Musikresa till Shetlandsöarna under Shetland accordion and fiddle festival
7-13 oktober 2020
sju platser kvar

Följ med på en unik resa med en liten grupp (max 16 personer) till de vackra Shetlandsöarna! Upplev den inhemska musiken och öarnas spektakulära natur under The Accordion and Fiddle Festival.
Ciceroner på resan är Anna-Karin Jobs Arnberg och Maria Sjögren.

7 oktober

Vi träffas på flygplatsen i Edinburgh klockan 16.00 för vidare färd till Shetland kl 18.00. Vi åker direkt till Busta House Hotel där vi äter en sen middag (ingår ej).

8 oktober

Dagen tillbringas i Lerwick där vi under förmiddagen kan titta in i de små butikerna längs Commercial Street. De ullintresserade kan ägna en stund åt Jamieson's of Shetlands butik mitt i stan. Kanske slinker det ner ett eller annat nystan i väskan?
Den som följer Jimmy Perez öden och äventyr kan ta en kik på hans hus i the Lodberries, den äldsta delen av stan.
Eftermiddagen tillbringas på själva centrum för festivalen, the Islesburgh Festival Club där vi hämtar ut våra biljetter till konserterna och the Grand Dance och umgås med andra festivaldeltagare.
Framåt sen eftermiddag åker vi tillbaka till Busta där vi äter middag (ingår ej) och sen bär det av till resans första konsert som är slut ca 24.00.

9 oktober

På förmiddagen gör vi en ca två timmars vandring på Eshaness, ett otroligt naturskönt område på nordvästra delen av Mainland. Efter lunch på Busta har vi vår första workshop på hotellet under ledning av
Maurice Henderson.
Middag intar vi på hotellet (ingår ej)och sen åker vi till ännu en konsert på norra Mainland. Även denna konsert slutar kl 24.00 och då går bussen tillbaka till Busta.

10 oktober

Efter en lite senare start på dagen beger vi oss söderut för att bland annat vandra på St Ninian's Isle. Innan vi vandrar och äter lunch på lämpligt ställe längs vägen, besöker vi Wilma Malcolmson på Shetland Designer. Wilma stickar fantastiska shetlandströjor och hon är  bl a expert på färgkomposition.
Framåt sen eftermiddag åker vi till Lerwick där vi äter middag innan vi beger oss till The Grand Dance på The Clickimin Centre.  Detta evenemang håller på till 01.00 då bussen tillbaka till hotellet avgår.

11 oktober

Efter en (kanske välbehövlig) ledig förmiddag och lunch på Busta beger vi oss västerut på öarna för att vandra. Vi besöker också en gård med shetlandsponnyer. Middag äter vi på hotellet (ingår ej) och resten av kvällen kan man till exempel njuta av något gott att dricka framför torvbrasan i The Long Room.

12 oktober

På förmiddagen vandrar vi på Muckle Roe som är ett område strax västerut från hotellet sett.
Efter lunch som vi äter på Busta har vi vår andra workshop under ledning av
Maurice Henderson.
Middag äter vi sen på hotellet (ingår ej) innan en specialarrangerad konsert med lokala musiker börjar 19.30 i The Long Room på Busta.

13 oktober

Då är det dags att säga hejdå till Shetland för denna gången. Vi flyger tillbaka till Edinburgh 09.25 och är framme 10.50.


Då resan tar sin början i Edinburgh kan man tillbringa en dag eller flera där före eller efter resan till Shetland. Har man inte besökt Skottlands vackra huvudstad tidigare kan några dagar där rekommenderas!

Pris 21 500 kr. Enkelrumstillägg 3 000 kr.


Resan bokas via mail och frågor besvaras antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

 • Flyg Edinburgh-Sumburgh t o r.
 • Sex nätter på Busta House Hotel. Rejäl frukost ingår!
 • Fem luncher.
 • Alla transporter på öarna.
 • Lokal guide.
 • Svenska reseledare/ciceroner.
 • Två workshops under ledning av Maurice Henderson
 • Alla inträden i programmet.
 • Två konserter
 • The Grand Dance på lördagen i Lerwick
 • Specialarrangerad konsert med lokala musiker på Busta House Hotel.


Det som inte ingår är:

 • Flyg Sverige-Edinburgh t o r.
 • Middagar (utom lördagens middag i Lerwick som ingår).
 • Ev reseförsäkring.
 • Ev dricks.
OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.