl värt ett besök, och vi träffas i centrum på kvällen för att äta middag tillsammans innan vi åker tillbaka till Hewenden (ingår ej). Lunch intas på egen hand idag.

                                       25 september

Vi börjar dagen med en vandring i Hewendens fina omgivningar. Lunch äter vi på på vårt boende (ingår) och på eftermiddagen håller Erika i resans sista  workshop.
Middag äter vi på någon av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

                                       26 september

Yes, då har dagen då resväskan ska stängas kommit. När alla förhoppningsvis lyckats med detta konststycke lämnar vi Hewenden och Cullingworth och beger oss till flygplatsen i Manchester. Vi kommer att vara där senast 11.00.

Programpunkterna under utflyktsdagarna kommer att uppdateras allteftersom och det kan tänkas att besöken sker i en annan ordning än som anges i programmet.

På Hewenden bor vi i de fd arbetarbostäderna som vart och ett innehåller 2-3 sovrum. Det finns några rum med eget badrum och övriga rum delar badrum med 1-3 andra resenärer. I varje hus finns även kök och vardagsrum. Köken är fullt utrustade med bland annat diskmaskin och tvättmaskin.

Pris:

Plats i enkelrum med delat badrum: 18 400 kr/person ETT RUM KVAR

Frukost finns att tillgå i de olika husen på Hewenden och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Boende sju nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
  • Fyra luncher.
  • Workshops och föreläsningar av och med Erika.
  • Lokal guide under utfärderna.
  • Alla transporter i programmet.
  • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

  • Flyg Sverige-Manchester t o r
  • De middagar som inte ingår enligt programmet. Räkna med £ 10-16/middag.
  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks