härlig broderiretreat i cheshire och wales tillsammans med anna-karin jobs arnberg och margareta djoos
16-23 juni

Rosor och andra blomster, både i fantastiska trädgårdar och broderade, blir det på denna resa till Cheshire och Norra Wales. Röda och vita rosor förenade i tudorrosen och pittoreska små städer med tusenårig historia låter vi oss inspireras av under resans gång.
Utöver Anna-Karin och Margareta håller även Kate Barlow en workshop i broderi under en av dagarna vi tillbringar i Llandudno.
Gruppen består av som mest 16 personer.


 

16 JUNI

Vi träffas på flygplatsen i Manchester 14.00 för vidare färd till Chester och Chester Townhouse Hotel där vi ska bo de första tre nätterna. Efter incheckning och en liten promenad i denna historiska stad äter vi en gemensam middag (ingår).

17 JUNI

Inspirationsdag! Vi gör en utflykt till  Speke Hall med sin fantastiska trädgård och herrgård med anor från tudortiden. Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår) och middag intas på egen hand i Chester.

18 JUNI

Efter frukost får vi en guidad tur i Chester (till fots) som romarna grundlade på 70-talet e Kr. Namnet Chester kommer från det romerska ordet för befästning, castrum, och alla ortsnamn i Storbritannien som slutar i -chester, -caster och -cester gömmer ett romerskt ursprung.
Lunch intas på egen hand innan Anna-Karin och Margareta håller i resans första workshop på vårt hotell. Framåt eftermiddagen serveras vi afternoon tea följd av garanterad paltkoma.
Middag för den som trots allt är hungrig intas på egen hand.

19 JUNI

Efter frukost finns det tid till att upptäcka Chester på egen hand och kanske handla lite. Efter lunch som intas på egen hand beger vi oss mot Llandudno. På vägen stannar vi några timmar i pittoreska Conwy där man till exempel kan besöka det medeltida slottet och Plas Mawr, ett restaurerat elisabetanskt palats där man kan få en inblick i livet under tudortiden.
En promenad uppe på ringmuren som omgärdar staden kan också rekommenderas.
Under sen eftermiddag åker vi vidare till Llandudno och checkar in på St Tudno Hotel där vi kommer att bo i fyra nätter.
På kvällen äter vi gemensam middag (ingår)

20 JUNI

Nu blir det workshops i Anna-Karin och Margaretas regi hela dagen. En eller annan bensträckare på Llandudnos berömda strandpromenad klämmer vi också in.
Lunch äter vi på hotellet eller på annan restaurang (ingår) och middag intas på egen hand.

21 JUNI

Idag åker vi på guidad tur tillsammans med Carole Startin från Celtic Tours Wales  och vi besöker bland annat Trefriw Woolen Mill, ett av få kvarvarande väverier i Wales.
Lunch äter vi på lämpligt ställe under dagen (ingår) och middag intas på egen hand i Llandudno.

22 JUNI

Idag kommer Kate Barlow till vårt hotell och håller en workshop i svartbroderi. Kate kommer att ha med sig färdiga broderikit med allt som behövs för workshopen.
Lunch äter vi på hotellet (ingår).
På kvällen äter vi en gemensam middag (ingår)

23 JUNI

Efter en sista walesisk frukost i Llandudno beger vi oss till flygplatsen i Manchester för att vara framme kl 11.00.

Programpunkterna kan komma att ske i annan ordning än vad som nämns ovan och någon eller några kan komma att bytas ut mot likvärdiga programpunkter.
Då varje resenär tar sig till Manchester på egen hand finns möjlighet att tillbringa några dagar där eller varför inte i Liverpool i anslutning till dagarna i Cheshire och Wales. För Beatlesfans är ju Liverpool ett måste någon gång i livet!


Pris 17 900 kr för plats i delat tvåbäddsrum. Enkelrumstillägg 2 500 kr. Bokar gör man enklast genom att maila
Frågor besvaras mer än gärna antingen via mail eller per telefon, 0706-109088.

I priset ingår:

 • Tre nätter på Chester Townhouse Hotel
 • Fyra nätter på St Tudno Hotel i Llandudno
 • Fyra luncher
 • Tre middagar
 • En Afternoon Tea
 • Kaffe/te med kaka under de dagar vi tillbringar med stickning och workshops
 • Workshops med Anna-Karin och Margareta
 • Workshop med Kate Barlow
 • Svensk reseledare
 • Alla transporter
 • Lokal guide under en av dagarna
 • Alla inträden i programmet


I priset ingår ej:

 • Flyg Sverige-Manchester t o r
 • De måltider som inte specificeras i programmet
 • Ev reseförsäkring
 • Ev dricks

OBSERVERA att Brexits öde ännu inte är slutgiltigt avgjort. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed också priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.