Ölresa 1-5 oktober 2019

Chester
Chester

Ölresor i norra England och Wales

De flesta känner till den otroliga utvecklingen av mikrobryggerier i Sverige de senaste tjugo åren. I Storbritannien har denna utveckling pågått ännu längre och med ca 1 500 bryggerier och 12 000 olika öl att välja mellan är detta naturligtvis alla ölälskares drömdestination.

Vi samarbetar med Steve Hobman, ölskribent och medlem i The British Guild of Beerwriters (Beer Tours UK Ltd) och skräddarsyr ölresor till norra England med bas i den historiska staden Chester. Därifrån kan man lätt ta sig till norra Wales, The Peak District, The Lake District och Yorkshire. Vi besöker bryggerier och pubar gömda både på landsbygden och i städer som Manchester, Liverpool och Leeds. Med Steve som guide hittar vi även ställena bortom allfarvägarna.
 

Bryggerier, bryggerier, bryggerier...

Bryggerierna vi besöker varierar från resa till resa men kan inkludera den berömda Robinson's Unicorn Brewery eller anrika John Smith's i Tadcaster.
Vi besöker även ett antal banbrytande små 'craft breweries', och som exempel kan nämnas Peerless bryggeri i Birkenhead eller det annorlunda Stonehouse Brewery i Shropshire. Uppfinningsrika Thornbridge, som exporterar några av sina öl till Sverige kan också ingå i turen och/eller The Black Sheep Brewery i Masham, Yorkshire.

Stonehouse Brewery
Stonehouse Brewery
Peerless Brewery, Birkenhead
Peerless Brewery, Birkenhead
Thornbridge ekfat
Thornbridge ekfat
Spitting Feathers
Spitting Feathers

Och så några pubar förstås...

Peter Kavanagh's
Peter Kavanagh's
Peter Kavanagh's
Peter Kavanagh's

På vägen blir det naturligtvis besök på några av Storbritanniens fantastiska pubar som t ex unika Roscoe Head eller Peter Kavanagh's, båda i Liverpool. The Bridge End i Wales är också en favorit.

The Roscoe Head
The Roscoe Head

Nästa resan är planerad till 1-5 oktober 2019 och mer detaljerad information kan hittas här.