Gavin är vinnare av bl a The Societies of Photographers Monochrome Photographer of the year 2016 och Guld- & Silver -
pristagare från The Guild of Photographers 2016, 2017 & 2018.
Max antal deltagare på denna resa är 12.

bild Gavin Prest

25 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester runt 14.00 för vidare transport till charmiga Hewenden Mill, ett f d spinneri från 1700-talet som efter omfattande renovering nu hyrs ut som semesterbostäder. Efter incheckning möter vi Gavin Prest som presenterar sig själv och sitt arbete och även går igenom upplägget för dagarna i Yorkshire. Framåt kvällen tar vi en liten promenad till en av bypubarna där vi äter middag (ingår ej).

26 SEPTEMBER, brimham rocks

Idag ger vi oss av på en tur i vackra Yorkshire. Ett av stoppen gör vi vid Brimham Rocks för att ägna oss åt landskapsfotografering. Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår). Ett besök i Harrogate blir det också under dagen. Middag äter vi i på en av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

27 SEPTEMBER, skipton

Dagen tillbringas i Skipton som under många århundraden varit en viktig knutpunkt i västra Yorkshire. Kanalen mellan Leeds och Liverpool går genom staden och på den har det sedan 1770-talet transporterats gods av många olika slag. Vi ägnar förmiddagen åt att försöka fånga stadens karaktär på bild och under eftermiddagen demonstrerar Gavin "Intentional Camera Movement Techniques". Lunch äter vi Skipton (ingår) och middag likaså (ingår ej). Efter vår tidiga middag åker vi tillbaka till Hewenden för genomgång av dagens produktion.
 

28 SEPTEMBER, hewenden and cullingworth

Med sin spektakulära viadukt mitt i det lika spektakulära västra Yorkshire erbjuder Cullingworth och Hewenden oräkneliga vyer att fotografera. Lunch äter vi i Cullingworth (ingår) och under sen eftermiddag går vi igenom dagens produktion tillsammans med Gavin.
Middag äter vi på en av de lokala pubarna (ingår ej)

29 SEPTEMBER, Portraiture and editing

Dagen tillbringar vi i Gavins portabla studio som han har satt upp i ett av Hewenden Mills konferensrum. Gavin delar med sig av sina bästa tips för att ta fantastiska porträtt och vikten av redigering. Vi fotograferar varandra och Gavin lär oss hur man på bästa sätt kommunicerar med den man fotograferar. I slutet av dagen utses resans bästa foto. Idag äter vi lunch på plats (ingår) och middagen intas på någon av de lokala pubarna.

30 SEPTEMBER

Vi lämnar Hewenden Mill runt 9.00 och är på flygplatsen i Manchester senast 11.00.

Programpunkterna för utflyktsdagen (dag 2) är under utarbetande och kommer att uppdateras allt eftersom.
Fyra av middagarna intas som nämnts i programmet på någon av pubarna i Cullingworth och vi planerar att gå dit och tillbaka men vi ordnar även taxi för den som så önskar.

Pris:
Dubbelrum med eget badrum: 11 685 kr/person
Tvåbäddsrum med eget badrum: 11 685 kr/person
Enkelrum med delat badrum: 11 685 kr/person
Tvåbäddsrum (vindsrum) med delat badrum: 9 900 kr/person

Rummen är fördelade över fyra stugor/mindre hus med kök och vardagsrum utöver sovrummen.

Frukost finns att tillgå i de olika husen och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Boende fem nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
  • Fyra luncher.
  • Alla transporter i programmet.
  • Svensk reseledare.
  • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

  • Flyg Sverige-Manchester t o r
  • Middagar. Räkna med £ 10-16/middag.
  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks

OBSERVERA att Brexit träder i kraft i mars 2019. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.