Ull- och vandring på Yttre Hebriderna
26 september - 3 oktober

Följ med till Yttre Hebriderna där tweed, ull, historia och kultur är tätt sammanlänkade. Vi blandar besök hos garn- och tweedtillverkare med vandringar i det fantastiska landskapet på denna resa som tar oss från Isle of Lewis i norr till Barra i söder.
Vi bor tre nätter på Caladh Inn i Stornoway, en natt på Hotel Hebrides i Tarbert och tre nätter på Lochboisdale Hotel på South Uist.
Max antal deltagare är 17.
TRE PLATSER KVAR

26 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh och flyger till Yttre Hebridernas huvudstad, Stornoway, på Isle of Lewis kl 11.15. Vi checkar in på Caladh Inn där vi ska bo i tre nätter och sen ger vi oss ut på upptäcktsfärd i Stornoway. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

27 SEPTEMBER

Idag bekantar vi oss med Isle of Lewis med hjälp av vår guide.
Dagen börjar med ett besök på
The Harris Tweed Authority i Stornoway där vi får reda på hur hela processen runt tweeden går till och vi får även se hur tweeden vävs.
Sen ger vi oss av på en tur på norra Lewis. Det blir stopp på Butt of Lewis med sin fyr och sina branta klippor, Port of Ness och den medeltida kyrkan Teampull Mholuaidh. Under dagens lopp gör vi också en vandring i den natur och de omgivningar som inspirerat och fortfarande inspirerar Alice Starmore (den som begrundat hennes senaste bok, Glamourie, kanske rent av känner igen sig). Lunch äter vi under utfärden (ingår).
Middag intas på egen hand i Stornoway.

28 SEPTEMBER

Även idag utforskar vi Isle of Lewis tillsammans med vår guide. De imponerande Callanish Standing Stones, Carloway Broch och Carloway Blackhouse Village besöker vi och en vandring i det vackra landskapet blir det också. Lunch äter vi på lämpligt ställe under utflykten (ingår).
Middag intas på egen hand i Stornoway.

29 SEPTEMBER

Idag styr vi kosan söderut och beger oss till Isle of Harris som egentligen inte är en egen ö utan sitter ihop med Isle of Lewis. På förmiddagen vandrar vi och eftermiddagen ägnas åt The Harris Tweed shop och kanske grannen -  The Isle of Harris Distillery. Lunch äter vi i Tarbert (ingår).
Framåt sen eftermiddag checkar vi in på
Hotel Hebrides i Tarbert där vi ska bo en natt och på kvällen äter vi gemensam middag där (ingår).

30 SEPTEMBER

Efter en tidig frukost beger vi oss söderut mot Leverburgh där vi tar båten över till Berneray. På vägen stannar vi vid Seilebost för att beskåda den fantastiska stranden med sitt turkosa vatten.
När vi kommer till Berneray besöker vi Meg Rodger på hennes
Birlinn Yarn Co. Meg låter spinna ullen från sina får (och även några grannars får) och garnet säljer hon från sin studio och även online.
Efter lunch (ingår) besöker vi Uist Mill på North Uist som är ett litet, lokalt spinneri. Där får vi en visning av spinneriet och sen kan den som vill handla i deras butik.
När vi har shoppat färdigt fortsätter vi söderut via Benbecula till South Uist och Lochboisdale Hotel där vi bor i tre nätter. Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

1 OKTOBER

Idag utforskar vi South Uist och Eriskay där vi vandrar tillsammans med en lokal guide. Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår).
Vi besöker även The Hebridean Woolshed där man spinner, tovar och färgar ull från de egna fåren.
Middag äter vi på hotellet (ingår ej).

2 OKTOBER

Idag åker vi via Eriskay och en kortare båttur till Isle of Barra där vi vandrar tillsammans med en lokal guide. Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår). Framåt kvällen kommer vi tillbaka till Lochboisdale där vi äter middag på hotellet (ingår ej).

3 OKTOBER

Dags att försöka stänga väskorna för idag dag blir det en tidig avresa från Lochboisdale Hotel och vidare med färja till Mallaig på fastlandet. Där väntar en buss som tar oss tillbaka till Edinburgh och vi beräknar att anlända dit under sen eftermiddag/kväll. Beroende på när vi anländer till Edinburgh kan det bli svårt att flyga vidare hem till Sverige samma dag och en övernattning kan behövas.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Edinburgh finns möjlighet att tillbringa några dagar där på egen hand i anslutning till dagarna på Yttre Hebriderna. Har man inte varit i Edinburgh tidigare kan några dagar där rekommenderas!


Pris 19 400 kr för plats i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 2 500 kr. Bokar gör du lättast genom att maila.
F
rågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Stornoway
 • Tre nätter på Caladh Inn i Stornoway
 • En natt på Hotel Hebrides i Tarbert
 • Tre nätter på Lochboisdale Hotel. Rejäl frukost ingår på samtliga hotell!
 • Sex luncher
 • En middag
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide under fem av dagarna.
 • Svensk reseledare
 • Alla inträden i programmet.
 • Båt och buss från Lochboisdale till Edinburgh.


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r
 • De middagar som inte ingår enligt programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är slutgiltigt avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.