sTICKNING, färg och form och vandring på färöarna med erika åberg 1-7 augusti 2022.

Inspireras på och av Färöarna tillsammans med författaren och inspiratören Erika Åberg. Vi djupdyker i öarnas mönstertradition och vandrar i det spektakulära landskapet och kommer det riktigt nära. Vi besöker garnproducenter och har färg- och mönsterworkshops i Erikas regi.
Resan passar dig som vill se den färöiska naturen på nära håll! Känna väder och vind, samla inspiration, intryck och låta alltihop hitta vägen in i stickningen. Under kortare och längre workshoppass och härliga vandringar tillsammans med Erika samt inspirerande studiebesök med vår lokala guide får vi ta del av både landskapet, traditionen och inte minst ullen. Det blir inga stora strapatser, utan resans vandringar passar dig som trivs utomhus och är van vid att promenera i varierande terräng utan bekymmer. Kläder efter väder, nyfikenhet och en god grundkondition räcker långt!

Max antal deltagare på denna resa är 16.
FULLBOKAD  VÄNTELISTA

1 AUGUSTI

Vi träffas på flygplatsen i Köpenhamn på morgonen för vidare färd till Färöarna. När vi landat på flygplatsen i Vagar åker vi direkt till Gjaargardur Guesthouse i Gjogv på Eysturoy där vi kommer att bo under de första två dagarna av vår vistelse på öarna. Efter en liten bensträckare i de vackra omgivningarna äter vi middag på hotellet (ingår).

2 AUGUSTI

 Första dagen med utflykter tillsammans med vår guide Ingigerd af Trödni och idag bär det av söderut på Eysturoy. Vi besöker spinneriet Snaeldan och garnproducenten Navia.
Under en del av dagen vandrar vi i det vackra landskapet vid Toftir som ligger längst söderut på Eysturoy och lunch äter vi på en gård där vi även får hälsa på gårdens får (ingår).
På kvällen äter vi middag på hotellet (ingår).

3 AUGUSTI

På förmiddagen vandrar vi tillsammans med Ingigerd i närheten av Eidi som ligger på norra delen av Eysturoy. På väg till Eidi åker vi över Färöarnas högsta berg, Slättaratindur.
Efter lunch (ingår) vandrar vi mellan Torshavn och Kirkjuböur som från 1100-talet och fram till reformationen var ett viktigt kulturellt och religiöst centrum på öarna.
Framåt sen eftermiddag checkar vi in på Hotel Hafnia i Torshavn.
Middag intas på egen hand i Torshavn.

4 AUGUSTI

Idag stannar vi i Torshavn, där vi går på en stadsvandring med Ingigerd på förmiddagen. Efter lunch (ingår) har vi en workshop med en lokal stickexpert. Sen blir det lite egen tid i staden så att man kan passa på att besöka till exempel Gudrun & Gudrun, ett av de kanske mest kända designföretagen i stickbranschen på Färöarna.
Middag intas på egen hand i Torshavn.

5 AUGUSTI

Idag stannar vi i Torshavn där Erika håller workshops. Efter alla intryck från det storslagna landskapet, djurlivet och kulturen på öarna låter vi inspirationen flöda under Erikas ledning.
Vi gör även ett besök på Färöarnas nationalgalleri där verk av lokala konstnärer visas.
Lunch äter vi på vårt hotell (ingår) och middag intas på egen hand i Torshavn.

6 AUGUSTI

Idag får vi oss en sista dos färöiskt landskap till livs under en vandring tillsammans med Ingigerd. Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår) och på kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell (ingår). Inte nödvändigtvis det som syns på bilden eller kanske varför inte?

7 AUGUSTI

Idag ska väskan stängas och vi flyger tillbaka till Köpenhamn på eftermiddagen. Innan vi ger oss av till flygplatsen finns det tid till en sista promenad i Torshavn

Programpunkterna kan komma att byta plats och dagarna kan också komma att kastas om, dvs dag 2 blir kanske dag 3 eller tvärt om. Allteftersom detaljplaneringen blir klar uppdateras resebeskrivningen ovan.

Pris för plats i delat tvåbäddsrum 23 900 kr. Enkelrumstillägg 3 900 kr. Bokar gör man enklast genom att maila och frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Köpenhamn-Vagar på Färöarna t o r
 • Två nätter på Gjaargardur Guesthouse i Gjogv med frukost.
 • Fyra nätter på Hotel Hafnia i Torshavn med frukost.
 • Fem luncher.
 • Tre middagar (exklusive dryck).
 • Alla transporter på öarna.
 • Workshops med Erika
 • Lokal guide.
 • Lokal workshopledare.
 • Svensk reseledare.
 • Alla inträden i programmet.


Det som inte ingår är:

 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks
 • De middagar som inte specificeras i programmet.