Akvarellresa till Yorkshire tillsammans med Philip Nicholson. Det blir workshops, måleri "en plein air" och utflykter i vackra Yorkshire under denna resa.

 

Skipton Castle. Akvarell: Philip Nicholson

25 SEPTEMBER

Vi träffas på flygplatsen i Manchester runt 14.00 för vidare transport till charmiga Hewenden Mill, ett f d spinneri från 1700-talet som efter omfattande renovering nu hyrs ut som semesterbostäder. Efter incheckning går vi igenom upplägget för dagarna i Yorkshire. Framåt kvällen tar vi en liten promenad till en av bypubarna där vi äter middag (ingår ej).

26 SEPTEMBER, brimham rocks

Idag ger vi oss av på en tur i vackra Yorkshire. Ett av stoppen gör vi vid Brimham Rocks för att ägna oss åt landskapsmålning. Lunch äter vi på lämpligt ställe längs vägen (ingår). Ett besök i Harrogate blir det också under dagen. Middag äter vi i på en av pubarna i Cullingworth (ingår ej).

27 SEPTEMBER, skipton

Förmiddagen tillbringas i Skipton som under många århundraden varit en viktig knutpunkt i västra Yorkshire. Kanalen mellan Leeds och Liverpool går genom staden och på den har det sedan 1770-talet transporterats gods av många olika slag. Vi ägnar tiden åt att försöka fånga stadens karaktär på bild för att avända som underlag. Lunch äter vi Skipton (ingår) . Efter lunch åker vi tillbaka till Hewenden för en workshop.
 

Skipton canal. Målning Philip Nicholson
Skipton canal. Målning Philip Nicholson
skiss: Philip Nicholson
skiss: Philip Nicholson

28 SEPTEMBER, hewenden and cullingworth

Med sin spektakulära viadukt mitt i det lika spektakulära västra Yorkshire erbjuder Cullingworth och Hewenden oräkneliga vyer att avbilda. Lunch äter vi i Cullingworth (ingår) och eftermiddagen ägnar vi oss åt måleri.
Middag äter vi på en av de lokala pubarna (ingår ej)

29 SEPTEMBER

Dagen tillbringar vi i Hewenden Mills konferensrum med att måla med våra egna bilder som underlag. I slutet av dagen utses resans vackraste målning. Idag äter vi lunch på plats (ingår) och middagen intas på någon av de lokala pubarna.

målning: Philip Nicholson
målning: Philip Nicholson

30 SEPTEMBER

Vi lämnar Hewenden Mill runt 9.00 och är på flygplatsen i Manchester senast 11.00.

Programpunkterna för utflyktsdagen (dag 2) är under utarbetande och kommer att uppdateras allt eftersom.
Fyra av middagarna intas som nämnts i programmet på någon av pubarna i Cullingworth och vi planerar att gå dit och tillbaka men vi ordnar även taxi för den som så önskar.

Pris:
Dubbelrum med eget badrum: 11 685 kr/person
Tvåbäddsrum med eget badrum: 11 685 kr/person
Enkelrum med delat badrum: 11 685 kr/person
Tvåbäddsrum (vindsrum) med delat badrum: 9 900 kr/person

Rummen är fördelade över fyra stugor/mindre hus med kök och vardagsrum utöver sovrummen.

Frukost finns att tillgå i de olika husen och man förser sig själv. Frukostmaten fylls på dagligen.

Anmäler sig gör man genom att maila elisabeth@torkel.com och frågor besvaras antingen via mail eller på telefon, 0706-109088.


I priset ingår:

  • Boende fem nätter på Hewenden Mill Cottages inklusive självserverad frukost.
  • Fyra luncher.
  • Alla transporter i programmet.
  • Workshops och måleri under Phils ledning.
  • Alla inträden i programmet.


I priset ingår ej:

  • Flyg Sverige-Manchester t o r
  • Middagar. Räkna med £ 10-16/middag.
  • Ev reseförsäkring
  • Ev dricks

OBSERVERA att Brexit träder i kraft i mars 2019. Vi hoppas att detta inte kommer att påverka valutakurserna och därmed priset på resan men om så blir fallet kan vi tvingas höja detsamma i motsvarande mån.